След кърменето – къш с количката от ресторанта

Изгониха семейство с дете в количка от хотелска столова
16 апр 2015 11:07,
270
След кърменето – къш с количката от ресторанта

Семейство не е допускано в ресторант с детска количка, в която е бил 6-месечният им син. Такава жалба е постъпила в Комисията за защита от дискриминация (КЗД).

Родителите, които са били гости на хотел, се оплакали пред експертите, че не са ги допуснали в ресторанта заедно с детето им.

Още по темата

"Лекарските изисквания за възрастта разрешавали 5-10 мин. детето да бъде в седнало положение. В останалото време – легнало. Забраната осуетява доброто изживяване на почивката и съвпадналите с нея именни дни на детето и майката", твърди жалбоподателят.

Родителите дори били посъветвани да се хранят на смени в ресторанта или когато детето им заспи, пише "Монитор".

Новата гавра идва по-малко от месец, след като социалните мрежи бяха взривени от случая на забрана за кърмене в столичен мол.

Комисията за защита от дискриминация отново подхвана случая, решение все още няма, но пък хиляди майки изразиха несъгласието си с подхода на търговския център, стигна се и до протести с бебета на гърди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
31
 
17
 
! Отговори
Майка преди 9 години
Аз не бих си завела бебето в ресторант или бар ,не само че не е добра среда за него а по скоро е вредна среда.Има детегледачки има баби има и татковци.
173
10
 
18
 
! Отговори
vivian преди 9 години
А, не само в скъпите ресторанти, в не толкова скъпите също не се навират бебета в нормалните държави.
172
3
 
26
 
! Отговори
123 преди 9 години
Това,което пишеш са глупости-аз живея в Европа,Дания,и сме били с детето си по различни поводи в различни ресторанти,първия път дъщеря ни беше на месец,когато бяхме на обяд по случай рождения ми ден.Ако не е желателно да посещават ресторанта с детето си,то тези хора-които са били клиенти на хотела,е трябвало предварително да бъдат уведомени за това.Защото в този случай сигурно и нямаше да отидат там.От коментарите виждам,че повечето хора,който пишете тук явно нямате още деца..
171
18
 
27
 
! Отговори
vivian преди 9 години
Малко бебе няма никаква работа в ресторант. Останалите посетители изобщо не са длъжни да се съобразяват с бебето. Представете си голяма компания, която е отишла да се забавлява. Нормално е да са по-шумни хората - и въобще не са длъжни да мислят за бебето на съседната маса. Чудя се на акъла на някои хора, като родят и си мислят, че са станали центъра на света.
170
23
 
21
 
! Отговори
Берлин преди 9 години
Естествено, че ще изгонят бебето от ресторанта. Бебето няма никаква работа в ресторант, а останалите клиенти не плащат за да слушат рев, а за да вечерят на спокойствие.
169
4
 
11
 
! Отговори
123 преди 9 години
Никъде не пише,че бебето е ревало и е създало проблем-напротив,от статията аз оставам с впечатлението,че точно са отказали на семейството,защото е с бебе и са им предложили да се хранят на смени.Ако детето си е било кротко и не е създало неудобство на останалите клиенти,то тогава семейството си е в пълното право да се оплаче от този ресторант.
168
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нещо не мога да схвана защо се съпоставят двата случая - с кърменето и тоя, те нямат нищо общо. И освен това, не е дадено мнението на другата страна, ако детето е врещяло и ревало и е пречело на останалите е едно, а просто така - за "спорта", е съвсем друго. Впрочем, съмнявам се просто така да ги изгонят ЗАРАДИ ТОВА, че са с дете.
167
7
 
18
 
! Отговори
варненьец преди 9 години
пак че ти се е извинила... Съдейки по интелектуалното ниво на средностатистическия българин не би трябвало... Просто хората не разбират, че бебетата не вдигат толкова много шум, колкото си мислят.. Моето е на 10 месеца и сигурно колата ми вдига повече шум на празен ход, отколкото той... Ама *** го обясни на някой див селянин в ресторант :)
166
4
 
15
 
! Отговори
123 преди 9 години
..Излетяхме,детето заспа и не отвори очи докато кацнахме.Пътничката ми е извини,защото си мислела,че бебето ми ще е шумно и ще я смущава,а тя ne била спала незнам от кога..та така,не може като видиш едно бебе,да си мислиш по презумция че то е звяр,който ще реве 24/7...
165
3
 
