Посланикът на Украйна: България също е заплашена от конфликта

Нужна е дипломация и диалог, смята Микола Балтажи
Обновена: 7 фев 2015 11:12 | 7 фев 2015 10:02, Красимир Ангелов
221
Посланикът на Украйна: България също е заплашена от конфликта
Микола Балтажи. Снимка: Булфото

Конфликтът в Източна Украйна заплашва и съседните държави, включително и  България, изрази мнение украинският посланик в София Микола Балтажи в интервю за bTV.

Още по темата
"Разполагаме с реални доказателства за военна съпричастност на Русия в окупираните райони. Има 11 руски военни формирования. Крим остава незаконно окупиран. Там има тотално нарушаване на правата на човека”, допълни дипломатът.

По думите му хората в Крим, които не са съгласни с преминаването му към Русия, напускат полуострова и влизат в контитенталната част на Украйна.

"Единственият изход от сегашната ситуация е дипломация и диалог", посочи Балтажи и отчете, че времето на политическите изявления вече е минало.

Както Dnes.bg съобщи, над 5 часа продължи срещата между Ангела Меркел, Франсоа Оланд и Владимир Путин в Кремъл в петък вечер. Те се разбраха да продължат да работят заедно относно разработването на съвместен документ за прилагане на споразумението за прекратяване на огъня в Украйна, постигнато миналия септември в беларуската столица Минск.

Ден по-рано пък Меркел и Оланд се срещнаха с украинския президент Петро Порошенко.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
3
 
17
 
! Отговори
Хм.. преди 9 години
Ай, каква мазна лисича физиономия на снимката! Тоз посланикът на Украйна/дърт лисунгер нещо се пробва да ни плаши, комай! Украйна е е една неориентирана държава, както и хората в нея! Нито са в ЕС, нито към Русия, нито мога и имат самостоятелна политика както е пр.Турция!
45
3
 
13
 
! Отговори
Я Русский преди 9 години
Те вече една година да говорят за руските войски. Казват за безспорните доказателства. Но представят тези не могат. Кери всички предлагани търсят доказателства в социалните мрежи. Нещо за боинг замолчали. а също се говори за доказателства. Къде са те? А черупки на НАТО жителите на донецк вече са разкрити. И американските машини също показа. Някой има доказателство - всеки ги има, а не се лъже.
44
0
 
23
 
! Отговори
xxx преди 9 години
Договорката на Горбачов беше - обединена Германия - НАТО в същите граници. Договорът беше нарушен и НАТО се разшири. Защо Русия трябва да спазва договори ? Или едната страна може - другата НЕ. Каквото търсило това и намерило. Америка е агресор и в последните години непрекъсното го доказва. Всички причини заради които напада се оказват в последствие ялови. Това е войствена държава, която иска пак война в Европа за да доставя оръжие. До кога ще търпим този диктат???
43
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боико лие Министър Председател сме спокоини за всичко.Хоръта спокоино си работят живеят всичко върви на добро.Благодарни сме на гн Борисов че изрита тази троина *** която краднеха като за последно,и се оправдаваха със Русия като Доган Сидерефенди и Стани6евгеи.Всичко си отиде по место.Боико дае жив и по здрав амин.Боико сие стар Софиянец и знае на всички мафиоти бандитските номера.Никои друг неможе6е дасе оправи със троината мафя само гн Министър Председателят Боико Методиев Борисов.МА4КАИГИ ГЕНЕРАЛЕ.
42
0
 
10
 
! Отговори
Тираджия преди 9 години
Жено, гей щеше да е ако е поне укрински министър. За момента е най-обикновен ***.
41
18
 
5
 
! Отговори
Берлин преди 9 години
Като завалят руските ракети над БГ, ще наблюдавам с интерес от Берлин коментарите на ушанките за "братушки", "славяни", "освободители", "една кръв" и пр. малоумия. :)))
40
3
 
22
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Явно е, че е налице един силен Руски император и цивреща дружина от напикаващи се от страх евроклоуни. Както един коментатор наскоро припомни, че руската армия е била вече и в Берлин и в Париж, докато никоя чужда армия не е била в Москва. Помислете кой при кого отива да се моли ... обикновено слабия и страхливия при силния и смелия. Истината е, че слабия и страхлив Запад не е способен да защитава нито себе си, нито съюзниците си. Добре е да осъзнаем това в България докато не е късно.
39
2
 
