Ще въвлекат още по-силно Франция в конфликта в Сирия, смята Алгафари

"Нападението над "Шарли ебдо" е масово убийство, не тероризъм"
Обновена: 9 яну 2015 14:13 | 9 яну 2015 11:46, Камелия Цветанова
42
Ще въвлекат още по-силно Франция в конфликта в Сирия, смята Алгафари
Снимка: БТА, архив

След нападението срещу сатиричния седмичник "Шарли ебдо" в Париж, при което загинаха 12 души, ще се търси начин да бъде въвлечена Франция по-силно в конфликта в Сирия, прогнозира  Нидал Алгафари, тв режисьор от сирийски произход.

Още по темата
„Търси се алиби най-вероятно за някакъв отпор за Ислямска държава. Много от службите работят по този начин. Трябва им повод“, коментира той по БНР.

Според него това не е терористичен акт, а масово убийство, и трябва да се търсят едни убийци, а не фанатици.

„Като гледам фактите, двамата братя ми се струва странно да са обучени терористи. Да си оставят личните карти в колата, да излязат по улиците и да започнат да стрелят. Много противоречиви неща излязоха от самата касапница“, коментира Алгафари.

Той разкритикува и реакциите на световните лидери, които осъдиха нападението като терористичен акт.

„Вчера едни лидери, които излязоха от големите държави и изказваха едни тежки съболезнования и ще се разплачат. Къде бяха те, когато над 200-300 хиляди души загинаха в Либия, над милион - в Ирак. Това е хрониката на една предизвестена касапница. Те дърпаха дявола за опашката дълго време“, настоя Алгафари.

Според него карикатурите в "Шарли ебдо", свързани с исляма, са били единствено с цел да се направят размирици и бунтове, за да си вдигне списанието тиража.

„Това е просто игра“, заключи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Ала-Бала преди 9 години
Тази операция все повече заприличва на добре контролирано мероприятие, целта на което е разделяне на населението на Европа, създаване на етнически и религиозни конфликти. Европа става неспокойно и опасно място. На този фон потъналата в непоносими дългове империя - САЩ, ще започне да изглежда спокойно място. Резултатът е ясен - парите отиват зад океана. Долърът се повишава, Еврото пада - Баба Европа финансира внучето си САЩ. Примери за подобни операции има много от историята!
20
0
 
1
 
! Отговори
пенко преди 9 години
Надявам се повечето от вас да са гледали сериалите : "Спартак -кръв и пясъци" В тях има един герой " Сириеца " пълно съвпадение с Нидал Алгафари !!! Съвпадение по подлос , предателство , гадост ,именчивост ,извратливост и нансяне на щети . Този гнусен индивид / предпоследно пиар на АБВ/ си позволява да пише за българската история ! Просто не съм го срещнал !
19
0
 
0
 
! Отговори
Златен лъв преди 9 години
Учудващо е, че оставят само лични карти. По-добре е и CV, даже портфолио, записи на планировката на терористичния акт и пр.
18
2
 
9
 
! Отговори
2 преди 9 години
"Алгафари'.......кой е този ***. Няма "мирен" ислям - факт. Тази гнида пее тази песен - Сами си били виновни' Марш В Сирия ***!
17
1
 
1
 
! Отговори
до 23 преди 9 години
Да, на фона на тази трагедия......!
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Камелия Цветанова е много чаровна
15
2
 
7
 
! Отговори
д-р Пси преди 9 години
Те извършиха това не заради фанатична вяра в Аллах, а просто защото са презрени и озлобени . Ако имаха качествата и бяха си намерили една хубава жена, както Нидал е намерил Мадлен, нямаше да вършат тези убийства. Авторите на тези карикатури и те не са кой знае какъв творчески елит. Заради тираж, извратеност и може би някаква цел, ,,творчеството'' им бъка от мерзости и безвкусица''.
14
0
 
4
 
! Отговори
кръстоносец преди 9 години
това е просто игра...те това е простата истина от която ще страдат всички обикновенни хора независимо от цвят и религия.
13
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нидал Алгафари e *** като гуменка.
12
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой е тоя Нидал Алгафари?
11
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не ми е ясно защо се дава трибуна на *** като алгафари, които се изживяват като спецове по арабския свят и т.н. Кой ги набеди за такива, защо все техните мнения четем, а не на истинските специалисти?? А, днесовци??? Много сложно да вземет интервю от доказани специалисти, ама като не знаете какво да питате и нищо не разбирате, питате такива като вас- незнаещи
10
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Алгафари е комунист това значи и терорист
9
7
 
31
 
! Отговори
LE4 преди 9 години
Алгафари говори директно и без заобикалки това,което на всички ни е ясно,но малко са хората,които смеят да го кажат.Истината е много простичка,но ние се чудим как да я заобиколим с дипломатични завъртулки и празни приказки.
8
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Надалчо да вървиш в родината си!!!Да изкажеш мнение там що е тероризъм!Или тук намери и ти същата свобода и говориш!Заради тази свобода ги убиха във вестника!
7
8
 
29
 
! Отговори
ЧЕРИ преди 9 години
Най после да чуя нещо смислено по радиото от оня ден насам.Няма по точно тълкуване на нещата по СМИ.Всичко е еврейска парлама.Язък за хората.Но ние не сме будали.Маскирани терористи. Супер обучени.А си забравили личната карта в колата.Интересното ми е че винаги когато се покаже мира отнякъде има нещо което ще го омаскари.Казаха че 15. 01 ще започнат преговорите между Асад и опозицията и воаля-Мюсолмани трепят християни.Айде Франция да трепе сирийци.Толкова ли ни мислят за прости?СИГУРНО СМЕ.
6
8
 
22
 
! Отговори
S преди 9 години
Стига бе гад. Това чиста проба ислямски тероризъм. Тази религия е човекоомразна. Тя проповядва насилие и обийство на немюсюлманите. Това е истината в корана. Другото са ислямски лъжи за толерантни европейци.
5
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Алгафари стана голям анализатор
4
6
 
33
 
! Отговори
Край преди 9 години
Алгафари и Башар Рахал са христяни от Сирия и с тях ние българите нямаме никакви проблеми от каквото и да било естество. Такива бежанци ако ще идват от Сирия - да заповядват тези хора се интегрират успешно и работят и въобще мойто уважение към тях.
3
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
едно разбрах че при такива ситуации руснаците не вземат в плен......
2
7
 
25
 
! Отговори
край преди 9 години
Франсетата защо смятат че могат да се гаврят с неща които за други хора са святи. За тях бил много важен живота е за други пък живота без чест не е важен и не си струва да се цени. Ако някой те напсува в очите какво правиш - пребиваш, смееш се или просто вдигаш рамене. Арабите нямат място в Европа но уважение им се дължи.

Спонсорирани публикации