Карат министри и чужди гости в 7 лъскави возила

НСО показа новите коли, цената на всяка е 124 хил. лв.
Обновена: 29 дек 2014 18:20 | 29 дек 2014 17:00, Веселина Йорданова
169

Снимка: БТА

Със седем нови автомобила Националната служба "Охрана" ще вози министри, чуждестранни делегации и гости.

Лъскавото возило “Ауди“ А8 L беше представено на пресконференция.

Стойността на един автомобил е 124 хил. лева с ДДС, или с 30% по-малко от пазарната му цена. Гаранцията на колите е 5 години.

Обществената поръчка за доставка на нови седем представителни автомобили бе обявена през юли 2014 г. Доставката им е изпълнена в пълен обем без неустойки, съобщиха от НСО.

Изпълнена е и доставката на леки автомобили компактен клас - „Опел Астра“ – 12 броя, които ще осигуряват дейността на структурните звена на НСО. Машината също беше показана на медиите, като цената й също е с 30% по-ниска от пазарната.

Техническата спецификация не се отличава от тази през 2013 г. и е в съответствие с утвърдените изисквания от 2009 година, съобщи БТА.

Основните изисквания при обществената поръчка за представителните автомобили са съобразени с европейските екологични стандарти, ниския разход на гориво, покриване на критерии за представителност, предоставяне на съвременни системи за активна и пасивна безопасност, както и възможно най-добри гаранционни условия.

На 7 октомври т.г. е сключен договорът за доставка, а на 9 декември доставчикът е предал автомобилите на НСО.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Избивайте политиците! Или те или ние!
51
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Що не казаха преди изборите, че като дойдат на власт ще харчат по тоя начин парите ни?
50
2
 
11
 
! Отговори
Джамбазин преди 9 години
Много тънка прежда ми се струва цената за A8L. Къде е уловката?
49
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А за цяла София има само 11 екипа на бърза помощ. Що не купихте линейки, бе, нали за народа мислите, поне на изборите всички това казвате.
48
1
 
24
 
! Отговори
само за сведение преди 9 години
България купува седем супер луксозни автомобила от престижна марка - модел А8, за нуждите на Министерски съвет. Поредното попълнение в автопарка на властта затвърждава България като една от най-разточителните държави в Европа по отношение на скъпи автомобили. Поредната порция лимузини за държавниците струват на българите по 124 хиляди лева бройката. Според спецификацията автомобилите разполагат със салон от естествена кожа, телевизионен тунер и мултимедийна система. В най-богатата страна в Европа - Дания, има общо едва 12 луксозни автомобила от подобен S клас в цялата държава. В България само
47
10
 
10
 
! Отговори
лекар-пенсионер преди 9 години
Според червения *** министрите и чуждестранните делегации трябва да се возят на градския транспорт. Ами защо не дадоха вашите от БСП-ДПС личен пример и сега да го използват и другите . Още он времето на бай Тошо се започна с луксозните коли , вили и привилегии на партийните велможи . Така , че народа не е толкова *** за да не помни .
46
4
 
23
 
! Отговори
А8 преди 9 години
Проява на лош вкус е за "елита" ни когато си най-бедната държава в Европа а и не само, да се возиш в коли които по-богати държави не си ги позволяват.
45
5
 
29
 
! Отговори
пари има, овце сме преди 9 години
Това ли е стягането на коланите?ФОСТАВКА !!
44
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Върха на безсрамието!
43
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До поздравиКато не знаеш нещо по добре не пиши.....Решението за тези автомобили бе взето от правителството на Момата и Бея...
42
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Българин Швеция , Холандия , Германия все колонии на САЩ , техните политици са шпиони , шпионина и марионетката ще се возят на колело да не се набиват на очи , нали за затова са шпиони.... А там някъде в СитиБанк ще имат дебели сметки колко хиляди Аудита.. И марионетка ще причини щети на народа си колко милион автомобила..
41
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
""Не важното на какво се вози , А дали краде в полза на САЩ"".........Значи ако краде в полза на СССР - всичко е наред да ?
40
1
 
31
 
! Отговори
Българин преди 9 години
"НСО показа новите коли, цената на всяка е 124 хил. лв."Може да сме бедни ,но "търговски стъпваме". "Слугите на народа" харчат народните пари,за да избиват комплексите си за малоценност.Дали са наясно с какви коли се возят министрите на "бедните "Швеция ,Холандия...
39
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Прости хора *** и Комунисти едно тесто болшевики и ционисти.. Не важното на какво се вози , А дали краде в полза на САЩ , и на колело да вози като продаде златните мини или да плащаме 3 пъти по скъп ток на американските централи.. Предателя , Еничаря и Соросоида независимо на какво се вози колело , кон , магаре , ауди е предател и шпионин..
38
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
""По добре да се возят в Златен самолет като Путин"".......Откъде го разбра това ? От първи канал на съветската телевизия ли ?
37
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Населението на цяла България е колкото на един голям град във Щатите.Този голям град там се управлява от един кмет и неговия екип.Тук имаме 240 папкащи плюс правителство , министерства , комитети , агенции и т.н. и вече 25 години потъваме безвъзвратно.....Питам се колко са кадърни тези които имат претенцията че ни "управляват"?????За капак си купиха луксозни лимузини на фона на цялата беднотия..............
36
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Една добра поговорка за новината:"простака е непобедим и сватбата ще ти платим"
35
0
 
21
 
! Отговори
Ro преди 9 години
Синдромът на новобогаташа с комплекси за малоценност... Типично по мутренски - дай да компенсирам всичките си недъзи с кола/къща за маса пари. Увереният, умен и успял човек не се нуждае от такива изгъзици.
34
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нека да се возят и на Ферари ако искат , само да не продават националните ресурси на САЩ и ционистите.. Лошото е хем се возят хем крададът в полза на САЩ и ЦРУ. Меркел се возила на старо А8 но въпреки всичко продаде не само Германия но цяла Европа на САЩ и ционистите.. По добре да се возят в Златен самолет като Путин , но мислят за България , а не за САЩ и Лондон.
33
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Супер някой джъмбо-джет или самолет по поръчка няма ли да вземете???