23
 
! Отговори
Др. Ох Боли преди 9 години
колкото повече виете срещу Русия, толкова повече народа я заобичва.. ваща мама платена, хубост на сила не става бе
38
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Или в безпартиен или в кросс има статия как по заповед на Порошенко и великия хаган на Хазория- Коломойски е свален малайзийският Боинг от укро изтребител Су 25. Сбъркали са го със самолета на Путин. Хабад е обявил на Путин Джихат.
37
0
 
18
 
! Отговори
Историк преди 9 години
няма уйдуруми няма муйдуруми, Путин опазва православните християни в регионите, които са с руско самосъзнание. България например остави хиляди българи (50хил) да бъдат изкланини като *** в Беломорска Тракия 1913г. още десетки хиляди имаха същата участ в Македония и днешна Северна Гърция. Путин не остави народа си, дори да бе извън границите на сегашната си държава. Руския народ освободи Бъглария и не позволи всички бъглари да бъдат изклани, както това се случи в Беломорска Тракия 1913.
36
0
 
25
 
! Отговори
ЖЕНА преди 9 години
Този посланик прилича на гей с този палав поглед :D
35
0
 
1
 
! Отговори
Ron Paul Institute преди 9 години
"Президент Украины Петр Порошенко, оказавшийся у власти в результате государственного переворота при помощи европейских элит и НАТО, заявил, что не сомневается в том, что американские налогоплательщики обеспечат поставку летальных вооружений, необходимых ему для борьбы с ополченцами на юго-востоке. Я также никогда в этом не сомневался", отмечает Ron Paul.Разумеется, все это направлено на нейтрализацию так называемой российской агрессии, пишет он, в то время как экспансионистс
34
2
 
31
 
! Отговори
hahahha преди 9 години
Do ГУРБЕТЧИЯАмериканците трябва да се разкарат от Европа, просто ясно и точно ти го казвам човече на платена хамериканска службица.
33
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
О не само американците, израелците също имат участие в кървавия Майдан. Бандерките дето са стреляли срещу Беркут и В СЪЩОТО ВРЕМЕ СРЕЩУ ЖЕНИ И МЛАДЕЖИ са бивши бойци от Цахал.
32
16
 
7
 
! Отговори
Историк преди 9 години
Путин неотклонно и последователно осъществява плана си за нов СССР и по всичко изглежда, че планът сработва. След Чечня, Абхазия и Южна Осетия (където САЩ и ЕС проспаха за какво става въпрос) логично дойдоха Крим и Донбас (тук вече САЩ и ЕС нададоха писклив хленч и го удариха на молби и уйдурми от които предварително знаеха, че полза няма да има). Идва ред на Приднестровието и Молдова ... и на всичко това САЩ и ЕС ще са само кресливи свидетели. Един сатрап може да бъде победен само със сила.
31
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До гурбетчия, военните конфликти в света предизвикани от САЩ след 1960 год.-Виетнам, Камбоджа, Панама, Никарагуа, Салвадор, Гренада, Афганистан, Сомалия , ИРАК, ЛИБИЯ , СИРИЯ , а след това много благородно ти дават обещания за КРЕДИТИ !!!
30
1
 
31
 
! Отговори
митко преди 9 години
не ни плаши бе ,*** , вие убивате деца и жени и премъчавате хилядите жертви в източна украйна , но убеден съм ,че за всяка *** идва коледа
29
36
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За Русия да не чувам повече!Ако си я поделим с американците ще сме много добре!
28
1
 
47
 
! Отговори
Трудовакъ преди 9 години
Този дипломат говори очевидни нелепици. Първо, Крим винаги е бил руски, като не включваме периода от 1954 г. когато Хрушчов го подари на Украйна при грубо нарушаване на конституцията на СССР от 1937 г. От Крим не бягат хора, а точно обратното - спасяват се с паническо бягство в Крим и РФ от Украйна, в последно време това са подлежащи на мобилизация украинци. В Крим правата на човека са гарантирани, за разлика от деянията на Киевската хунта - за трагедията в Одеса още няма осъдени укрофашисти...
27
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Все повече се убеждавам, че сегашната власт в Украйна доиде след плтен преврат от страна на САЩ. Извинявайте ама освен самите украйнци , руснаци и беларуси, всички други народи ги смятаме за един народ ! Та на САЩ не им трябват нито силна Украйна, още пък силна Русия, я си представете Украйна, Русия, Беларус и Казахстан отново обединени - ами след няма и 10 години са СВРЪХ СИЛА, а сега вижте в какво състояние са легендарни заводи като - ЗАЗ, КАМАЗ, АНТОНОВ, ЮЖМАШ- апропо всичките са в Украйна !!