Газката, обърнала се с 37 души, не е била на технически преглед

Превозното средство не съществува в регистрите на държавата
Обновена: 6 апр 2015 15:40 | 6 апр 2015 15:40, Веселина Йорданова
52
Газката, обърнала се с 37 души, не е била на технически преглед
Ивайло Московски. Снимка: БТА, архив

Тежкотоварният автомобил, който се преобърна край Върбица, никога не е минавал през технически прегледи, съобщи транспортният министър Ивайло Московски пред журналисти в Шабла.

Още по темата
Автомобилът има единствено първоначална регистрация в КАТ и след това не е съществувал в регистрите на държавата, не е бил обявяван, че се използва, още повече за превоз на хора, обясни министърът.

Автомобилът ГАЗ-66 се преобърна на 4 април вечерта в гориста местност край Върбица. В колата пътували 37 души, наети да берат див чесън в гората. При инцидента една жена загина на място, а 25 души бяха ранени. От тях 7 души бяха оставени за лечение в МБАЛ-Шумен с различни травми.

Московски изрази съмнение, че за превозното средство са плащани данъци и такси. Министърът добави, че ако камионът е бил в полезрението на автомобилната инспекция, е щял да бъде спрян от движение, предаде БТА.

Но физически не е възможно органите на автомобилната администрация да бъдат на всеки един път, за да установяват такива нарушения, допълни той.

Министърът коментира, че в подобен инцидент има и лична отговорност на пътниците и изрази учудване как е възможно хората, които не са били обезопасени по никакъв начин и са смятали, че това е неправилно, да се качат в камиона.

За голямо съжаление изминалата седмица беше съпътствана с много трагични инциденти, включително и в железниците, заяви министърът. По думите му произшествията са предизвикани от недобросъвестни граждани, пресекли на две места прелези, които са сигнално осигурени или са с бариери. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още по темата: МТИТСИвайло Московски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
леле преди 9 години
То да е само този камион.А още колко има.И разните му там таратайки който всички виждаме как се състезават,дриифтират,въртят съмнителни превози.ако приложат закона и въведат праг година на производство,за да се движиш по пътищата.Трафика така ще олекне,че ще е песен.
29
1
 
1
 
! Отговори
българин преди 9 години
къде са полицаите как този камион се движи в града и околностите тази техника взеха да карат кои с книжка кои без книжка без регистрация нашити полицаи пак сигурно не знаят нищо само за заплати питат и далавери докато горе си вършат далавери те народа се чуди от къде да изкара едно парче хляб
28
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Както винаги се случва шофьора е виновен, в бг работодателя няма отговорност, защо няма тех. преглед, застраховки, тр. договори, а хорицата не ги хулете, защото когато си гладен и безработен си принуден да работиш за жълти стотинки.
27
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ama razbira se,"MINISTRE"- horata sa vinovni. Ne si TI, koito trjabva da ustanovjavash i kontrolirash pravilata - maj tova e osnovnata zadachka na neshtoto, gordo narichano u nas DURZJAVA. No, nali kolata, kojato sme ti kupili NIE, e registrirana i v izpravnost, za da ne katastrofirash! Shto za glupost - ne se znaelo dali e minal proverka kamionat, plashtani li sa danutsi?! Ta vse njakoga e registriran - ottam nasetne e vopijushta bezotgovornost i nekompetentnost - VASHA i na drugi m-i kato teb
26
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дали някой се е надявал, че газката е била в ред? Аз не. В провинцията нещата са шуробаджанащина. Всеки знае всеки и ела да праявиш принципност. Кметовете са феодали и се сдушват с местните " бизнесмени". И се започва, това на мен, това за теб и се завърта една не ти е работа. Оброзованите и желаещите да учат идват в София и остава неграмотното и неукото които става лесна плячка за лъжене и експлоатация. И как няма да има разлика между Софияи провинцията.
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От статията едно става ясно - животът и битът на хората, свързани с този инцидент, лъхат на немотия и безпросветност до глупост, но не и на безчовечност. Който е ходил в дълбоката провинция, знае за какво говоря. Апелирам случаят да се разгледа адекватно от съда, както съобразено със закона, така и с ширещото се беззаконие в подобни райони.
24
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Точно така , ще станем партизани , познай от кои хора ще започне чистката , точно така от комплаксари като тебе и когато дойда и започна да те налагам , да не се чудиш защо те боли главата , защото не си тренирал достатъчно...господин клалифициран
23
6
 
