Божидар Димитров: Нужни са цигани-полицаи!

Според професора можем да вземем пример от САЩ
15 юни 2015 17:00,
166
Божидар Димитров: Нужни са цигани-полицаи!
Снимка: Булфото, ахрив

"Цигани-полицаи могат да се справят с циганската престъпност", каза в интервю за "Фокус" историкът проф. Божидар Димитров.

По думите му можем да вземем пример от САЩ, където властите са се справили с безредиците в кварталите Харлем и Бронкс.

"Тези квартали са населени главно с черни и негърските банди ги бяха завладели. Полицията дори не смееше да припари там", припомни проф. Димитров. "Американците подсилиха полицейските участъци там и приеха в тях негри. Те започнаха безмилостна борба с бандите чрез местните жители и това имаше пълен успех", добави той.

Според него нещо подобно трябва да стане и в България. "Цигани-полицаи има да речем в Ихтиман. Те доста добре се справят с престъпността в този град, който е наполовина населен с роми. От там не идват тревожни съобщения. Такива идват от места, където държавата я няма", каза още проф. Димитров.

Още по темата

Той заяви, че специално с циганските малцинства са допуснати редица грешки през последните 25 години, но основната е свързана с образованието им. "Грешка е, че с повече суровост държавата не наложи задължителното средно образование, както беше при комунизма. Това може да се постигне много лесно, без насилствени методи, просто със спиране на детските надбавки на тези, които не пращат децата си на училище", посочи проф. Димитров.

По думите му липсата на образование пречи и на възможностите за работа на циганите. "Общ проблем за страната е и купуването на ромските гласове. Знаейки, че са ценни като човешки материал и имат гласове за продаване, циганите се държат нагло", коментира проф. Димитров.

Според него въвеждането на образователен ценз би решило проблема с образованието на циганите, което е ключов момент в справянето с циганската престъпност.

"При днешната система гласът на един академик или на един професор е равен по тежест на този на един необразован циганин, който се препитава от събиране на пластмасови бутилки. Ако се въведе образователен ценз и задължително гласуване, то тогава няма как циганските гласове да тежат толкова много", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
9
 
! Отговори
Веско преди 8 години
Професор-но не винаги учено значи умно.Професоре роми депутати имаше и къде свършиха,единия в затвор а другия е следствен.
44
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На тоя *** тази идея от американското посолство ли му я подхвърлиха? Титаничен си, ченге!
43
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До NAPOLEONI az sum grajdanin na BULGARIA no TURCHIN ot 600 god tuk
42
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой да е виждал *** с полумъртъв от глад кон с каруца в центъра на Харлем ???? Натоварен с не знам си какви отпадъци откраднати от контейнер за разделно събиране на отпадъците !!!
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
do 55 To4no angli4anite sa prishalcite v Amerika ,izliza 4e to4no te trqbva da si idat po tvoyata logika
40
0
 
1
 
! Отговори
NAPOLEON преди 8 години
До АнонименAZ SUM GRAJDANIN NA BULGARIQ,I SUM BULGARIN HTISTIQNIN.
39
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
в момента индианците (опс, индийците) рушат Огнения Кон на БДЖ, напиват се и произвеждат фалшива Огнена Вода, скалпират всеки бял, извършват набези, унищожават гори, изяждат животните и поминъка на хората и ЗА РАЗЛИКА ОТ САЩ, нашите индианци НЕ СА КОРЕННО НАСЕЛЕНИЕ. И отгоре на всичкото, не сме ги канили, нито водили тук насила, нито сме ги държали като роби. В САЩ има затвор за просия, спане с малолетни, неплащане на данъци и убийствени наказания за унищожаване на природата и цапане.
38
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами заминавай за харлем бе умник щом толкова ти харесва, какво си ни ги затикал под носа как там било клоун.
37
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До NAPOLEONA ti shto ne kazvash .az sum tur4in moje i da e vqrno
36
0
 
8
 
! Отговори
Ani преди 8 години
В изискванията за назначаване на полицаи се включва и чисто криминално досие, г-н Димитров!!!
35
0
 
3
 
! Отговори
Х преди 8 години
Вълци за овчарски кучета.
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Bojidaree kvo stana s nacional patriotizma ti,may ti doyde akula v glavata che s omraza kum malcinstvata BG shte zagine
33
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
не, не, не ми давайте примери с чернокожи полицаи. защото африканците са домъкнати НАСИЛА от американските робовладелци (и английски и испански, преди това). има ли индианци полицаи, колко и от кое племе? или стоят по резерватите, а племето е оградено с тел? някой въобще наясно ли е как се ИЗЛИЗА от резервата? какви огромни изисквания има, не само за образование? роми полицаи ще има след като покажат, че са узрели да излязат от резервата. а резерватите предстоят, очевидно.
32
0
 
6
 
! Отговори
АНТИ преди 8 години
Отиде бяла България!
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Със сегашният начин на мислене на повечето хора в България, подобна идея е обречена на пълен неуспех, а и не останаха мн хора, които да притежават основните четири ценности на веднъж, благодарение на които всички бихме живели добре - умни, интелигентни, мъдри и почтени. Докато всеки е воден от алчност, егоизъм, злоба, агресия и омраза, реалността ни няма да се промени към по-позитивна, клише, ама истина, нужна е само една трансформация на съзнанието, начина ни на мислене, нищо друго.
30
2
 
5
 
! Отговори
NAPOLEON преди 8 години
TRQBVA KATO V AMERIKA VSEKI DA KAZVA AZ SUM BULGARIN, ANE AZ SUM ROM,TUR4IN I,TOGAVA NE6TATA 6TE SE OPRAVQT.BAI TO6O HUBAVO SMENI IMENATA.
29
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Глупав си професор и мнението ти не ме интересува ,като си казал защо не каза че в САЩ ако хвана някой да краде мога да му свитна няколко куршума. Къде си видял в Харлем *** да вади арматури от държавна собственост има престъпност и престъпност скъсай си дипловмата и не си показвай кривата мутра никъде.
28
1
 
13
 
! Отговори
рецепта преди 8 години
Задължително училище за всички деца и зверска дисциплина в тия училища. А ако не си пращаш децата да учат, никакви майчински и добавки, а яки глоби. Няма българи, няма роми, ако искаме да имаме държава, трябва солидно образование!
27
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом в сащ има *** полицаи и военни, значи и у нас може. Поне да оставим някакви подготвени хора да управляват държавата след време.
26
0
 
11
 
! Отговори
Щирлиц преди 8 години
Стига с "пример от САЩ"!Време е сами да наложим правилен,български ред.Сякаш нямаме глави на раменете си?Ама родните интелигенти само се прекланят и механично копират всичко,що иде от запад..Затова ли са интелигенти,затова ли са управници?!Пфу!