Всички версии за взрива на дневен ред – даже саботаж

В района на експлозиите днес влизат сапьорите
Обновена: 23 мар 2015 11:06 | 23 мар 2015 10:42,
21
Всички версии за взрива на дневен ред – даже саботаж
Снимка: БТА

Всички версии за взрива в складовете на ВМЗ-Сопот в село Иганово са на дневен ред. Не се изключва и версията за саботаж, стана ясно от думите на главният секретар на МВР Георги Костов.

Той обаче уточни, че е рано да се говори коя от всички версии натежава. "Всички версии са еднакво вероятни", каза Костов пред bTV.

Още по темата

Взривовете в складовете за боеприпаси избухната в събота вечерта. Жертви и ранени нямаше, но хората в района изпаднаха в паника и напуснаха къщите си. В днешната преса вече се лансират версии за саботаж, както и се появяват и информации, че боеприпасите от складовете в Иганово са били за износ.

Главният секретар предупреди, че следствените действия на мястото на взрива все още не са извършени. Очаква се в района на експлозиите днес да влязат сапьори, които ще взривят невзривени боеприпаси, ако има такива.

Едва след това ще влязат екипи на полицията и на националната следствена служба, които ще извършат оглед на местопроизшествието. След това ще могат да се издигнат някакви версии.

Междувременно разследващите са иззели документация на предприятието, за да преценят дали боеприпасите са били съхранявани правилно.

Костов обяви, че към момента няма опасност за нови взривове и не съществува риск за живеещите в района.

Главният секретар уточни и че взривът е с мощност над един тон тротилов еквивалент, но това не означава, че това е теглото на взривените в боеприпаси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: взривВМЗ-СопотИганово
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
това са извънземни....преди няколко месеца горя подобен склад в средна гора ,близо до арсенал-казанлък,а на следващия ден там бе наблюдавано нло
11
0
 
4
 
! Отговори
ЛЪВИЦАТА преди 9 години
ТОВА Е 4ИСТ САБОТАЖ !!!.....
10
2
 
0
 
! Отговори
pussi преди 9 години
moje da e atraktiven proleten pozdrav kam novia danc ot staria danc.
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има една статия в offnews:7 взрива във военни складове у нас за последните 19 години.Тя е преди близо 2 години.Тази бройка вече е 10.
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Разпродали са на черно половината от склада, останалото го взривяват за да няма следи и доказателство.3 склад за 2 години....
7
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
При толкова много *** и *** в *** версията за съботаж не е лишена от смисъл.
6
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има една версия и това е разрухата в икономиката и морала доведени от неистовото стремление да се забогатява сега или веднага на всяка цена.
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Взривил го е някой *** за да го приватизира.
4
2
 
3
 
! Отговори
до 3 преди 9 години
Днес от рано сте прекалил с алкохола.
3
1
 
8
 
! Отговори
zeus преди 9 години
Последната версия е, че склада мил ударен от метеорит. С една дума извънземните са виновни, само и само някой да не понесе отговорност за случилото се :)
2
0
 
9
 
! Отговори
Додо преди 9 години
В България фирми произвеждащи боеприпаси бол. По-големите са малко. Там според мен е заровен кокала. Новото производство изяжда на някого пазара. Мина голямо военно изложение в Дубай и може на него да е намекнато на някой производител, че на пазара има вече по-евтини от неговите ракетни снаряди. Човекът се е справил с проблема. Няма убити и ранени. Всичко ще се замете. Отделно държавата беше тази, която съживи производството в това фалирало предприятие против пазарните принципи. Сега пак против тях някой ще го фалира.
1
1
 
4
 
! Отговори
lunch преди 9 години
moje da e ot planiranite humanitarni sankcii na vanshnia ministar?