Борисов обеща коледна добавка от 40 лв. към пенсиите до 286 лв.

Подлъгват пенсионерите през година, да не се случва пак, отсече той
Обновена: 18 ное 2014 14:04 | 18 ное 2014 11:26, Веселина Йорданова
228
Борисов обеща коледна добавка от 40 лв. към пенсиите до 286 лв.
Борисов и Горанов. Снимка: МС

Премиерът Бойко Борисов обеща коледни добавки на пенсионерите с най-ниски пенсии.

„Поех ангажимент да дадем по 40 лв. на пенсионерите с пенсии до 286 лв., това са около 1 300 000 пенсионери“, уточни Борисов след среща с министъра на финансите Владислав Горанов.

Още по темата
Премиерът каза, че е възложил на Горанов да се огледа какво може да бъде съкратено от инфраструктурни проекти, администрация, „за да дадем на българските пенсионери, защото те го заслужават.“

„Това, че ги подлъгват през година, за да се похарчат огромни пари, да не се случи пак. Това са 50 млн. лв. - не са малко пари в тази финансова криза, но когато заради това пагубно управление милиарди заделяме, за да спасяваме банки, абсолютно прави са пенсионерите да кажат "А Коледата как да я посрещнем", коментира Борисов, цитиран от „Фокус“.

Премиерът каза, че ще съобщи на вицепремиера и социален министър Ивайло Калфин, за да бъде подготвено постановление, което в сряда да гласува Министерският съвет.

Така възрастните хора с пенсии до 286 лв. ще получат по 40 лв. допълнително с пенсиите си за декември.

За добавката настоя социалното министерство в лицето на Калфин, когото преди дни Горанов отряза през медиите с думите, че няма пари. Впоследствие обаче социалният министър обясни, че средства за възрастните хора за Коледа все още се търсят.

Горанов разясни, че срещата с Борисов днес била премиерът да поеме ангажимент, че ще го подкрепи в някои допълнителни мерки за спестяване до края на 2014 г., „за да може общата сметка на актуализацията да излезе”.

„Получих уверение, че ще имам подкрепа от министър-председателя за някои допълнителни спестявания, когато минем на условно казано "ръчно управление" на бюджета“, каза той.

Горанов уточни, че има опредени спестявания в трансферите към държавното обществено осигуряване и някои инфраструктурни проекти ще бъдат леко забавени за следващата година.

Кои ще са те обаче ще се изяснява на по-късен етап. Средства ще бъдат спестени и от административни разходи, които могат да бъдат отложени.

Ще режем от всичко, без да трупаме просрочени задължения, коментира още финансовият министър.

На въпрос дали ще се вземат пари от МВР, Горанов отговори, че е последният човек, който защитава експанзия на разходите там. Той посочи, че с предлаганата актуализация на бюджета са били принудени да дадат близо 130 млн. лв. за МВР заради новия закон за ведомството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
5
 
53
 
! Отговори
ББ преди 9 години
Подлъгват пенсионерите всяка година и аз ги подлъгвах, първо им замразих пенсиите, после им давах надежди за надбавки, а след това ги прецаквах, не им давах нищо и заявявах, че са изяли фискалния резерв. Сега ги подлъгвам с бонус, защото го заслужават, надявам се, че са забравили гаврата от предния ми мандат. Сега нали съм добър, ще се направя малко реклама като им дам трохите от масата, но да не се повтаря пак! Само ако ми падне рейтинга ще размисля!
84
3
 
43
 
! Отговори
arhar преди 9 години
Даването на Коледни добавки за пенсионерите с най - ниски пенсии от страна на Б - 2 е една Добрина ,това е и Благородство .Нека никой не завижда на най - безпомощните хора в държавата, които ще получат по 40 лв допълнително ! Никой не трябва да завижда на пенсионерите с по 154 лв пенсия , които преживяват с доходи доста под прага на бедността !На фона на откраднатите милиарди в КТБ тези 50 млн лв Коледни добавки за пенсионерите са като капка в морето .
83
3
 
32
 
! Отговори
svetla преди 9 години
samo do 286 leva koito polucavat te shte vzemat koledni nadbavki , abe *** ti gavrislise s horata be, a drugite pensiyoneri kakvo da pravyat da umirat li. gadna dolna svinya viye zasto zvemate po tolkova pari i deputatite si uvelicihte zaplatite zasrametese be, dolna zgan. ama hak e na tezi deto glasuvahte i sega vi upravlyavat
82
15
 
41
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Браво на Борисов, да е жив и здрав! Благодаря му от името на хората дето не могат да си позволят и интернет, за да го направят лично. Герб!
81
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До шест копейкиДа не би да имаш предвид петолъчките на знамето на САЩ? Много сте неграмотните против петолъчката, бе! *** тя не е комунистически символ, а и християнски. А помниш ли, посе.ко от "преходното" поколение, колко ти беше топъл радиаторът от "оная" петолъчка, и бензинът за ладата на татко ти беше 25 стотинки. Нищо,че оня президент с бялата плюнка в ъгъла на устата, се"срамува",че съгражданите му правят такива сравнения, вместо да са горди с даденото им голо и студено достойнство сега
80
3
 
