Хората с увреждания излязоха на протест

Те са недоволни от премахването на добавката за инвалиди
9
Хората с увреждания излязоха на протест
Снимка: Булфото, архив

Хората с увреждания протестираха заради искането за премахване на добавката за инвалиди за хората в трудоспособна възраст.

Тази промяна в Кодекса за социално осигуряване предлага консултативният съвет към социалния министър. Предвижда се да се въведе условието тези хора да имат платени осигуровки за поне 1/3 от стажа си, за да получат пенсия. В момента изискването е единствено да имат между 1 и 5 години стаж в зависимост от възрастта им.

Един от организаторите на протеста, Петко Боев, заяви пред БНР, че предвижданото за юли тази година увеличение на пенсиите с 1,9 процента е „подигравка“ на фона на депутатските заплати.

„Ние не искаме да се прави преизчисление на пенсиите само върху осигурителен доход, върху който се пенсионират много от хората през същата година, а не да ни заблуждават с швейцарски правила и други“, заяви той.

От социалното министерство съобщиха, че ще се потърси вариант за компенсиране на хората с увреждания, които са с временно решение за ТЕЛК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Вярващ в ДПС преди 9 години
Ще им се даде компенсация , 1.- Ще се увеличат средствата с придридружител от 75лв на 125 лв , 2.- Ще им раздадат безплатно / за сметка на НЗОК / , от онова секретното хапче на доктор Прокобов , което ще ги излекува на 100 % . И понеже терапията включва цили 3 хапчета , - след последното им порастват крила и те отлитат за среща със свети ПЕТЪР.
6
0
 
1
 
! Отговори
zlatena преди 9 години
То е ясно ще откакто дойдоха българоубийеците от гроб опс герб нищо добре не чака нас Българския народ.Отнемат пенсиите на пенсионерите на инвалидите защото на бойко мутренската тиква и негова герберска *** им трябват пари за асфалт .
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
nikoi ne razbral za toq protest
4
0
 
1
 
! Отговори
Nedelcho88 преди 9 години
ПОРЕДНАТА СТЪПКА КЪМ ЗАВЕТНАТА ЦЕЛ НА ОНЕЗИ *** В СОЦИАЛНОТО МИНИСТЕРСТВО , А ИМЕННО - ГЕНОЦИТ КЪМ ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ.....
3
0
 
3
 
! Отговори
д-р Р. Радев преди 9 години
Явно, че се правят опити за нашето /на инвалидите/ търпение. Младите какъв стаж? Кой ваема инвалид на работата? Колко учат? Какви условия са създадени в училищата или университите? С какъв транспорт ще стигнат до тях? С какви придружители след като ги отнеха? Решиха да слагат и критерий - доход!? Някой знае ли разхода на един трудноподвижен човек? Често ми казват, но било много трудно? Трябва ли да станеш като нас, че да ни разбереш? Лошото при нас проблема е, ние инвалидите сме като орел, рак и
2
0
 
1
 
! Отговори
Хари преди 9 години
Всичката ни работа е такава. Вършим по-лесното, а не по-правилното. Вместо да се открият фалшивите инвалиди и да им се спрат пенсиите и вместо да се намерят механизми срещу появата на нови фалшиви инвалиди, нашите политици правят по-простото нещо - решават да вземат парите на всички, и здрави, и болни. Не вярвам в тая работа да има лобистки интереси. Май всичко е от мързел и простотия.
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Подкрепям ги, когато става въпрос за хора които действително имат увреждания и не са фалшиви "инвалиди".Нещата у нас са така уредени, че здрави и прави малограмотни мързеливци получават какви ли не помощи и надбавки и по никакъв начин не можеш да им спреш тези готови пари дори и тогава, когато му се посочва работа, която може да върши, но той отказва да работи!