12
 
! Отговори
123 преди 9 години
хората по принцип са предубедени към бебетата,защото им развалят комфорта..летях с дъщтеричката ми към България и на последната отсечка сядам с детето-беше на годинка,и пътничката до мен,супер кисела започна да прави ми прави гримаси и да недоволства,че съм с бебе..Кипна ми и извиках стюардесата да разреши проблема,като премести недоволната пътничка,тя обаче и даде допълнително възглавници и одеало.Излетяхме,детето заспа и не отвори очи докато кацнахме...
164
4
 
20
 
! Отговори
варненьец преди 9 години
ако има нещо..няма нищо :) Въпроса е принципен. Твърдо заставам срещу хората, които всяват страх у родителите, които искат да отидат на ресторант. Не говоря за заведение, бар, кафе и тн... Но съм твърдо против и безотговорните родители, които също мислят че всички са им длъжни... Всичко е до възпитание, разбиране и уважение... Никой не е повече от другия, че да се налага, всеки трябва по един или друг начин да се съобразява, но е недопустимо да гониш някого защото е с дете, което не създава проб
163
0
 
12
 
! Отговори
варненьец преди 9 години
До объркание Анонимен... Ако в средата ти масово са невъзпитани хора, е нормално да говориш така... Аз съм ЗА това, когато децата ПРЕЧАТ на това да се поддържа нормална обстановка да се приканят родителите им да напуснат! Но съм против страха у хората да ходят в ресторант защото имат деца. На мен възпитанието не ми позволява да се правя на тарикат! Едно е сам да се усетиш и да си тръгнеш, друго е да не ти пука... Ако говорим за второто.. прав си, но аз говоря за първото през цялото време...
162
4
 
28
 
! Отговори
край преди 9 години
Българите реват че нямат пари за това не раждали- Не е вярно - обратното е по-бедните хора имат повече деца. Българите са индивидуалисти до егоизъм и за това не раждат. Жените ни предпочитат кариера и вградена кухня пред второ дете. Мъжа предпочета да си смени колата или да си хване любовница пред второ дете. Двамата зъедно пък предпочитат почивки в чужбина пред второ дете. Бабите придпочитат да гледат кучета и котки пред внуци. И така до пълното ни изчезване. ЦЕННОСТИ...
161
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До варненец- абе на теб този Дубай ти стана идея фикс. Не аз ти написах долния коментар. Извинявам се на човека, ако и той е ходил в Дубай :)))49
160
7
 
23
 
! Отговори
край преди 9 години
Българите и България са изключително неприятелски настоени към децата. 1. Раждат по 1-2 деца. 2. Обичат колите си повече от тях -след като паркират на тротоари и детски площадки. 3. Обичат и кучетата си повече от тях -щом ги водят да акат в пясъчниците на дацата и в градинките 4. Градовете ни са с враждебна към децата среда - няма град в който дете да може да играе спокойно навън. Съвсем естествено ще е изчезването на българската нация.
159
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе заведенията място за 6месечни бебета ли са? Много бързо са се предали "грижовните родители". А забравих и те са хора. Но детето също е човек. Неговите права са много по-нарушени, от правата на "дускриминираните" му родители.
158
2
 
2
 
! Отговори
варненьец преди 9 години
До Анонименколкото и да ходиш в Дубай, човек няма да станеш :) Дано поне дъщеря ти не е прихванала селското в теб... Първо, ти си никой! Второ, ресторанта не е твой! Трето, аз ще си тръгна в момента в който установя, че не мога да се справя с детето и не си ти човека който ще ми каже кога ще е това... Не те съветвам да се опитваш да направиш описаното в теб, щото няма да видиш как си тръгвам
157
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе цял ден коментираме по статията ,то едно дете ще се роди и проходи.......
156
4
 
10
 
! Отговори
Ха ха ха преди 9 години
Само в животинския сваят се действа първосигнално- ядем, спим, е...., където ни падне. Човекът не ли нещо по-висше. Самучувствието на децата се създава с липса на правила в обществото ли? Ами както писа някой по-горе, да ги подтикнем да ходят до тоалетна посред обществени места. Това ще ги направи свободни и независими. Явно ние сме социопати, израснали с общество с правила, когато имаше уважение към по-възрастните, към учители.
155
0
 
17
 
! Отговори
варненьец преди 9 години
До Анонимен (204) А ти даваш ли си сметка че кърмачките са два вида? Такива дето ги сърби и такива, които се съобразяват точно с това, което казваш... Има си такива "чаршафчета" с които се покриват и даже и не разбираш че жената кърми... Но има и такива дето си веят "прелестите" щото било човешко...