Връщат делото срещу стрелеца от Лясковец на Окръжния съд

Съдят го за убийство, опит за убийство и незаконно притежание на оръжие
2
Връщат делото срещу стрелеца от Лясковец на Окръжния съд
Петко Петков. Снимка: Булфото, архив

Делото срещу 53-годишния стрелец от Лясковец Петко Петков се връща в Окръжния съд във Велико Търново. Апелативният съд във Велико Търново определи, че няма основание делото срещу Петко Петков от Лясковец да не бъде образувано във Великотърновския окръжен съд.

Още по темата
Това се казва в съобщение, разпратено до медиите от въззивната инстанция.

През месец декември 2014 година състав на Окръжния съд във Велико Търново върна делото срещу Петко Петков на Окръжната прокуратура заради нередности в обвинителния акт.

Според обвинението на 14 март 2014 година 53-годишният Петков умишлено е убил полицая Емил Шарков, като е направил опит да убие още петима полицаи, участвали в специализираната операция в дома на Петков.

Обвинението срещу него е и за незаконно притежаване на боен арсенал, за чието изземане е била организирана полицейската акция.

Констатираните от съдия-докладчика нарушения бяха свързани с прилагането на разпоредбите от Закона за защита на класифицираната информация.

В началото на годината Окръжната прокуратура протестира решението пред Апелативния съд. Според определението на магистратите от въззивната инстанция посочването на инициалите на полицаите, а не пълните им имена не е в нарушение на законодателството и няма основание съдебният процес да не започне.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Миналия март командоси щурмуваха барикадиралия се в  жилището си Петков, за да го задържат и изземат незаконно притежаваното от него оръжие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари