Десет дни полицаи ще живeят в палатка до парламента

Направиха си и дървен навес като на границата с Турция
Обновена: 14 юни 2015 14:22 | 14 юни 2015 11:06, Камелия Цветанова
122
Десет дни полицаи ще живeят в палатка до парламента
Снимка: Булфото

Шатра до паметника на Цар Освободител пред сградата на Народното събрание издигнаха сутринта протестиращите служители от сектор "Сигурност".

Още по темата
В третия ден на протеста срещу готвени промени в Кодекса за социално осигуряване, отнасящи се до плавно повишаване на възрастта за пенсиониране, срещу надхвърлянето на норматива за извънреден труд, командировките на българско-турската граница и структурни промени в МВР, те, по думите им, са вдигнали символично дървено съоръжение като тези, които полицаите по границата правят, за да се предпазват от лошото време.

Преминахме към друга фаза - постоянно присъствие през светлата част на денонощието на 10-15 колеги пред парламента, обясни председателят на УС на СФСМВР Валентин Попов, цитиран от БТА.

Той добави, че обмислят и възможността за подписка в подкрепа на техните искания.

Засега шатрата и символичното гранично заграждение ще останат пред НС 10 дни, за колкото е разрешението от Столичната община (СО).

Ако през това време не се стигне до решение на поставените проблеми, протестите ще продължат, ще се иска и ново разрешение от СО, посочи Попов.

Начинът, по който би трябвало да се разрешават проблемите, е диалог, търсене на варианти, каза председателят на СФСМВР.

Синдикатите в системата, по думите му, са били изключително оскъдно информирани за някои от готвените неща.

Заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов коменитра пред Дарик радио, че според него в МВР няма нормативен хаос, а още по-малко проблем с комуникацията. По време на вчерашните протести, полицаи и пожарникари поискаха няколко оставки, сред които и тази на Ципов.

Според него настоящото ръководство на МВР прави всичко възможно, но се съобразява и с рамките на приетия държавен бюджет. Ципов категорично отрече и информацията, че се правят опити за закриване на спасителната дейност в пожарната.

„Откакто настоящото правителство встъпи в своите функции, винаги сме се срещали с представители на всички синдикати. Правим всичко необходимо и възможно, което обаче е в рамките на приетия държавен бюджет.

Предприехме инициатива за назначаване на 200 гранични полицаи в двете регионални дирекции, свързани с охраната на турската граница и се надявам в рамките на няколко седмици да приключат тези конкурси и надяваме се и до края на годината поне на териториите на областите Хасково и Ямбол да бъде завършено или поне да е на финален етап завършването на възпрепятстващото съоръжение", каза Ципов.

Той посочи, че синдикатите са били запознати с всички тези действия от страна на министерството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
1
 
3
 
! Отговори
Do 98 преди 8 години
Kagi tova na genata i decata na policaa koito se ubi zaradi starata tehnika...ti li sega che gi hranich
78
2
 
4
 
! Отговори
до 95 анонимна преди 8 години
Уважаема анонимна вашето дете би трябвало да се бори с престъпниците-кардци,убийци,измамници,а не да бие стачкуващи и протестиращи хора.Как ли сте се чувствали миналата година когато протестираха българските студенти и колегите на детето ви ги млатеха най безобразно?Защо тогава не изразихте възмущението си?Като си спомням миналогодишните събития въобще не мога да подкрепя днешният им протест!За всички е ясно,че е политически и е подстрекаван от БСП.
77
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЗА БУДАЛОВ 16 МИЛИАРДА ИМА А ЗА НАРОДА ИМА ЗАМРАЗЯМАНЕ НА ДОХОДИТЕ, УВЕЛИЧЕНИЯ ПЕНСИОННА РЕФОРМА И ДА МУ ПЛАЩАТ СМЕТКАТА!!!*** НАРОД СЛАБА ДЪРЖАВА ЩОМ ГЛАСУВА ЗА ДОКАЗАН ПРЕСТЪПНИК И УБИЕЦ СМЕНИЛ ЛЕКАРСТВАТА НА ОНКОБОНИТЕ 2010-ТА С ЕВТИНИ ЗАМЕСТИТЕЛИ ДА СИ ПЕСТИ ПАРИ ОТ КОЕТО ПУКНАЛИ 2 ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОНКОБОЛНИ 2011-ТА!БРАВО НА ПОЛИЦИЯТА НИКАКВО ОТСТЪПВАНЕ НА ДОКАЗАНИЯ ПРЕСТЪПНИК БУДАЛИСОВ!!!
76
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АНОНИМНАРазбира се,че не всички са такива! Задайте си въпроса обаче какви са тези,които пишат мнения по-долу! Най-вероятно ***,*** и необразовани простаци яли многократно хурката на Закона,заради престъпното си минало и настояще!
75
4
 
