Пет нарушения на пътя и... оставаш без книжка

Точковата система за отнемане на книжки да отпадне, иска Гроздан Караджов
17 май 2015 07:30, Красимир Ангелов
98
Пет нарушения на пътя и... оставаш без книжка
Снимка: Булфото, архив

Шофьор да остават без книжка, ако направи пет леки нарушения в рамките на 1 година, предлага депутатът от РБ Гроздан Караджов, който е шеф на Транспортната комисия в парламента, съобщава “Труд”.

Според депутатът е необходимо във всяка полицейска кола да има компютър или таблет, от който катаджиите да могат да проверяват историята на спрените за проверка. И ако имат неплатени глоби - това също трябва да се брои за нарушение.

Още по темата
Според Караджов точковата система за отнемане на книжки трябва да отпадне, като основната причина за това е пълната липса на контрол върху фирмите, които възстановят отрязаните точки.

Шефът на транспортната комисия предлага още и промени, свързани с актовете и фишовете. Според него трябва да се определи срок, в който наказаният да се яви в КАТ, за да си ги получи. Ако не отиде, те да се считат за връчени служебно и глобата трябва да бъде по-висока или двойна.

Според статистиката на МВР до вчера жертвита на пътя у нас от начолото на годината са 224. Загиналите са със 7 повече спрямо същия период на 2014 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
37
 
! Отговори
CC преди 8 години
Какво значи 5 нарушения, трябва да зависи от нарушенията. Защото едно е неправилно паркиране, а съвсем друго е неправилно изпреварване, превишена скорост и каране след употреба на алкохол. Според мен при употреба на алкохол книжката трябва да се отнема веднага. При превишена скорост - да има от - до, ако при ограничение от 50 км в населено място се кара със 100 - също отнемане на книжката веднага. КАТ или да започнат да си вършат работата или най-добре да ги закриват.Бая пари ще спести държавата
35
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
V BALGARIA OTNOVO SE GLASYAT NEDOMISLICI, OTNOVO SE GLASYAT VRATICHKI ZA NASHI HORA. EEEEEH BEDNA MOYA BALGARIO TUMORNOTO OBRAZUVANIE ,,CHERVENA MAFIA " TE SASIPA.
34
15
 
8
 
! Отговори
дамн преди 8 години
просто и законно решение: номерата на автомобилите са собственост на държавата, при нарушение да се взимат от полицаите. Карането без номера е забранено и видимо. Получаването им, само след заплащане на глобата.
33
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Многото загинали са в резултат на действията на правителството на грозника Орешарски. Министърът на вътрешните работи тогава забрани официално проверките на КАТ на пътя, изключи всички камери и разреши автогонките в градовете.Гласувайте пак за мафиотите Сидеров, Станишев и Орешарски!
32
1
 
20
 
! Отговори
Роско преди 8 години
Това се казва *** депутат, от сорта - пази боже сляпо до прогледне /те май всичките са ни такива/. Аз предлагам всички депутати да бъдат лишени от супер модерните им коли, да им се отнемат фофьорите и да им се дадат по една жигула, москвич или трийсет годишен опел-кадет. тогава друга песен ще запеят
31
0
 
32
 
! Отговори
бай Иван преди 8 години
до 34 сс Приятел,за да станем поне малко германци или австриици ,трябва държавата да си върши работата!Не е нормално законите да не важът за едни групи от хора (наши хора,хора с финансови възможности или римляни без книжки защото виждаш ли неможели да им веземат нищо,защото били на помощи ),а когато Бай Иван си забрави да си пусне фаровете,защото главата му пуши как да изкара месеца и да изгори с глоба....Законите трябва да са за всички!!!!Няма държава!!
30
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Депутатите ни са прости, но ние повече! Защото отдавна е време да започнем да ИСКАМЕ и ние! Някой от вас знае ли къде му отиват данъците? :) Какво става с парите от зоните?? Къде са подземните паркинги? Милиони на месец, години наред! Къде са паркингите? Къде отиват парите от винетките?? От как царува Тиквата всички данъци, глоби, акцизи, такси се вдигнаха в ПЪТИ!! Искайте бе хора! Искайте здравеопазване, ред, образование! Започнете да ИСКАТЕ!!!
29
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бий магаре по-магаре!В дъравата на глобите и чиновниците нищо живо не може да се роди!От листовките категорично трябва да се изхвърли думата ''предимство''!Тази дума насажда омраза още от соца,когато имаше активни борци които бяха с ПРЕДИМСТВО!На пешеходна пътека да не се пита кой е с предимство,а кой трябва да спре и да даде път!Думата ''СПРЕ''да се натрапи и запамети от курсиста.Светофарите пък може да се синхронизират,а не катаджиите да задържат сигнала и да правят задръствания и т.н.
28
1
 