44
 
! Отговори
пенсионер преди 9 години
Големите пари за полицаите. които ни млатиха по митингите а за пенсионерите трошички.
79
5
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ВОЙНАТА ЗАПОЧВА ЗАТОВА ДИГАТ ПЕНСИИТЕ ПО ЗАПОВЕД НА САЩ - НАРОДА ДА МИРУВА И ОБИЧА ОКУПАТОРА.на летището е кацнал самолет без опознавателни знаци, кола от американското посолство е взела хора от пистата, директно, сега в посолството един след друг ходят министри и зам.-министри от силовите и външното министерство на спявка...
78
5
 
50
 
! Отговори
Хризантема преди 9 години
ББ- най щедрия БГ политик който ще зарадва пенсионерите с 20 евро.Герб спечели пенсионерите вече на 100%. В момента в пенсионерските клубове в страната хвърчат каскети и забрадки от радост! Народа е в празничен възторг!
77
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
на летището в София е кацнал самолет без опознавателни знаци, кола от американското посолство е взела хора от пистата, директно, сега в посолството един след друг ходят министри и зам.-министри от силовите и външното министерство на спявка...Борисов ТРЕПЕРЯ И ДИГА ПЕНСИИТЕ С 40ЛВ.
76
4
 
50
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Парите са от бюджета, следователно са събрани от всички нас. От бюджета плащаме заплатите на ББ и на останалите министри и всичките им харчове.Излиза, че са решили да не "усвоят" 50 милиона лева чрез техни фирми, а да го насочат към пенсионерите. От тях, 8,5 милиона веднага се връщат в Бюджета като ДДС. Голяма щедрост. Направо се разплаках от умиление. Да ни е жив и здрав Слънчицето, че ако не трябваше да му "лъскат" имиджа, нямаше и това да дадат.
75
1
 
39
 
! Отговори
Вервайте преди 9 години
Батман ще спаси България.
74
4
 
39
 
! Отговори
Възмутена преди 9 години
Ама нали щеше да се провежда дясна икономическа и фискална политика? Нали за това гласувахме за ДЯСНАТА партия ГЕРБ?
73
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До мъкаАми ... това е пазарната икономика. Основно се пазари съвест, чест и ... мно-о-о-о-о-о-го пари от нашите с вас данъци, огромни такси, които нямат нищо общо със себестойността и качеството на продукта или услугата, бадева пари за мързела и тъпотията на чиновници от фирми и министерства, за халогъзничеството на огромния брой депутати, които нищо не вършат освен да си уреждат своя бизнес. Но това - държавата да плаща на крадците с нашите пари е върхът на всичко за тези мръсни 25 години.,
72
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САЩ не искат проблеми в България , положението е натопорчено , вчера в Гърция на годишнината хунтата запалиха американското знаме , Сърбия минава на страната Русия .. Балканите за изплъзват от ноктите на грабливия орел. На страната на САЩ на балканите твърдо са само Румъния и Албания..САЩ решиха да продължат с геноцида на българите след като си решат проблемите с Русия.. Тогава няма да има геноцид с глад и мизерия , а ще пристъпят към по-бързи методи..
71
6
 
42
 
! Отговори
БГ- ГЕРБ преди 9 години
Борисов се доказа като Българския Ян Палах! Българския Далай Лама! Българския Нелсън Мандела! Ще зарадва старите хора с 40 лв./20 евро/. Това е истински герой и Батман!Да живее Герб!
70
1
 
32
 
! Отговори
цигулка преди 9 години
83,проблема ти е че само ги гледаш а не можеш да ги прочетеш и разбереш
69
1
 
40
 
! Отговори
ВАСИЛИЙ II преди 9 години
" Тези- вашите " държавници " ми изкупиха греховете " ! " Та аз ли бях за вас- *** ?"
68
6
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Шпионина на ЦРУ , Боко Борисов усети че руската армия идва , идва нов девети септември , след който фашистките шпиони на САЩ ще ги давят гьола на Белене..
67
5
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
колкото и да си пишем тук братя, тъпите софиянци ще продължат да си гласуват за Боко и Ванката Костов, защото хубавите и луксозни сгради и пълни с разнообразни и луксозни стоки магазини им радват окото и ги карат да си мислят, че България е модерна, добре развиваща се демократична държава, а това че са заобиколени от застаряващо бълг. население,претопявано от *** и турци в провинцията не го виждат, защото си имат хубави и модерни телевизори, коли и т.н. - майната и на България
66
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Борисов обеща...Кой си ти д обещаваш?Това да не ти са наследствени пари или пари опт твоя бизнес??