Българите се нуждаем повече от всякога от смирение

Свободата е право, но и отговорност, заяви Бойко Борисов
Обновена: 3 мар 2015 14:45 | 3 мар 2015 12:25, Елка Василева
371
Българите се нуждаем повече от всякога от смирение
Бойко Борисов. Снимка: архив, Булфото

Министър-председателят Бойко Борисов отправи поздравителен адрес по случай националния празник – 3 март, съобщиха от правителствената информационна служба.

Борисов припомня, че на днешния ден през 1878 година в Сан Стефано две империи – Руската и Османската, сключват предварителен мирен договор, една от клаузите на който е създаването на Княжество България.

Свободата ни обаче не идва даром, посочва министър-председателят.

„Тя е резултат от смелостта, дързостта и пролятата кръв на хилядите български възрожденци, които организират широка национална съпротива, провеждат десетки въстания, с които в крайна сметка предизвикват Руско-турската война, и не на последно място – взимат решително участие във войната като опълченци“, посочва Борисов.

Още по темата

Затова 3 март е събирателен символ както на свободата на България, така и на храбростта на всички онези наши прадеди, които пожертваха живота си, за да извоюват свободата ни, казва премиерът.

Днес, 137 години по-късно, българите се нуждаем повече от всякога от смирение и единение, заявява Борисов.

„Уверен съм, че само ако започнем да работим заедно за постигане на националните приоритети, ще успеем да променим съдбата си и да постигнем целите, които като нация си поставяме. Примерът от българското Възраждане ни показва, че сме народ, способен да промени хода на историята, стига да имаме ясна кауза“, посочва министър-председателят.

Нека и на днешния 3 март да склоним глава пред подвига на хората, които загинаха, за да живеем ние като свободни граждани, призовава Борисов.

„Но да не забравяме и завета на Васил Левски, че в свободна България всички граждани, независимо от техния етнически и религиозен произход, ще се подчиняваме на един закон и ще бъдем равноправни. Свободата е право, но и отговорност. Затова, 137 години след онзи исторически 3 март, трябва ясно да поемем отговорността си към нашите деди и да превърнем родината си в онази просперираща европейска държава, в името на която те пожертваха живота си“, се казва в поздравителния адрес на Бойко Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


371
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Veliki ministre Boiko,kak i ti ne proqvi pone malko smirenie i ne izrazi malko,malko blagodarnost kumostavili kostite si tuk dvestata hilqdi nashi vekovni bratq-rusi,zashtoto ako ne bqha te ti shteshe da si schalma ne samo vutreshno a i na glavata.Pet veka sa ni onijavali cherkezite i sega zaradi takiva kato tebe - enichari sme veche na putq koito vodi natam kudeto sme bili 5 veka - non tozi put she ostanem tam zavinagi...Dano Bog da ni opazi!
145
1
 
12
 
! Отговори
ген.Луков преди 9 години
Естествено.Смирен народ лесно се управлява.Това е мечтата на всеки управляващ.А да попитам Гуспудин управленеца,прочете ли по-горе за откритото тяло на изчезналото момиче?
144
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ти си срам за днешният ден тикво.
143
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
1 РЕВОЛЮЦИЯ2 ПЪЛНА ПРОМЯНА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО3 ВНС ДА ГО НАПРАВИ
142
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вземи си министрите у вас и млъкни.
141
4
 
1
 
! Отговори
... преди 9 години
ne se mesia v politi4eski dela
140
6
 
2
 
! Отговори
Димка преди 9 години
България винаги е била и ще си остане БАЛКАНСКА държава в европейският континент. Останалото са празни приказки!
139
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никакво смирение.Ако Тиквун раздаде милиардите си на пенсионерите тогава може да говори за смирение! Иначе само революция!
138
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как четири месеца тоз се окопа до шия пари за армия,пари за полиция,лекари, учители храним сумати хрантутници останалите вот тебя руский палец в задния двор
137
2
 
14
 
! Отговори
да преди 9 години
Повръща ми се от такива пожелания и то точно то хора, които са оставил да се шири беззаконие и ограбване на клетия български народ! Да траят там поне тия умници, а не да ми навират благопожелания и мъдри съвети. Но безочието им няма граници!
136
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко е срам и позор за кръвта на загиналите българите.
135
4
 
8
 
! Отговори
АНТИ преди 9 години
Българите се нуждаем само от режим Пиночет!Нищо повече!
134
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще ти дам едно смирение родоотстъпнико
133
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички бг сме *** глави замаени щом позволяваме да ни шутят и мълчим
132
2
 
13
 
! Отговори
432 преди 9 години
Днес е празник на българите! Боко, ти къде се буташ?
131
3
 
4
 
! Отговори
До Пам преди 9 години
Нали не си вярваш, че в Османската империя сме били само българите и че няма милиони изклани мирно население? Подчертавам МИРНО НАСЕЛЕНИЕ, НЕ ВОЙСКА И АРМИЯ
130
1
 
8
 
! Отговори
Мн преди 9 години
Българите се нуждаете от смирение и обединение каза боримечката борисов инак тез 16 ще ги умножим по 3 хахаха ***
129
4
 
2
 
! Отговори
пъм преди 9 години
До емирняма значения какви са възстанията. унищожили сте държавата ни, срутили сте дворците ни, унизили сте църквата ни, изнесли сме книжнината си навън и никога няма да я видим обратно, превърнали сте ни в изостанала провинция. идеята на ердоган да промотира османската империя като златния век на балканите просто е жалка
128
2
 
5
 
! Отговори
емир преди 9 години
И кои са тези десетки въстания по време на Възраждането? Някой може ли да ги изброи или ги знае само бойко?
127
1
 
3
 
! Отговори
ан преди 9 години
бойкопиши си ти словата ,защото са по точни и не дразнят толковаедва ли смяташ лично че сами и възрожденците сме се освободили о т османиястига си се подлагал на джимговаори като нормален българин