Карат министри и чужди гости в 7 лъскави возила

НСО показа новите коли, цената на всяка е 124 хил. лв.
Обновена: 29 дек 2014 18:20 | 29 дек 2014 17:00, Веселина Йорданова
169

Снимка: БТА

Със седем нови автомобила Националната служба "Охрана" ще вози министри, чуждестранни делегации и гости.

Лъскавото возило “Ауди“ А8 L беше представено на пресконференция.

Стойността на един автомобил е 124 хил. лева с ДДС, или с 30% по-малко от пазарната му цена. Гаранцията на колите е 5 години.

Обществената поръчка за доставка на нови седем представителни автомобили бе обявена през юли 2014 г. Доставката им е изпълнена в пълен обем без неустойки, съобщиха от НСО.

Изпълнена е и доставката на леки автомобили компактен клас - „Опел Астра“ – 12 броя, които ще осигуряват дейността на структурните звена на НСО. Машината също беше показана на медиите, като цената й също е с 30% по-ниска от пазарната.

Техническата спецификация не се отличава от тази през 2013 г. и е в съответствие с утвърдените изисквания от 2009 година, съобщи БТА.

Основните изисквания при обществената поръчка за представителните автомобили са съобразени с европейските екологични стандарти, ниския разход на гориво, покриване на критерии за представителност, предоставяне на съвременни системи за активна и пасивна безопасност, както и възможно най-добри гаранционни условия.

На 7 октомври т.г. е сключен договорът за доставка, а на 9 декември доставчикът е предал автомобилите на НСО.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
4
 
20
 
! Отговори
БАТЕ ВИ БОЙКО преди 9 години
ЯДЕМ СИ ЛУКАНКА КРАЙ КАМИНАТА И РЪСАЖДАВАМ ТОКА ЛИ ДА ВДИГНА ИЛИ ГОРИВАТА ЗА ДА ПЛАТЯ ЗАПЛАТИ НА НСО...НЯМА КАК
31
2
 
13
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 9 години
Ами и ние искаме такива МПС-та,нали ги плащаме с данъците.Или за нас остава само "извозването" по всички параграфи,а за властта лъскавия автомобил.
30
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
в швейцария министрите ходят на работа с колело.
29
1
 
24
 
! Отговори
Dido преди 9 години
Виждате ли какво коли СМЕ им взели на тея некадърници ? За нищо не стават , но той Господ си знае работата когато дойде времето на страшния съд...
28
1
 
17
 
! Отговори
bolka преди 9 години
Има една поговорка "На свинче - звънче", та и нашите министри.Какви луксозни представителни коли заслужават, след като не само не са свършили за пет пари работа, ами натвориха и купища поразии!Нахалство, безочие, лицемерие, тъпанарщина, цинизъм...колко много още подходящи думи заслужават.И това на фона на бедната и изпосталяла държава, на която предстои една трудна и мизерна година, по думите на ББ.Трудно е човек да се въздържи и да остане безразличен към такива кощунства.
27
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами точно затова има Българска Коледа бе уважаеми съфорумци - с нашите пари от смс-и да спасяваме децата, вместо да го прави държавата. Управниците на държавата обаче искат да се возят в скъпи коли, не да дават пак нашите пари за образование и лечение.
26
1
 
26
 
! Отговори
ha ha преди 9 години
Обикновено страните производители на коли, министерства и ведомства ползват собствено производство, тоест ние може да ползваме "great wall" и по този начин насърчаваме и подкрепяме, собствената си икономика. За чий *** им са тези скъпи коли, Карайте местни коли и си ги сменяйте всяка година ако искате. Абе така е с немъчени и чужди пари.
25
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Автомобила марката на Йезуитите..
24
1
 
23
 
! Отговори
Петков преди 9 години
А граничарите ги возят камиони
23
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Единствения виновен (и наказан) е българския народ (както винаги)
22
0
 
33
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 9 години
Сумата наистина е незначителна на фона на бюджета на цялата държава. Но на днешно време всяка държава избягва да дразни хората с излишен лукс.Обикновенни фолксвагени, А6, ситроен 5, шкода суперб - това е новата култура.Но в Бг манталитета е друг - липсата на пари избива в комплекси за показване на статус.
21
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ха, тия са си взели като моята кола.
20
1
 
22
 
! Отговори
I.M преди 9 години
Нека някой запознат да каже колко линейки са това??
19
1
 
30
 
! Отговори
Андроид преди 9 години
Просто няма други толкова комплексирани политици като нашите :(
18
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво стана с парите от КТБ ?Нещо виновни ... наказани да има ?
17
0
 
36
 
! Отговори
до 12 преди 9 години
И аз това щях да казвам - във Франция масово държавниците са с Citroen C5. В Париж и по улиците почти нямаше от големите скъпи коли - Ауди, Мерцедес, BMW и джиповете им, само таксита видях мерцедеси. А тук - и по улиците и управниците ни във възможно най-скъпи возила. Та в Берлин преди 2 седмици по улиците нямаше толкова Аудита, Мерцедеси, VW и BMW-та колкото в София
16
27
 
3
 
! Отговори
до 20 преди 9 години
Това са представителни коли. Всяка държава има такива. Няма по дипломатически срещи да ходят с Москвич.
15
1
 
39
 
! Отговори
Карабас преди 9 години
Как е сънародници?Събирате ли пари за "детската коледа"?Да са Ви честити новите возила, а катилите дето ги возят вътре нека пребъдат!
14
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ето къде отиват данъците ни братя
13
33
 
9
 
! Отговори
Peter преди 9 години
50000 EUR без ддс не е толкова голяма сума. Все пак се купуват само 7 такива и няма да превозват обиконовени депутати с тях. Все пак трябва и престиж за тази държава. 7 x 50 000 = 350 000 EUR.Сумата е смешна на фона на КТБ i 2 500 000 000 евро.Това са глупости с които се занимвате...