Внимание! Луди зад волана в България

Който не си каже, получава си книжката
99
Внимание! Луди зад волана в България
Снимка: Булфото, архив

Оказа се, че хора с психически проблеми взимат без проблем шофьорски книжки.

Ако кандидат-шофьорът е оповестил пред КАТ за проблемите си, трябва да мине преглед в специализирана комисия в Транспортна болница, която пък е една за цялата страна и се преглежда от психиатри, обясни д-р Цветослава Гълъбова, шеф на болницата в Корилово по Нова телевизия.

Още по темата
Ако обаче не е съобщил за проблемите си, получава книжка без оценката на експертите, добави тя.

Коментарът й беше във връзка с двата клипа, които се появиха в мрежата в последния от четирите почивни дни. На единия се вижда как мъж иска да бутне моторист на пътя. Оказа се, че шофьорът е имал психически проблеми.

Другият клип пък показа напрежение между шофьор и велосипедисти, който се представя за прокурор, а после пък се оказа, че е шофьор в прокуратурата.

Според нея хората избиват комплексите си на обществени места и заради това има агресия към все малко по-слаб, а на пътя това са мотористи,  велосипедисти.

"Няма проверка, няма регистър за психично болните, нямаме и информационна система", обясни д-р Гълъбова.

Според нея обаче ако се мине в другата крайност от този либерален режим ще е по-опасно, защото тези хора могат да се справят и не бива да се прекалява с ограниченията спрямо тях.

"Понякога психичните заболявания се отключват от употребата на наркотици. През последните години се засилва тази тенденция. Стана модерно да се употребяват наркотици, но за това не се говори, защото да си наркоман е точно толкова срамно, колкото да си психично болен", коментира д-р Гълъбова.

"Нацията ни е психично болна, всеки трети е заболял. Изтъпленията по пътищата са доста често срещани", заяви  и Йонко Иванов, председател на Съюза по авто-мото подготовка в България.

Според него никой не учи шофьорите, че трябва да погледат в дясно, защото там има велосипедист, че има мъртва точка, откъдето изкача моторист.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Повече от 50% от *** са психично болни.Други 30-40% са неграмотни и прости.Е........ами то НИЩО не остана.
29
0
 
13
 
! Отговори
Вуте преди 9 години
Луди зад волана има,ама самонадеяни и безумни мотористи-също.
28
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Провансалите като дойдат в София и откачат.
27
5
 
20
 
! Отговори
Атеист преди 9 години
До АнонименКакъв бог какви пет лева ?? Ти на Бог ли чакаш да ти реши проблемите.. Такива като тебе все Бог ги оправя и затова живеете в заблуда и мизерия като стадо овце. Тоя народ е стадо от ***, простаци, мутри, нагримирани кифли и 2 милиони пенсионери дето още вярват на Станишев.
26
0
 
17
 
! Отговори
Извода преди 9 години
Извод: Слагайте камери на коли и мотори и пускайте записите във Фейскбук. Така има някакъв шанс полицията в България да се понапъне и да си посвърши малко работата.
25
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Луд N18 се жалва пред колегиума(Синедриона) на "Арменския поп" : Ама, що ми сложиха само 4 минуса ?
24
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Отворете си лудниците и ги затворете тези ненормалници Карлуково,четвърти километър и ги пращайте на Наречен на лечение!
23
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
te Volen s shizofreniq posledna stepen vlast mu dadoha ta vie na patq kakvi imalo
22
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тоя Йонко Иванов е чисто луд "всеки трети е психично болен" има ли представа тая откачалка какво значи това,трябваше всеки трети по улицата да си говори сам и да вади нож,аман от видиотени "специалисти"болни,наркомани и пияндурници има по целия свят,проблемът тук е даването книжки на който си поиска,никакъв контрол и никакви наказания
21
0
 
11
 
! Отговори
Х преди 9 години
В кат всеки шофьор има досие ,кой му е издал медицинско ,кой е бил инструктор.Намират се и се отстраняват.
20
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като няма държава лудите от ден на ден ще се увеличават!
19
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За регистър на лудите се говори от 25г., като нямат пари да ги вкарват в лудници, то поне да ги заведът в някакъв кадастър или нещо подобно и да се знае. Шофьорския курс го карах преди 10г. и тогава на прегледа при психиатъра само ме попитаха дали съм луд. Сега едва ли е по-различно.
18
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Чудна работаМного просто. Преди 89-а трябваше да чакаш 25 години за автомобил.Ако го удариш може и да не дочакаш следващия. Затова хората си пазеха колите и се грижеха за тях.Сега отиваш и на цената на едно колело си купуваш някоя трошка.
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ta spored vas da rechem Desislav chukolov normalen li e???????????
16
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе верно, че аз моите курсове ги карах преди 25 години, ама все си мисля, че си вадих някакъв документ от психото дето се намира на ул. Искър...
15
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре де, аз карам само с "жълтата",ама попа защо кара с редовна ?! Къде е попааааааа?
14
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Луди зад волана, луди - въоръжени, луди в парламента...
13
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е добро утро! Естествено, че има много луди, които карат от много отдавна. Само хвърченето със 120+ км/ч в градска среда е достатъчно доказателство за това, че тоя или тая зад волана не е наред. Само това!
12
1
 
31
 
! Отговори
ПАК ПИТАМ преди 9 години
КАК ония "българи" с азиатските "имена" взимат книжки в БЪЛГАРИЯ без да могат да четат и пишат на БЪЛГАРСКИ
11
0
 
22
 
! Отговори
Чудна работа преди 9 години
"Няма проверка, няма регистър за психично болните, нямаме и информационна система", обясни д-р Гълъбова."Интересно , как преди 1989 нямаше такива случаи , а тогава компютрите бяха кът . Сега 25 години , първи в света или почти първи по бърз интернет , а нямат връзка институции от които се оказва , че зависи живота на хората по пътищата , а и не само?

Спонсорирани публикации