7
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 8 години
ПОДКРЕПЯМ ВСИЧКИ ВАС ЗАЩОТО ЗНАЯ КАКВО Е ДА ОЧАКВАШ ДА СЕ ПРИБЕРЕ ДЕТЕТО ТИ ОТ ДЕЖУРСТВО -ОСОБЕНО КОГАТО ИМА РАЗМИРИЦИ И СТАЧКИ. НЕ ВСИЧКИ СА ТАКИВА, ЗА КОИТО СЕ ПИШАТ НЕГАТИВНИ МНЕНИЯ. И ВИЕ СТЕ НАЗНАЧЕНИ СЪС ЗАПОВЕД НА ДЛЪЖНОСТ СЪС ЗАПЛАТА, КОЯТО НЕ СТЕ СИ ОПРЕДЕЛИЛИ ВИЕ. УСПЕХ В ЗАПОЧНАТОТО ДЕЛО.. ДАНО ПОСТИГНЕТЕ ТОВА , КОЕТО ИСКАТЕ.
74
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен85Може,може! Колкото и да ти е неприятно,това е истината! Пий сега една ракия,за успокоение,набий жена си и децата си и си лягай,че както казваш утре отново ти предстои скъсване от работа!
73
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Vmesto kato edin da stanem i da izmetem pasminata narechena politici.. pluem pluem
72
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
A be ei podkrepete gi...za da vidi grob i BB che narida kato rechi moge.. inache ne vi mardat begancite..USA voinicite i tankovete. Kolko chesto se vdiga policiata...za da se dvigne..znachi upravlenieto smardi...
71
1
 
2
 
! Отговори
targovskipanair преди 8 години
Belki da vidim bg proizvoditeli na razni modeli turisticheski moderni palatki, camperi, mobilhome, camping produkti krai kasoto saedinenie?
70
1
 
2
 
! Отговори
kluch sol преди 8 години
Mestim prezidentstvoto, ns, ms, bnb v selo Tihomir na palatki i vsichko stava ok.
69
1
 
10
 
! Отговори
мафия преди 8 години
Не всички полицаи били черни овци - да, но всички знаят кои са черните овци и си траят. Това само по себе си е съучастие.
68
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма ли да дойдат сега с шитове и палки да разгонят протестиращите, както когато протестира обикновения редови гражданин?
67
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Проблемът е че "полицай" има привкус на търтей, свързан в далавери с престъпници и осигуряващ им протекция и информация. Докато не направят така, че да си изчистят името , няма как да ги подкрепи обществото. Иначе, че са безкрайно много на фона на броя на населението е пределно ясно.
66
2
 
7
 
! Отговори
Малко право преди 8 години
Не ги мислете полицаите. Всеки може да осъди работодателите си и да се пенсионира при условията, при които е приел работата. Едностранното изменение на правоотношенията няма стойност. Може да се приеме нещо оттук нататък, колкото и да им е мъчно на някои хора. Трудовите дела са безплатни и който не е съдил РБ, той не я е осъдил. Който мисли по друг начин, много бърка и ще го усети скоро.
65
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ченгета, народът ви презира.Всички знаем, че сте в схеми с джебчии, нарко дилъри, мутри и крадци.И ТО МАСОВО.Никой не ви подкрепя.Не може да се скъсвам от бачкане, за да може вие да работите 10 години по-малко от мен и на всичкото отгоре нищо да не правите.ВИЕ СТЕ ВРЕДНИ ЗА ДЪРЖАВАТА НИ.
64
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама га бихте хората по площадите и си взимахте паричките и работихте 15 години по-малко от останалите не ривахте нали :)Гадни лицемери такива, вместо трибагреник си окачете знамето на синдиката.Не може 5 пъти да ме обират, да ми трошат колата, да крадат всичко що имам по ранчото и все мен да ме изкарвате виновен.Нещастници.
63
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
турските граничари само вчера приеха 13500 сирийци идва голяма буря колко може да издържи Турция повече от два милионо са сирийците
62
6
 
11
 
! Отговори
sofeto преди 8 години
Де така гащурковците - шкембелии да вършеха работата си както прилежно протестират, сигурно щяха заслужат правата си!
61
5
 
18
 
! Отговори
Асен Асенов преди 8 години
До АнонименТежка е, като им гледам на 2/3 от "протестиращите" тумбаците сигурно им е тежко дори да си завържат връзките на обувките .
60
1
 
13
 
! Отговори
timi77 преди 8 години
турските граничари сигорно си умират от смях като гледат как в 21 век страна членка на евросаюза и нато пази границата си едно време партизаните са били по добре отколкото се га граничните полицай