ГЕРБ "дръпва" пред БСП, но няма шанс за самостоятелен кабинет

Михаил Константинов очаква 5 партии да влязат в следващия парламент
Обновена: 11 авг 2014 14:09 | 11 авг 2014 10:15, Веселина Йорданова
240
ГЕРБ "дръпва" пред БСП, но няма шанс за самостоятелен кабинет
Михаил Константинов. Снимка: архив, БулФото

ГЕРБ увеличават преднината си пред БСП, но нямат шанс да управляват самостоятелно, смята математикът проф. Михаил Константинов.

Той прогнозира пред TV7, че партията на Бойко Борисов ще има 105 депутатски места в следващия парламент, а БСП – 60. ДПС твърдо е трета сила.

Още по темата
Според Константинов в 43-то НС могат да влязат между 3 и 6 партии, но неговата прогноза е за 5.

Новата коалиция "Десните" няма никакъв шанс да влезе в следващия парламент. АБВ са на кантар, а за Реформаторския блок ще е успех, ако вземе 20 мандата, обясни той.

Според него „битката“ за петото място в НС ще е между АБВ и „България без цензура“.

За продължаващото роене вдясно математикът беше категоричен, че това е самоубийство. Проф. Константинов призова десните първо да влязат в управлението, да реализират идеите си, и след това да се карат.

По отношение на провеждането на изборите той беше категоричен, че длъжността министър по изборите е абсолютно излишна.

„Човекът на този пост няма какво да прави“, коментира той и допълни, че в другите държави също няма такъв министър.

По думите на математика има трайни неща, които трябва да се решат в изборната практика, например чистенето на „мъртвите“ души, но това не може да направи никой за тези малко на брой дни и при отсъствие на парламент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
0
 
4
 
! Отговори
хахаха преди 9 години
Орешарски за добро или за зло е в историята, но толкова ли всички са слепи за случващото се точно сега? На мен ми е преподавал Близнашки... сега ми идва да се заселя далеч от тази държава! Никой ли не вижда или да прочете поне малко по-надолу от заглавията на новините да види кои са министрите и зам. министрите?! По-отвратителна манджа никога не е забърквано в парламента!!!
144
0
 
2
 
! Отговори
до 235 преди 9 години
ако толкова ви интересува бъдещето на България няма да чакате гласуването да стане задължително, а ще си размърдате съчанлийските мързеливи *** и ще гласувате...страшен парадокс! реват, но не мърдат! ХАХАХАХАХАХХА
143
0
 
3
 
! Отговори
хаха преди 9 години
Този странен професор пак почна да лети по тв канали и да говори какво ли не... барем да говореше за смислени прогнози...
142
0
 
4
 
! Отговори
?? преди 9 години
До 232Избирателна активност под 10% ще бъде по- скоро мощен турско-*** шамар към българите многознайковци. Затова гласуването е задължително ако толкова държите на родината.
141
0
 
5
 
! Отговори
гражданин преди 9 години
До пост 231Би ли споделил, кое е по-малкото зло? Това, което се случва на политическата сцена в България, според моето скромно мнение, е безскрупулна борба за власт между няколко мафиотско политически клана, които, водени от собствените си финансови интереси, продават страната на подкрепящите или държащите ги за топките геополитически центрове. България е територия, на която мерят сили Москва и Вашингтон, без оглед интереса на местните "индианци". Изходът: бламиране на продажната върхушка......
140
1
 
16
 
! Отговори
АТАКА-ПОБЕДА преди 9 години
Аз ще дам моят вот за Атака, а вие?
139
3
 
6
 
! Отговори
гражданин преди 9 години
Ще гласувам, но като пусна невалидна бюлетина, за да не ми преразпределят гласа. Категорично не ми хареса управлението на БСП и ДПС, но от друга страна, не мога въобще да си представя отново Герберастката *** и Боко отново да управляват. ББЦ, Десните и АБВ също са лишени от какъвто и да е управленски потенциал. Поради това, според мен, най-добрият резултат и изход от предстоящите избори би бил ниска избирателна активност, под 10 %. Това би бил изключителен шамар за цялата политическа класа...
138
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ФАШИСТНе си ФАШИСТ .....*** СИ!...Само един глупав човек може да отправя подобни апели в този момент...и като не гласуваш какво?Ще гласуват всички и после пак ще мрънкаме всички...дори и "умниците" като теб!Да..нямаме голям избор, но си струва да се избере най-малкото зло!Защото с твоя или без твоя глас парламент ще има, друг е въпроса дали ще преобладават турците - ...депутати, от които зависи и бъдещето на децата ти/ако имаш такива де../Капиш?
137
12
 
3
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 9 години
НЕ ГЛАСУВАЙТЕ !
136
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пак активираха пуделчето на ГЕРБ.
135
8
 
17
 
! Отговори
шарана преди 9 години
Народа обеднява,а тези пак си правят прогнози за нови крадливи правителства.как едно правителство не успя да отлепи България от дъното.Преди бяхме и гласувахме за ГЕРБ,но Бойко излезе по лош и от джихадистите.Втори път не бих гласувал за Борисов.нееее късно е за тебе бате бойко рибаря.
134
10
 
16
 
! Отговори
член на гроб преди 9 години
ГЕРБ ще ме дръпне за оная работа ...има време за шоу
133
9
 
16
 
! Отговори
Аз преди 9 години
Мили ми неразумни народе! Моля те излез и гласувай ПРОТИВ тиквун, защото веднъж, народе , може да греши всеки, но два пъти да повтаря грешка е привилегия само на ***. А ти народе си мъдър! Никога герберизмът и герберасти на власт -НИКОГА! Те са бетер т.н. комунисти!
132
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този "професор" нали публично беше заявил, че е Граболюбец? И иска да му вярваме на платените лакърдии ли?!
131
12
 
22
 
! Отговори
BOIKOBIITEGO преди 9 години
БОРЕТЕ СЕ СРЕЩУ ТОЗИ ДИКТАТОР НАРЕЧЕН БОКО
130
0
 
5
 
! Отговори
до сериозен политик преди 9 години
Баш така си е, сигурен съм че не го разказваш от свое име, но имаме много такива българомразци. Поздравявам те - точно така е тия таковаха мамата на България от Освобождението до днес. Пропуснал си при Освобождението как тия са *** убивали и обирали турци и туркини и са им заграбвали имота - Придобиване на начален капитал дет се вика. Във всички партии са такива даже баш бояджиите стават премиери....
129
8
 
19
 
! Отговори
MRUSNIGERBERI преди 9 години
БОЙКО Е ШАМПИОН ПО ИДИОТИЯ
128
6
 
15
 
! Отговори
BOKOU преди 9 години
БОЙКО НЕ ЗНАЕ АЗБУКАТА
127
6
 
16
 
! Отговори
BBBBBB преди 9 години
БОЙКО Е ВРЕДЕН ЗА ЗДРАВЕТО
126
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Президента по конституция нали се водеше обединител на нацията?Що тогава кабинета не е надпартиен както се изтъпани поне на думи Маринчо Мамин а е само на гербери?!?!?!?!?!?!Ето 16 зам министри а всичките свързани и то неприкрито с герб?!?!?!?! Вече се чудя дали целта не им е НАРОЧНО да изгубят изборите или това са им """""върховите""""" възможности?Това наглост ли е или идиотия. Самозабравяне ли е или съзнателно самоунищожение или пък убеждение че матряла ще гласува пак без да мисли много мн