18
 
! Отговори
психолог от МВР преди 8 години
Единственото правилно решение КАТ да се премахне . След това ще се намери начин с млади хора да се направи контрола по пътищата . Да ама и началниците в КАТ реват , защото папото ще свърши.
27
4
 
11
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Антидемократите от РБ отново излизат с недемократични предложения. За да не казвам милиционерски предложения !Очевидно Деформаторския блок ще играе ролята на буфер. Понеже в предишния мандат обвинявахме ГЕРБ в милиционерщина, сега милиционерските предложения ще идват от РБ.Пълно безумие е да се отнема книжката на шофьор за неплатени глоби. Всъщност това противоречи и на Конституцията и нарушава правата на гражданите.Лаптопи във всяка патрулка ... Добре, а пари за лекарства и образование няма.
26
2
 
21
 
! Отговори
:-D преди 8 години
Поредната глупост. Едно време искаха да глобяват и за мръсен автомобил, но за калта и прахта по улиците никой нищо не казваше.
25
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Една от основните причини са точно пътищата,знаците,маркировката,организацията на движение по възлови кръстовища,малоумно настроени светофари.Безхаберието на полицията към ***,които въртят гуми по кварталите,и си организират гонки.Корупцията в КАТ и ДАИ.Карал съм зад автобус или тир които не можеш да настигнеш с нормална скорост.
24
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Доста глупаво предложение. То поставя неравенство между водачите от градовете (особено големите) и тези от селските райони, където контрол - никакъв. В София те дебнат всякакви камери, полицаите са през кръстовище, трафика е голям, разтоянията са големи, километрите са повече. В селата всеки може да акра пил и без книжка с години и това да несе забележи до момента в който не се очисти в някой стълб... Но депутатите не им пречи да правят прости предложения - те си имат шофьори все пак...
23
1
 
10
 
! Отговори
живущ на бул.Левски преди 8 години
С тези корумпета от КАТ нищо не става. Трябва да се разформирова тази служба и да се намери по ефективен начин за контрол. От няколко дни наблюдавам двама гладни КАТ-аджии по бул. Васил Левски в София . Големия контрол се състои в проверка защо си спрял на забранено и т.н. Това е нарушение , но с какво помагат на движението . Просто нямам думи .
22
3
 
11
 
! Отговори
:-D преди 8 години
Този реформатор става за КАТаджия. Поне на IQ го докарва. А на КАТаджиите не бива да им се разрешава да пишат закони.
21
1
 
15
 
! Отговори
пет леки нарушения преди 8 години
Неправилно паркиране,защото няма места за паркиране.Превишена скорост,защото след 120,са сложили 100 и 60 на сто метра разстояние.Не спазване дистанция,защото *** пред тебе спира внезапно без причина.Минаване на червено,защото има адско задръстване и ти не си успял да минеш на зелено,но те е снимала камерата.Не ти свети крушката на рег.номер.Първо трябва да се оправи инфраструктурата,светофарите,цялата организация на движението,вземането на книжка съзнанието на водачите и на катаджиите.....
20
5
 
10
 
! Отговори
Пипи преди 8 години
Катаджията на пътя не трябва да има достъп до моето досие и това трябва да залегне в основен закон. Поглеждайки там той може да изкриви и представи по друг начин нарушението ми. По подобна логика аз трябва да искам да знам за катаджията какво е павил преди няколко часа, дали се е карал с жена си, дали е пил предишната вечер, дали му е пуснала любовницата, дали го е ядосал шефа му!
19
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За последните 4 седмици съм видял ЕДНА патрулка. Какво да говорим повече. Преди няколко години само от Студентски град до Младост имаше най-малко 2 и това беше почти всяка вечер.
18
0
 
12
 
! Отговори
немам книжка преди 8 години
А който няма книжка,какво ще му вземат ? :)
17
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе май трябва първо да има полицаи, после да се върнат законите за спиране от преди 2009г. Вече да видиш патрулка на пътя си е чист късмет.