7
 
! Отговори
работник-пенсионер преди 9 години
Много им е мъка на червените *** , че не е като едно време всичко държавно . И той простия партиен или профсъюзен секретар седи на бюро и раздава благата , които естествено не са негови . Половината държава беше в тия партийни , профсъюзни , комсомолски , и всякакви комитети и комитетчета и получаваха тлъсти заплати без нищо да работят . Е сега ще си плащате с мизерия и безработица. Ако не ви харесва хващайте гората и ставайте партизани .
22
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само да добавя , на запад данъците за такива като вас са по-високи , заплатите на работниците също , демек печели държавата и работника , тук благодарение на такива като вас , данъците са по-малки заплатите също , печели бизнесмена , явно много сте заслужили
21
1
 
8
 
! Отговори
До работодател преди 9 години
Господин работодател , това че на вас ви се отдава нещо (да развивате бизнес) не значи че всички сме еднакви , всеки с дарбата си , познавам доста хора на които им се иска да развият бизнес , работят доста но не се получава...това не значи че ще живеят само определени хора....колкото и да учите цирков артист няма да станете или т.н....мисленето ви и на другите като вас докараха нещата до тук....няма достатъчно място в която и да е държава само за бизнесмени
20
2
 
6
 
! Отговори
До инжинер-пенсията преди 9 години
Господин инжинер-специалист , само да попитам на запад (вашата майна небесна) всички шофьори , охранители , продавачи , касиери и т.н неклалифицираните работещи които са 80% от населението защо се хранят , те с какво са по-различни от нашите такива , дане би шофьорите да са изкарали курс за куриери в формула 1 , заедно с Шумахер...или касиерите са изкарали курсове за скоростно броене и са страшно продуктивни....всички сме различни , както и да се учиш да караш болид от F1..Шумахер няма да станеш
19
5
 
2
 
! Отговори
работодател преди 9 години
Другари , ако не сте разбрали в момента има пазарна икономика и всеки може да си направи частна фирма и да развива дейност каквато си иска . Така , че не е необходимо да търсиш наемна работа можеш и сам да се оправяш. Така няма да ти е виновен никой или вечния виновен държавата .
18
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Почти всички автомобили които карат дърва не са регистрирани.Както и този, и се знаеда не говорят глупости а да си свършат работата.
17
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоа много кръвнишки гледадайте му малко кръв и свежо месце че ше изде някой журналик
16
9
 
5
 
! Отговори
инженер-пенсионер преди 9 години
Другарите и депесарите , които са основната част от безработните подскочиха като ужилени какво щели да правят те неграмотните и неквалифицираните . Да им се обяснява е безпредметно , защото това са готованци и пияници . Просто ще си стоиш беден и гладен . Свърши простотията на държавните фабрики и ТКЗС-тата при бай Тошо овчаря , където крадяхте по 24 часа и нищо не работихте .
15
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
какъвто ни е министъра, такива са ни и регистрите и превозните средства!
14
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Зомбито на плаката ни обяснява нещо, което всички знаем, щото цялата държава е в положението на ГАЗ-катаЩо се хаби?
13
3
 
7
 
! Отговори
До 13-ката преди 9 години
Господин любимец 13 , тази държава само клалифицираните ли ще живеят , на запад така ли е , и колко работни места за клалифицирани има , щото гладните са към 4-5 милиона...има ли толкова обяви за директори , IT специалисти , програмисти , доктори и т.н....кой ще ти кара автобуса на градския транспорт или ще запълва равтовете в кауфлант...по-време на комунизма гладни нямаше ..имаше незадоволени специалисти , но те не бяха гладни...просто незадоволени..
12
1
 
4
 
! Отговори
до работодател 13 преди 9 години
То за нивата не им трябва да са компютърни специалисти. А ако тези хора не изкарват хляба на село, то ние в големите градове и с "големите" дипломи ще стоим гладни!
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е то оставаше и технически преглед да е минал :) като я видях каква гробница е :)))Ама мен друго ме интересува, защо собственика на фирмата и шофьора не са в ареста ? отделен въпрос е че и всичките полицаи в съответното полицейско управление трябва да носят отговорност