Лазаров спазил закона за операцията в Лясковец

"Може да се провери дали някъде нещо съм нарушил"
Обновена: 4 фев 2015 18:01 | 4 фев 2015 17:58, Веселина Йорданова
13
Лазаров спазил закона за операцията в Лясковец
Светлозар Лазаров. Снимка: архив, БулФото

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров заяви, че е спазил всички законови и подзаконови нормативни актове по провеждането на операцията в Лясковец и след това.

Още по темата
При спецакция през март миналата година 53-годишният Петко Петков от Лясковец, който се барикадира в дома си, уби командоса Емил Шарков и рани трима негови колеги.

Лазаров беше изслушан в парламентарната комисия по вътрешна сигурност и общестен ред във връзка със случая.

По думите му извършват се съответните процесуално-следствени действия, а делото е в съдебна фаза. „Нека оставим компетентните органи да си свършат работата”, призова той, цитиран от "Фокус".

Лазаров подчерта, че законите важат за абсолютно всички граждани на Република България. Той не коментира твърденията на БСП, че изслушването му е политическа атака срещу него.

„Много елементарно, може да се направи проверка дали някъде нещо съм нарушил. В крайна сметка аз спазвам закона”, заяви главният секретар.

След провеждането на блиц контрол в комисията с вътрешния министър Веселин Вучков заседанието бе закрито за медиите, тъй като според председателя ген. Атанас Атанасов в предоставената документация има секретна информация.

От БСП и ДПС напуснаха заседанието. Депутатът от БСП Атанас Мерджанов обясни, че не са получили информация и не са се запознали с материалите по случая „Лясковец”.

Лазаров отказа коментар по повод информацията на ген. Атанас Атанасов, че при проверка на действията по акцията в Лясковец е отказал да дава обяснения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: МВРСветлозар Лазаров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Жал ми е понякога за този човечец. Сигурно е бил добра барета. Но изглежда жалък в опитите си да изглежда по-умен и така става още по-смешен. Явно нивото му е много ниско и не той е виновен а тези които са го сложили на този пост. Борисов е на същото ниско ниво но беше нагъл и алчен което му помогна да създаде условия за здраво гепене. И как искате МВР да е на ниво когато имаше такива мунчовци. А Калин Георгиев беше психо и *** на ББ на н-та степен и страхливец. И чакате резултати.
8
1
 
3
 
! Отговори
еа преди 9 години
Туй командос от (която и да е) армия да бъде убит от някакъв психясал човечец, не е ок. Става дума за липса на подготовка, абсолютно дебилски началнически заповеди или нещо друго. Като цяло обикновено е едно от първите две неща. По-нататък не мога да коментирам, защото хич не съм запознат със случая.
7
2
 
5
 
! Отговори
Хасан Курдалиев преди 9 години
Този *** е срам за МеВеРеТо,невиждате ли как гледа -като насрало се малко дете майка си.Да той не е виновен-вина има баща му,че го е правил тогава когато най не му се е искало.
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И да е спазен закона висшата некадърност остава! Заради теб Урко си отиде полицай! Бе отнет човешки живот! *** си! Н35307о ти си се хванал за поста, като кърлеж! Не си ли чувал, че има лек срещу кърлежи?!
5
1
 
5
 
! Отговори
питане преди 9 години
Има ли експертиза от какъв куршум или съчма е загинал командоса Е.Ш? Ако няма съчма?!?
4
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
vsi4ko e laja i vi tarpim strelqte po nevinen 4ovek i zagina nevinen policai
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е, ясно е, че законът е спазен, това наистина е така. Въпросът е, че има редица лица, имащи се за големи полицаи, които, всъщност, са доста сериозни загубеняци и това си пролича.
2
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
TA TO BOIKO SPEZIALISTA NE TI VIARVASHE,TA NARODAT LI?,NO AKO VIE DVAMATA STE SE NAGOVORILI MOGE I TAKA DA BADE.
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лазаров ни6то неси спазил 6том убиха наи достоината барета.А стачниците дето ги трепаха полицаите какво спази тогава.А за6то не каже6 за6то ти начукаха 4 генералски звезди за една вечер.А за6то не каже6 колко парички ти набутаха.Ти заслужава6 само за едно не6то затвор,ни6то друго.Ти предаде Българя и народа.Ако си достоен генерал,както гн Борисов веднага си подаде оставката.А ти трябва сам да хвърли6 пагоните и да замине6 сам в Затвора.Тогава 6те кажем чеси истински генерал.