Слух за нападение изкара ромите от "Факултета"

Според мълвата към квартала приближавали рокери
Обновена: 19 юни 2015 13:57 | 19 юни 2015 07:57, Елка Василева
89
Слух за нападение изкара ромите от "Факултета"
Снимка: Булфото

Опасения от нападение срещу столичния квартал „Факултета“ снощи изкара на улицата ромите, които живеят там. Към този момент обстановката в квартала е спокойна, но полицейското присъствие там остава, предаде БНР.

Малко преди полунощ около 300 роми излязоха от домовете си. Хората заплашиха да блокират бул."Възкресение" и ул."Суходолска".

Още по темата

Причина за действията им беше слух, че към квартала приближават рокери, които ще ги нападнат. Заради случката МВР изпрати полицейски екипи и части на жандармерията във "Факултета". Част от екипите в "Орландовци" също бяха изтеглени.

Около 1 часа жителите на ромския квартал се прибраха в рамките на комплекса, но поискаха среща с медиите. При тях дойдоха и представители на неправителствени ромски организации. След като разбраха, че никой не планира нападение, ромите се разотидоха по домовете си. Това е станало мирно.

От МВР заявиха за БНР, че няма данни за сблъсъци, няма хора, които да са потърсили помощ в болница.

Освен във "Факултета" остава засилено полицейското присъствие и в квартал "Орландовци". Там вчера се проведе поредният протест срещу ромската престъпност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
buz преди 8 години
Mafiotite spokoino obirat bnb - mvr pasi fakulteta.
23
0
 
6
 
! Отговори
ддт преди 8 години
Около 1 часа жителите на ромския квартал се прибраха в рамките на ,, комплекса''
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Още снощи, към полунощ, в друг сайт бе съобщено нещо по-различно - някой пуснал слух сред ромите от "Факултета", че "Българи от цяла София са тръгнали към техния квартал, за да ги бият!" Полицаите им обяснили, че никой не се е запътил към "Факултета".
21
0
 
8
 
! Отговори
ля ля преди 8 години
легалните бежанци вече крачат из ул. Оборище заради които държавата дърпа толкова назадмного години ни трябват ..... .!.
20
0
 
19
 
! Отговори
Статистик преди 8 години
По-често такива новини, как полицията и жандармерията работи. Така поне ще си изкарат заплатата. Не е като да седят по капанчетата или да се срият из храстите.
19
5
 
22
 
! Отговори
До 55 преди 8 години
Малка справчица в google показва, че община Кр.поляна има 53 980 жители. И те не живеят само във" Факултето". Колкото и пришълци да са дошли като за избори, Факултето не е нараснал двойно! В тоя квартал живеят и свестни *и, живеят и *** - като навсякъде. По-важното е дали те желаят: да са данъкоплатци или предпочитат да са "от катуна"!
18
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чичото и племеника се сдърпали и тръгнал слух за моторетки,и хайде охрана,що ли толкова ги охраняват,какво толкова са допринесли за таз държава,що СРС,що пари за СРС и камери бяха похарчени,що планове бяха начертани и кадастри в това число за да се знае кой от къде се появява,а шпиони срещу нея все няма който и от къде да дойде все българите му виновни.
17
0
 
11
 
! Отговори
до 61 преди 8 години
500 много бе пич максимум 50. Казват че после са в червената книга.
16
2
 
7
 
! Отговори
е хубу преди 8 години
Арматура.
15
36
 
10
 
! Отговори
дас преди 8 години
Ако злобата беше нещо материално днес българите щяха да са най богатите хора на света.
14
5
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така ще е докато не "развържат ръцете на полицаите"!Полицай Витанова е НАЦИОНАЛЕН ГЕРОЙ!Като нямаме мъже герои, добре поне че има жени такива
13
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хехе, гузен негонен бяга...
12
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой активист на ДПС, или пък човек на Цветелин Кънчев, или пък на партия ДРОМ е минал през квартала и е пуснал тоя слух. Може и някой местен тартор да е. При всички случаи си е техен човек. Пробват гадовете да запалят държавата. Ще трябва по-категорични действия от управляващите, да не се ослушват!!! Факултета ако тръгне, половин София ще отнесе, 50 000 са там.
11
0
 
16
 
! Отговори
ген.Луков преди 8 години
Абе,къде е оня-"Гологлавия"гарант че няма да се допусне етническо напрежение в страната?Това бяха неговите думи преди година.Плъх...
10
0
 
11
 
! Отговори
тими77 преди 8 години
възможно е българия е единствената на балкните без такъв род конфликт досега
9
0
 
36
 
! Отговори
timi77 преди 8 години
отминаха времената когато хората не си заключваха вратите когато и 3 през нощта да се разходиш по парковете спокойно и където и да било сега е европейска българия се заключваме с железни врати и като излезеш след 22 чеса незнаеш да ли ще се прибереш това е положението сега
8
11
 
36
 
! Отговори
монго преди 8 години
Дами и господа,другарки и другари в България се подготвя етнически конфликт дирижиран от вън.Като стане това, тогава окупационните войски в България ще се намесят и ще стане като Косово Ще станем една голяма военна база и център за наркотици.
7
0
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато "ромите" бият стари хора по селата не се чува,сега полиция, медии. Кога в тази държава институциите ще реагират хнормално.Това е неразрешено събиране а своеволие на "роми" ,но за тях може.
6
2
 
38
 
! Отговори
Румен преди 8 години
Добре че има рокери!
5
2
 
6
 
! Отговори
до 17 преди 8 години
Да не сте от "протестанска мрежа"?.

Спонсорирани публикации