Пет нарушения на пътя и... оставаш без книжка

Точковата система за отнемане на книжки да отпадне, иска Гроздан Караджов
17 май 2015 07:30, Красимир Ангелов
98
Пет нарушения на пътя и... оставаш без книжка
Снимка: Булфото, архив

Шофьор да остават без книжка, ако направи пет леки нарушения в рамките на 1 година, предлага депутатът от РБ Гроздан Караджов, който е шеф на Транспортната комисия в парламента, съобщава “Труд”.

Според депутатът е необходимо във всяка полицейска кола да има компютър или таблет, от който катаджиите да могат да проверяват историята на спрените за проверка. И ако имат неплатени глоби - това също трябва да се брои за нарушение.

Още по темата
Според Караджов точковата система за отнемане на книжки трябва да отпадне, като основната причина за това е пълната липса на контрол върху фирмите, които възстановят отрязаните точки.

Шефът на транспортната комисия предлага още и промени, свързани с актовете и фишовете. Според него трябва да се определи срок, в който наказаният да се яви в КАТ, за да си ги получи. Ако не отиде, те да се считат за връчени служебно и глобата трябва да бъде по-висока или двойна.

Според статистиката на МВР до вчера жертвита на пътя у нас от начолото на годината са 224. Загиналите са със 7 повече спрямо същия период на 2014 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
4
 
14
 
! Отговори
сс преди 8 години
Както винаги българина разбира от всичко и по много , като почнем от футбола та чак до ядрена енергетика . Ако искаме да станем поне половин германци или австрийци трябва първо да се научим да спазваме законите не от страх от санкции , а от възпитание и чувство за лична отговорност към нашия живот и живота на останалите граждани . Докато това не стане се ще са ни виновни КАТ , дупките , пътищата , знаците , маркировката , чичко тревичко и червената шапчица .
15
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Един искаше да се мерят токчетата на жените,друг искаше да се забранят разговорите по мобилен,дори и с хенсфри,трети искаше да забрани пиенето на течности,пушенето и храненето по време на шофиране.Въведоха точкова система,увеличиха глобите,борят се с корупцията на пътя.Камери мобилни,стационарни,пак нищо.Вземат му книжката -кара без книжка.Не става така Гроздане.
14
0
 
28
 
! Отговори
dziwko преди 8 години
Имах акт за неосветен заден номер ( 20 кинта глоба ),заради тва крупно нарушение ходих до кат три пъти ,щото за 6 месеца не беше излязло наказателното постановление ...,няма така идиотщина. В ерата на нета за какво е тоя глупав син талон....,проверяваш си акта в сайта и си плащаш в банката ,кому е нужно всичкото тва губене на време
13
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Уникален шеф на транспортна комисия. Бих го уволнил на секундата! Вместо да се разкарват хората до КАТ може да се измисли нещо като например: С номер на книжката и с ЕГН да се достъпва персонална информация в сайта на КАТ. Излезлите наказателни постановления могат да се подписват с елекронен подпис и заплащат през онлайн банкиране зе около минута. Също може да се проверява количеството на точките и подават заявления за подмяна на документи и всичко останало.
12
2
 
5
 
! Отговори
римлянин преди 8 години
Ами ас и ся си карам без книжка и никои ни *** закача......то тва предложение но ся отнася за меня...
11
2
 
16
 
! Отговори
8 преди 8 години
Щом ми вижда досието има предпоставка за рекет .
10
1
 
19
 
! Отговори
браво бе тиквеник преди 8 години
Ами направиха достатъчно места за паркиране , пътищата са идеални ... сега вече кой паркира неправилно пет пъти -без книжка.
9
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е това начина който би спрял нарушенията.Лошото е че нямаме култура във всички сфери на живота.Това води до неуважението и незачитането на правилата и законите.Регреса е пълен в целия живот.Ще се вземат книжки-смешно.Тогава ще се кара и без тях.А на тези които имат пари не им трябват и книжки.Те са в джоба им.
8
0
 
3
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Това се наричат палиативни мерки!
7
2
 
25
 
! Отговори
партиен член преди 8 години
Та понеже все казват в ЕС е така и ние трябва да сме като тях.Брюксел казха така и така...Нашите " умни политици" нищо умно не могат да измислят.В цял ЕС точковата система работи но тук не? Първо създайте условия после ограничавайте.Под условия разбирам и това КАТ да работи.Да има смислена организация на движението и др.По Тракия велосипедисти минават покрай КАТ свободно.Къде го има това.? Три ленти в посока ограничение 50? Знаците обрасли или мръсни и не се виждат.Попадаш в дупка , виновен си
6
2
 
41
 
! Отговори
SSSSS преди 8 години
Според мен , катастрофите са резултат от : лоши пътища,неправилно поставени пътни знаци,липса на маркировка,поставяне на светофари и пешеходни пътеки на абсурдни места,КАТ не помага при проблеми а само регистрира нарушения, ниска квалификация на шофьорите,липса на култура при шофиране,по пътищата се движат камиони,автобуси и коли които ще се разпаднат. Няма достатъчно места за паркиране,кофите за *** се намират на част от пътното платно,по пътищата и тротоарите продължават да се движат каруци
5
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това означава още на втория ден всички шуробадженакорушветчийски, тулупести кияци, дремещи по трънки и глогинки, да останат без книжки. Постоянно ги засичам как едновременно карат без включени животоспасяващи фарове, или с неизправни такива,не ползват мигачи,без колани,говорят по телефона без хендсфри и не спазват никакви правила и маркировка. Ай *** некадърници.
4
5
 
23
 
! Отговори
don преди 8 години
Не съм вищо реалистично и нормално от представител на Рефолматорския блокПри тях има явно надпреварване кой по голяма глупост да къже и да предложи нещо нереалистично.Тези хора им плащат отвън да съсипят българското обществоНавремето костов ликвидира българската икономика а тез искат да ни съсипят като нацияНали ще отиде в друга държава и ще си извади книжка - други да лапат . още повече ще се вдигне рушвета.КАТ трябва да се примахне и няма да има проблем
3
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
мен ме глобиха зимата във виелицата че номера ми отзад н автомобила бил заснежен и не се вижда , ако и това ще е причина за отнемане на книжка ще се моля да няма зима или ще бягам в африка
2
14
 
20
 
! Отговори
do 3 преди 8 години
Въобще не са глупости. Българинът масово нарушава правилата и се избива по улиците.
1
5
 
30
 
! Отговори
Салахадин преди 8 години
Оха, и като излезе на таблетчето 5 нарушения и праслака ще зима по-голям рушвет.Това ще е резултата,ако се приемат тез простотии!!"ФАРОВЕТЕ" пуснахте ли ?