Гърция има право да иска големия талон на автомобилите

Папазов: Пропускът е в нашето законодателство
Обновена: 3 юли 2014 16:20 | 3 юли 2014 16:20,
49
Гърция има право да иска големия талон на автомобилите
Снимка: Булфото, ахрив

Гърция има право да иска големия талон на автомобилите, заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов при представянето на отчета за работата на министерството през последната една година.

Пропускът е при нас, в нашето законодателство, коментира още Папазов.

Въпросът с какви документи трябва да пътуват шофьорите стои нерешен от години. Гръцката страна изисква пълни данни за автомобила, включително тегло и натоварване на осите и др. Те обаче не присъстват в малкия талон. По принцип българските шофьори не носят големия талон на автомобила, защото в случай на кражба той ще изчезне с колата и тя може да бъде продадена, обясни преди дни пред Investor.bg Красимир Лалов, зам.-председател на Национално сдружение на българските превозвачи.

Освен това при лизинговите автомобили големият талон е при лизингодателя.

Проблемът е свързан с Министерството на вътрешните работи, тъй като засяга документите за регистрация на превозните средства, които се издават от него, коментира днес изпълнителният директор на Агенция „Автомобилна администрация“ Димитър Ганев.

Той посочи, че от МВР подготвят проект за нови варианти на част 1 (т. нар. голям талон) и част 2 (малкия талон) от свидетелството за регистрация, като в част 2 ще бъдат включени данните, за които настояват гръцките власти.
България пое ангажимент да извърши промени в нормативната си уредба за собствеността на леките и товарните автомобили до края на годината, обеща зам.-министърът на транспорта Антон Гинев на среща с гръцкия посланик в София Димостенис Стоидис.

Повече политически и икономически новини четете в сайта на Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: талонавтомобилиГърция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
4
 
12
 
! Отговори
kalin72 преди 9 години
Трайчо, никой не те прави на *** в Гърция, поне не мен и приятелите ми, които ходим на почивка там, защото е далеч по-чисто, приветливо и спокойно, отколкото у нас.Никога досега, за 7 години, не съм имал какъв то и да е било проблем в Гърция, а пътувам често до там.
22
5
 
18
 
! Отговори
min4o преди 9 години
Незабавно да започне проверката на ажтомобили с византииска регистрациа и ако ниамат големиа талон-10 000 евра глоба и сваляне на номерата!Шофьорите 15 дни да правят тухли-демек принудителен труд:)))).Спешно да се разкрият консулски служби в С АЩ за визи.С повече откази и поне 500$ на издадена виза.Деистжаите!
21
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
МАМЕНЦЕТО ВИ ВИЗАНТИИСКА. АЗ ЦЯЛА ЕВРОПА Я ОБРЪЩАМ НАОПАКИ И НИКЪДЕ НЕ МИ ИСКАТ ГОЛЕМИЯТ ТАЛОНА А ТИЯ СЕ ПРАВЯТ НА ИНТЕРЕСНИ. ЗАЩО НА РУМЪНЦИТЕ НЕ ИСКАТ ГОЛЕМИЯТ ТАЛОН? КАТО ИМАМ ПРЕДВИД ЧЕ ТЕХНИТЕ БАНИЦИ НА НИЩО НЕ ПРИЛИЧАТ. ВИДИТЕ ЛИ ВИЗАНТИЕЦ В БГ СКЪСАЙТЕ МУ ***. ТОВА СЕ ОТНАСЯ ЗА ПЕТРИЧАНИ БЛАГОЕВГРАДЧАНИ И ХОРАТА ОТ САНДАНСКИ. ТАМ Е ПЪЛНО С ВИЗАНТИИЦИ.
20
1
 
22
 
! Отговори
rm преди 9 години
Сега нали няма да искат да си ги сменяме малките талони с новите данни за наша сметка.за по 90 лв с "отстъпката" например.
19
12
 
16
 
! Отговори
Трайчо Трайков преди 9 години
Няма такива мазохисти по света като българите. Правят ги на маймуни в Гърция и те пак си чупят краката да ходят на почивка там. После защо българите не ни уважават. Как да ни уважават като самите ние нямаме достойнство и не се уважаваме.
18
6
 
10
 
! Отговори
edin преди 9 години
А защо ще вьрвим по гайдата на византийците?
17
1
 
35
 
! Отговори
дамн преди 9 години
"Пропускът е при нас, в нашето законодателство, коментира още Папазов."Е в такъв случай ще си платите за грешката! БЕЗПЛАТНА, за собственика, смяна на талона, по ЕВРОПЕЙСКИ образец. Всичко останало ще се тълкува като държавен РЕКЕТ.
16
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нямали единен закона на ЕС за това какво се изисква като информация в документите на автомобилите????? или пак министерствата са проспали нарочно това за да може пак всички да се втурнат да сменят документи и държавата да си прибере някои лев за смяната, защото точно това ще стане. Ако ще се сменят документи да е за сметка на Държавата и на министерството което е проспало да си свърши работата.
15
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Важното е талони и притурки да се печатат. Аз отдавна си изкарах немска книжка и не ме еня. И колата ми е с немска регистрация. Гърци, италианци и български полицаи могат да ме фатат за ... . Българската администрация е толкова тромава, че е масово за пенсиониране.
14
1
 
24
 
! Отговори
Петков преди 9 години
Ами тогава защо ни е малкия талон след като искат да носим големия?
13
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нищо против нямам, сега държавата да уведоми всички водачи, да им смени талоните за собствена сметка и да разгледа също опцията куриер. Миналия път 3 дена подред се редих в КАТ, за едно талонче, отпуска си взех, за паркинг и бензин плащах и висях като паяк, защото им се прецака системата ...... за пореден път! Съжалявам, но няма да отида да си сменя талона, защото някой не си е свършил работата!
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За хората с коли на лизинг - лизингодателя може да издаде нотариално заверен документ за големия талон след уведомление от няколко дена. Поне с Миркат е така..
11
4
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
А бе Министре,ами изискайте гръцките коли да се движат в България , само с БЪЛГАРСКА регистрация....
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Костов е виновен
9
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
кажете си го направо. кога ще искате по едни 20 лв за смяна?
8
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нарочно са допуснали пропуски, за да дерат втори път пари.
7
1
 
20
 
! Отговори
666 преди 9 години
До АнонименВ това е номера. Вместо да настояваме да се приемат нашите талони ние сме решили цял проект за смяна да правим. Утре и румънците ще поискат да пише нещо, което го няма и хоп...нов талон. После ще е някой друг, след него друг и друг, и така до къде? Накрая талона за колата ми ще прилича на чаршаф (и ще струва колкото сатенен такъв) и ще нося раница всекидневно, за да има къде да го побирам.
6
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
гърците кадето талона им е салфетка а личната карта по зле от бележник на ученик да се правят на отворени ....
5
1
 
18
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 9 години
Освен фабриките за илюзии , кажете кое е наред в Нова Палестина / България / ?
4
1
 
31
 
! Отговори
шофьор преди 9 години
За товарните по принцип искат задължително и правят проблеми. Но и че има много фирми които не са готови да поверят всички документи на шофьорите си е друг въпрос. А не го правят,защото няма как да мотаят работниците с пари и обещания. Българския транспорт е пълно по*но-обещават заплати от по 1200-1500евро,водят те на 420лв,не плащат командировки,седиш цял месец из Европата и ти удържат за хиляди щуротии и не взимаш и 1000евро накрая. Ако решиш да ги съдиш-взимаш 420лв по фиш(смятай сам)