Работещите в "Напоителни системи" излизат на протест

Митингът ще е на 17 септември в София
5
Работещите в "Напоителни системи" излизат на протест
Снимка: Булфото, архив

Работещите в "Напоителни системи" излизат на национален митинг протест. Причината е, че от май месец не са получавали заплати.

Дружеството е декапитализирано и на практика в реален фалит.

Още по темата
В същото време държавата дължи 20 милиона лева на "Напоителни системи" за дейностите по предотвратяване на вредното въздействие на водите.

„Това е последен опит да накараме институциите да спазват закона“, каза Павел Чарийски, служител в "Напоителни системи" по БНР.

Шествието на протестиращите ще тръгне от  "Св. Александър Невски" и ще стигне до Министерски съвет.

„Ще искаме средства за предпазване от вредното въздействие на водите, да може и ние като всички хора да си получаваме нормално заплатите. Досегашните разговори с министъра на земеделието не доведоха до нищо. Само ни се обещават някакви средства ноември-декември. Ако не ни чуят ще се обърнем и към президента, защото той е назначил това правителство, а и "Напоителни системи" и съоръженията на напоителните системи са част от националната сигурност“, заяви Чарийски.

Според него наводненията в различни части на страната се случват заради „безхаберието на държавата и на институциите“.
 
„От години вече алармираме, че работим само в най- застрашените места, без средства нищо не може да се направи, реките са в окаяно състояние“, настоя той. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
ДО МИНИСТЪРЧЕТО преди 9 години
Абе Васко Що държиш в борда човек На ДПС -БОЖИДАР ВАСИЛЕВ !!!! Да не сте си партия с Бисеров и Костадинов !!! Ужким независим министър ама пак си играеш със старите маймуни.Колко ти дават ??? та да си кукла на конци ???
3
1
 
3
 
! Отговори
IVAN преди 9 години
METODIEV DAI SI OSTAVKATA NEKADYRNIKO
2
1
 
2
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
"От април месец чакаме постановлението на Министерски съвет за отпускането на 19-те милиона, които би трябвало да ги има в бюджета. Не идват. И парите свършиха."23 юли 2014 г.ОФнюзИ що сега потестирате,защо не протестирахте пред онези хубавци,които не ви дадоха парите?Кое правителство не изпълни ангажиментите си по Закона за водите?Пари няма,но излъгаха,че оставят страхотен резерв и всичко е ОК в държавата.Почват да се отварят дупките...И кой ще ги запълва и с какво?
1
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе тия от напойтелни системи какво напояват сега красавици ли