Протестът на деня: Майките кърмиха в мола!

Десетки жени удържаха на думата си и нахраниха бебета
Обновена: 30 мар 2015 21:45 | 30 мар 2015 18:25,
583

Снимка: Булфото

 

Майки кърмиха публично в столичен мол днес в подкрепа на правото на жената да храни бебето си на обществени места.

Недоволството на младите жени беше провокирано от случка преди седмица, когато охранител в столичен търговски център забрани на майка да кърми в него. Тя заведе дело срещу магазина, но не се включи в днешния протест.

Още по темата

Въпреки че групата във Facebook, където се роди идеята за организираното недоволство, бе подкрепена от над 1300 души, днес в мола по обяд се събраха далеч по-малко майки. Това обаче не им попречи да осъществят замисленото и те накърмиха бебета си пред всички.

По-рано днес майките, организирали протеста, обясниха, че протестът им е насочен срещу общественото схващане, че не е прилично да кърмят децата си на публични места. Те възразиха срещу нагласите в недоволството им да се търси сексуален подтекст.

Майките се възмутиха и от лицемерието - навсякъде да сме обградени от разголени жени, срещу които не възразява никой, но кърменето на обществено място да се приема за неприлично.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


583
Още по темата: кърменемайкаженабебе
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
324
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не е лесно да си *** човек.
323
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Журналята се облажиха от оживената дискусия, която се предизвика. Аз не виждам изобщо някой да го смята за нормално. Дори и за 99% от майките това е неприемливо. Не разбирам защо трябва да им правим кефа с нашето внимание на 10 пачи, които решили да наглеят за глупости. Все едно това е най-важното в държавата. Всичко друго оправихме, та остана само да обсъдим е ли приемливо да се развявяваш циците по молове и улици.
322
2
 
11
 
! Отговори
спас преди 9 години
Браво на мъжете започват да се пробуждат.Не може да храниш детето си в мола и да излагаш,тялото си на всеки, ***,затова ви наричат евреите шикси.
321
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименМного добре казано!!!!
320
1
 
34
 
! Отговори
АБВ преди 9 години
До Дръндер 428 Абе кукувицо ***, всички знаем, че бебетата се нуждаят от много грижи и това го знаем много преди ти да ни го споделиш. Но не разбираме, с какво пейката в някой мол е по-удобна от дивана вкъщи? И още, с какво същата тази пейка е по-удобна от стола в стаята за майки с деца? Аааааа, сетих се! В тази стая никой няма да види колко всеотдайна майка си. Никой няма да види какви трудности изпитваш за да нахраниш детето си в тази шумотевица.
319
1
 
18
 
! Отговори
123 преди 9 години
Ай да ги размятат докато могат, че след това като почнат да ги загащват никой няма да иска да ги гледа.
318
0
 
7
 
! Отговори
До 427 преди 9 години
10 жени, но ... десетки ненки
317
35
 
6
 
! Отговори
Дръндер преди 9 години
Много прости хора коментират тук. Абе ***, вио изобщо разбирате ли защо тези жени са излезнали да протестират а? До всички дето се изказват против кърменето на обществени места нека ви кажа нещо вие изобщо не разбирате от бебета. Колкото и да се опитвах в дискусия да ви обяснявам никой от вас не разбра, че майката първо мисли за бебето после за всичко останало. И точно вие да я наречете безотговорна и прочее простотии? Спрете се бе смешни ставате!
316
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Днешните журналисти сте много жалка пасмина."Десетки" се използва при значително по голям брой от десет ( също и доста по малък от сто), когато са 10 се пише "десет" ***.
315
1
 
6
 
! Отговори
Толерант преди 9 години
Снимка 1 - да кърми, снимка 2 - НЕ, снимка 3 и 4 - може, но дискретно, снимка 5 - хубаво дете
314
1
 
17
 
! Отговори
Edi преди 9 години
И на фона на всички гърди, някак си съвсем незабелязано отмина фактът, че един човек беше пребит до смърт в друг подобен Мол... :( За него протести нямаше, сигурно, защото не е имал гърди, които да показва. Като най- естественото и красиво нещо на света.Или просто защото не е имал късмета да остане жив. Което явно не се счита за най- естественото и красиво нещо на света, щом няма боски. Много тъжно.
313
4
 
4
 
! Отговори
Успех преди 9 години
Това е успех , количествен , но успех.Членоразделните са изфабрикували около 500 мнения.Ако темата беше за някой пръднал в мола , мненията щяха да са един милион и щяха да се изравнят броя на членоразделните с броя на мненията.
312
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Идеята зад този протест е да може онази безотговорна крава да осъди мола.Щяла да дари парите за правата на родилките. ХА! И да го видя няма да го повярвам. Благодарение на медиите една мързелива и проста жена ще вземе 120000 лв за това, че има цици. Само в БГ!
311
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма нищо лошо в това да накърмиш бебе на публично място, защото нуждите на бебето са с висш приоритет. Но случаят едва ли е такъв. Стигнахме дъното. Десетина човека, си измислят проблем и в комбина с жълтата ни журналистика занимават цяла държава в продължение на седмици. Много е тъпо. Но след като може да се съблекат и дибидюс за да "протестират" с оная си работа срещу световната неправда, защо не да нахранят бебе на обществено място. Просто това са скучаещи майки със средства и време.
310
1
 
31
 
! Отговори
съдййка преди 9 години
много прости и нагли жени се навъдиха, жени които търсят внимание и показност!кърменето е личен акт дори божествен, състояние на съпричастност между майката и детето!никой няма нужда да присъства!но на празна глава това не се обяснява1 чак дело завела!що не попадне на мен за делото да й кажа че трябва да чете, да се образова а не да наглее тая ВЕЛИКА майка!
309
2
 
17
 
! Отговори
point of view преди 9 години
Чудно ми, когато бебето порасне, дали ще е доволно да се види в пресата как е смукало вимето на майка си.Неговата дума сега я пренебрегнаха тези "будни майки".
308
1
 
14
 
! Отговори
до хм преди 9 години
Да, и когато имаше протест за ниските майчински, пак имаше 2 майки на кръст, ама за тази простотия са първи.
307
1
 
32
 
! Отговори
hm преди 9 години
Къде бяха будните гражданки, когато убиха момичето до реката, когато убиха възрастния човек в Правец, когато откраднаха парите от КТБ. Но сега щом е за МОЛ и щом е за показване на БОЗКИ са на първа линия.
306
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Жена ми като кърмеше детето ни, ми бешемприятно да гледам. Но все пак сме си вкщи и сме си насаме. Но тази показност кому е нужна и на кого какво доказва? Това е грозно, нагло, просташко,нехигиенично и некоректно спрямо детето. Ама на кгоо му пука за някакво си дете, защо да не си покажем тъпотията?
305
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е нещо толкова естествено и красиво, но когато е толкова показно е грозно. Кърмете си децата, където искате, но може да стане по-дискретно, поприкриите се....защо трябва да бъде по този начин.