Застреляха избягалия ягуар в Ловеч

Не е имало друг вариант, твърди кметът
3 авг 2014 17:49,
426
Застреляха избягалия ягуар в Ловеч
Снимка: БТА

Избягалият от зоопарка в Ловеч ягуар е бил убит, съобщиха от областната дирекция на МВР в Ловеч.

Той е бил застрелян от ловджия на територията на зоологическата градина, на два метра от оградата.

Според кмета Минчо Казанджиев не е имало друг вариант.

Още по темата
Около 50 човека издирваха избягалия от зоопарка в Ловеч тази сутрин ягуар. Животното е избягало, докато работник е почиствал

клетката му и вратата е била оставена отворена. В издирването бяха ангажирани и ловци, от които се очакваше да упоят ягуара, а
ако не успеят - да го застрелят.

Участниците в издирването, което продължи около шест часа, са били снабдени с упойващи и с бойни пушки, както и с топлинни камери.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


426
Още по темата: ЛовечЯгуар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
2
 
17
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
напишете в гооглето: ЛОВЕШКИ ЗООПАРКпосле изберете изображенияще го видите Ягуара прекрасно животно!Това е било гордостта на ЗООПАРКАзащото бели мечки и камили има колкото ЩЕШ!
188
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кмета извадил Уискас и викал: Маааац, писи-писи-писи!!!Не ги е срам! Изпиха, изшмъркаха и издрусаха упойките! После трепят!
187
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Интересно ми е дали е било платено вратата да бъде оставена отворена?Дали някоя туристическа агенция организира "Сафари в Ловеч"?
186
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дайте да си кажем истината. Варианти винаги има.Кмета до колкото можем да разберем от медиите е бил "осиновител". Кой знае, може да му е писнало да плаща издръжка на отрочето си. Ловчанлии се мислят за големи тарикати винаги. Жалко, че мисълта им е повърхностна.Как така пред упойващите пушки не е излезнал, ама пред стрелящите с олово е излезнал?!Нещата намирисват.Тези животни би трябвало да са защитени.
185
1
 
18
 
! Отговори
Ловеца преди 9 години
Може би да ви се сртува страннно, но ловния туризъм е доста печеливш бизнес. Може би си мислите: баси кво толкова, застреляли една котка. Но ягуарите са забранен вид, изчезващ,защитен в цял свят. Тук става дума за много пари, адски много пари. Някой си е уредил живота с това убииство.
184
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кмете, кмете да ти е-а майката! *** смачкано, няма ли други проблеми с който да се захванеш ами с това животинче?
183
2
 
22
 
! Отговори
аз преди 9 години
а, значи е можело да го застрелят и убият, а не е можело да го стрелнат с упойка???
182
1
 
24
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
КАЖЕТЕ ИМЕТО НА ЛОВЕЦА ДА ГО ВИДИМЕ КОЙ БИЗНЕСМЕН Е!!!!!!!!!!!!!
181
2
 
14
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
И ВСИЧКО СЕ СЛУЧВА СЕГА ДОКАТО ПРАВИТЕЛСТВОТО Е В ОСТАВКА И НЕ Е ДОШЪЛ НОВ ПРЕМИЕР ВРЕМЕНЕН!АБСОЛЮТНО ОРГАНИЗИРАНО !!!!*** НАРОДА Е *** ИНАЧЕ ТОЯ КМЕТ ЩЕШЕ ДА ОТИДЕ НА БЕСИЛОТО!
180
1
 
17
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
КМЕТА ГО Е ОРГАНИЗИРАЛ И ЛЪЖЕ ЛИ ЛЪЖЕ СЕГА, ЧЕ НЯМАЛО ДРУГ ИЗБОР И ИЗМИСЛЕНИ ГЛУПОСТИ ГОВОРИ, ЧЕ МОЖЕЛ ДА ИЗБЯГА!
179
2
 
12
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
Около 17,30 ч стана ясно, че ягуарът е бил застрелян. Животното е убито на 2 метра от оградата на зоологическата градина, съобщи кметът на Ловеч Минчо Казанджиев. По думите му ягуарът е бил до пролука до оградата на зоопарка, през която е можел да излезе и да стане неконтролируем. Това е наложило отстрелването му.Повече от 6 часа продължи издирването. Кметът сутринта съобщи, че работник е оставил вратата на клетката на ягуара отворена, докато я е почиствал, и животното е избягало.
178
2
 
13
 
! Отговори
До Господ преди 9 години
Господи,много работа те чака.Защо убиха животитчето ,защо.
177
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе тоя ягуар се обръщаше на "пис пис" и зимата спеше в леглото на охраната. Направо немога да си представя как е такава заплаха и 50 ловци са били повикани. Потресен съм от какво вече се правят пари. Това не съм го очаквал въобще
176
3
 
26
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
След като ягуарът е бил на два метра от оградата, можело е ловджията да се приближи на ДВА МЕТРА от другата страна и да му пусне стреличката. Пък ако толкова го е страх, да си запаше и един Колт 45 за всеки случай. Сериозно, дано организациите за защита на животните сезират прокуратурата, макар че това си е общоопасно престъпление и трябва да се сезират сами. Проблем е ако някой убива живи същества без нужда, този човек все пак се движи между нас...
175
1
 
16
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
ОРГАНИЗИРАНО ОТ КМЕТА САФАРИ!РАЗБРАЛ СЕ Е С ОНЯ ОТ ЗООПАРКА!!! НЕ ЗНАМ КАК Е ПО-ЗАКОН НИЩО ЧУДНО ДА МУ Е НАЧАЛНИК!КМЕТА НА ЛОВЕЧ ИЗОБЩО НЕ КАЗА, ЧЕ ЩЕ СЕ НАПРАВИ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ДА БЪДЕ УПОЕН!!
174
2
 
10
 
! Отговори
КАЗАХ преди 9 години
Ловеца е ВИНОВЕН има глава на раменете ,от такива продажници сме на този хал
173
1
 
16
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
И РАЗБИРА СЕ ВСИЧКО СТАВА ПРЕЗ ПОЧИВНИТЕ ДНИ КОГАТО БИЗНЕСМЕНИТЕ СА СВОБОДНИ!!!
172
2
 
26
 
! Отговори
Ловеца преди 9 години
Абе народа полудя за пари. Това животно което цял живот е било на кучешки гранули можеш да го примамиш с македонска наденица да се прибере.Явно големия зор е било да го извадят навън за да го гръмнат.. Как да ви обясня в света на ловците, да отстреляш Ягуар е.. все едно вие да покарате БатМобила. А и шефчето на зоопарка е на 300лв. зааплата.Ако усигори на някого да удари ягуар е взима 3 годишна заплата на куп. А и до колкото знам има план този зоопак да се закрие. Е сега му е бил момента.
171
1
 
14
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
ЛЪВОВЕ И ТИГРИ КОЛКОТО ЩЕШ!!!НО ДА ОТСТРЕЛЯШ ЯГУАР ТОВА СИ Е ДРУГА РАБОТА!
170
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** балкански селянин. Нямал избор. Нали 50 човека го търсили и даже упойки имали ?!Толкова ли не му стигна акъла на този *** се тези в краката, ако наистина е нямало друг избор. Поне животното би имало шанс да бъде спасено.Веднага сега едно досъдебно производство и да го разследват този тъпигьоз!И как така зоопаркат може да реши да пусне "ловджий" доброволци? Няма ли органи, няма ли служби за тази работа ?!