До края на мандата: Линейката винаги до 30 мин.

Лекарите се връщат в спешните центрове, успокои министър Москов
12 май 2015 19:01,
63
 До края на мандата: Линейката винаги до 30 мин.
Снимка: архив Булфото

Здравният министър Петър Москов обяви, че целта му е до края на мандата всеки от 7-те милиона българи да има достъп до Спешна помощ до половин час. За целта ще бъдат купени и два хеликоптера.

Още по темата
Министърът разкри плановете си във Велико Търново на брифинг с лидера си Радан Кънев.  Москов съобщи, че от началото на мандата му в Спешната помощ са назначени 70 лекари и 77 медицински сестри.

Според него кабинетът е създал финансови и икономически предпоставки специалистите отново да желаят работа в спешните центове. 

От началото на мандата в цялата страна са осигурени 56 линейки, а 14 пункта са оборудвани с устройства за телемедицина. "Заедно с помощта на премиера Борисов и министър Павлова ще успеем да осигурим 85 млн. евро допълнително за спешната помощ. С тях ще променим целия автопарк и ще оборудваме всяко спешно приемно отделение", обясни Москов.

Филиалите на спешната помощ, там където няма болници, ще имат стационарни центрове с до 10 легла.

Лидерът на ДСБ Радан Кънев пък обвини Лютви Местан, че тласка България към проваления етнически модел в Македония.

"Този модел позволява на корумпирани лидери да се бетонират в политиката", обяви Реформаторът. Кънев беше категоричен, че България трябва да поддържа стабилността си чрез изолиране на ДПС от властта и чрез отслабване на хватката за малкия и среден бизнес.

"Местните избори трябва да направят този модел част и от местното управление на страната", каза още Кънев.

Той беше категоричен и че Реформаторският блок не приема кметския вот като възможност за справяне с партийните проблеми и обвини ГЕРБ, БСП и ДПС, че правят точно това.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Работя в спешна помощ от 25 години.И знам,че тогава когато линейките бяха УАЗ,Латвия и Волга бяхме много по бавни от сега.
37
3
 
17
 
! Отговори
мен преди 8 години
В Бургас има колежка лекар която взима около 1 800лв да раздава тоалетна хартия и фишчета за заплати но не и да пътува с линейка .
36
0
 
17
 
! Отговори
Homer преди 8 години
Това "до края на мандата" го слушаме 25 години!!!!! Не ми е жал за народа вече, смрадта на робите и овчедушието се е разнесла поголовно!!! Кога в хилядолетната си история Майка България е получавала нещо даром??? Само заедно и обединени (визирам обикновените хора) можем да променим съдбата си!!! Наистина ли се изродихме вече, не искам да приема подобно нещо......
35
0
 
18
 
! Отговори
ГерБер преди 8 години
до 30 минути ама друг път. Искам да видя как ще стигне от Добрич до някое от селата в община Крушари да речем, като има такива на по 50-55 километра, а пътят на места не е приятен.Успех!!!
34
2
 
21
 
! Отговори
без заблуда преди 8 години
Края на мандата е след две седмици!
33
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ne sa sdem miliona a 5 miliona 2.5 sa v chujbina 3,4 miliona balgari 800 000 tyrci 760 000hil i dr tam melezi ,kato chovek ima lichna karta i jivee v chujbina ne polzva med.vi slujbi....a broite che jivee v bg .
32
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До PanovPanov, колко Ви е на месец здравната осигуровка в Хамбург?Не е 16,80 лв, нали?
31
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лека
30
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименКъде го видя този ко-пеймънт и избор на екип - в Нови Пазар, Девин, Горна Оряховица, Силистра, Ямбол ли?Не мисли, че като в няколко централни болници съществува, значи съществува в цялата страна.
29
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз пък разпускам с едно ароматно розе.
28
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Продължение на 5. Никак - просто негово величество Пациентът ще бъде най-стриктният, най-съвестно изпълняващият си задълженията "контролен орган" - ако хипотетично допуснем , че сегашните съществуващи над 4 600 са малко...
27
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
5. Едно въвеждане на разумно за стандартите ни доплащане (ко-пеймънт) - регламентирано, строго спазвано и в напълно поносими за стандарта ни размери - само би помогнало на задъхващата се здравна система, като всъщото време би запушило устите на постоянно повтарящите като латерна обвинения за "точене" на касата.Интересно, ако се въведе за една средна операция примерно едни 200 лв (платени на касата на болницата", как би могло да се говори за "точене" на здравната каса???
26
6
 
21
 
! Отговори
Panov преди 8 години
Г-н Москов, това звучи чудесно, но позволете да уточня... живея в Хамбург, линейките не се бавят повече от 7-8 минути при инцидент. Но работите в добра посока, браво, все така!!!
25
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
4. Тъй наречената "електронна здравна карта" - панацея, манна небесна, чудодейно вълшебно "лекарство" което според многобройните клакьори "ще реши всички проблеми"...Другият път!В момента това бавно се превръща в много добре смазан административен инструмент за безогледна и брутална регулация!Добре, че тук там се чуха и трезви гласове против тази тенденция.
24
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
3. Очаквах разбиването на монопола на здравната каса да бъде една от водещите точки в "реформата" на др Москов - нали уж е "десен" ? Навсякъде истинските десни се борят за разбиване на монополите и даване шанс чрез конкуренция да се подобри качеството на услугата.Някъде да чухте нещичко по въпроса от устата на министъра по тоз въпрос?
23
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
2. Броят на болниците няма абсолютно никакво значение - важен е броят на преминалите през тях пациенти.Образно казано, представи си, че имаме една единствена болница със 10 000 легла ( на пъпа на София разбира се), през която годишно преминават 1 000 000 пациенти.За тях Здрвната каса (монополист, другарю "десен" наблюдаващ) плаща сумата "Х" - същата сума би заплатила и на 10 болници с по 1 000 легла, през които са преминали 1 000 000 пациенти.
22
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 33Аргументи имам много - стига да имаш свободно време да ги четеш съм на твое разположение.Завърших един тежък работен ден и сега разпускам пред компа.1.Принципът на започналата от правителството на ОДС здравна реформа бе "Парите следват пациента!" - принцип, на който е изградена здравната система в почти целия цивилизован свят.В момент "реформата" на др Москов променя това в "Пациентът следва бюджетите(лимитирани!)".
21
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 28Aз не твърдя това, но казвам че Москов ще *** на резултата на "реформаторите" на следващите избори.Помни ми думата!И не съм никакъв "червен" *** - виж архива с коментарите ми (по ай-пи адреса).
20
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Москов, ***, линейка да пристига за 30 минути е нормално за отдалечени села в труднодостъпни райони!За столицата е големите градове си е тотално безхаберие и ГЕНОЦИД
19
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Уважаеми ГЕРБ тр.Сакам да питам: Дебелото Лили - държанка на картофената тиква ли е или само много и се иска?