Църквата: Хомосексуалността вреди на личността!

Светият синод с открито писмо до общината срещу гей парада
25 юни 2015 19:50,
170
Църквата: Хомосексуалността вреди на личността!
Снимка: архив, Булфото

"Хомосексуалността е противоестествена страст, която безусловно вреди на личността, семейството и обществото и нанася пагубни последици както върху физическото и психическото състояние на хората, така и върху духовното".

Това посочват в своя позиция по повод организирания на 27 юни гей-парад от Светият синод, като припомнят, че принципната позиция на Църквата по повод тези прояви остава през годините непроменена.

Още по темата

"Водена от разбирането, че Бог е дарил човека с лична воля и свобода сам да избира доброто, Църквата зачита частния живот и свободния избор на човека, като припомня думите от Свещеното писание, че трябва да се ръководим в своите решения и действия от принципа: "Всичко ми е позволено, ала не всичко е полезно", допълват от Синода.

Православната църква решително осъжда и всяка пропаганда на хомосексуализма и се противопоставя на опитите да се наложат греховните прояви като "норма", като повод за гордост и пример за подражание.

Светият Синод допълва, че подкрепя и откритото писмо до кмета  Йорданка Фандъкова от български общественици, интелектуалци и журналисти по повод провеждането на поредния гей парад в българската столица и призовава общинските власти да се "вслушат в разумните и напълно основателни аргументи срещу провеждането на подобна публична демонстрация на хомосексуалната идентичност и претенции за особени привилегии за определени групи граждани".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
3
 
2
 
! Отговори
тцЪ преди 8 години
Точно пък църквата да излиза с такова изказване е малко лицемерно... Баба Гуси не вилнееше по гей парадите, ами в Троянския манастир
81
3
 
6
 
! Отговори
М преди 8 години
Противоестествена е не само за носителите й, но и за обкръжението им. Тези, които не са афиширани, са по-проблемни за общуване от явните, поради перманентния страх от разкриване и психозата като резултат от него. Дори и в модерни времена някои от най-големите психари са прикрити хомосексуалисти.
80
6
 
8
 
! Отговори
Явор преди 8 години
Това пък точно църквата да го каже, дето не спряха да плющят малки момченца цял живот ... смешно е :D
79
4
 
7
 
! Отговори
Хомо преди 8 години
А какво мисли църквата по въпроса за доносничеството и съпричастността към комунистическите тайни служби?
78
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Църквата отдавна е изгубила всякакво право да казва какво трябва и не трябва! Представяте ли си, ако българите бяхме наистина религиозни- за хомосексуалните както и да е, те ще са си такива и без паради, колкото и да им се забранява, просто в душата са си такива. Но църквата забранява и абортите, само си представете, ако всички нежелани бебета бяха родени, България щеше да е гнусно и мизерно гето, мнооого по-зле от сега!
77
11
 
7
 
! Отговори
Истински комунист преди 8 години
РЕЛИГИЯТА Е ОПИУМ ЗА НАРОДА!ЦЪРКВАТА Е РЕАКЦИОНИСТКА ИНСТИТУЦИЯ!
76
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Човек трябва да е наясно със себе си какво е. Мъж или жена. Така както дървото знае,че е дърво. Всичко друго е психична болест. В БГ има малко гейове на парада ще отидат хетеросексуални *** платени на макс. В БГ никой нищо лошо не прави на гейовете и няма да направи, но не искаме да се афишира толкова грозно сексуалността им, пред очите на децата.
75
3
 
29
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 8 години
Някой пречи ли на ***?ерасите - да ходят на работа - да гласуват - да си завират някой части от тялото в ауспуха на другарчето - да започнат кариера в някое НПО или в командния център на НАТОЗа какви права реват?
74
0
 
29
 
! Отговори
ДО 96 преди 8 години
Ами да си живее живота кой му пречи? защо трябва да парадира по улиците.Какво си мисли че това е това е най голямата човешка ценност и останалите трябва да им завиждат.Погледни ги само как са облечени.ЦИРКАДЖИИ.
73
0
 
9
 
! Отговори
пурко преди 8 години
Тези журналисти нямали да се ограмотят малко. Като прочетеш първите редове излиза че Светия синод организира гей-парада.
72
14
 
8
 
! Отговори
Галилео преди 8 години
Църквата вреди на човечеството.
71
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Рачо"животинския страх сред хората, безсрамието, доносничеството" са се развили най-добре в Русия и то под грижите на комунистите.
70
0
 
5
 
! Отговори
589 преди 8 години
До ШопЛеле , колко си ***....
69
1
 
5
 
! Отговори
Дядо шуши-муши преди 8 години
А каква е позицията на баба Гуси по въпроса?
68
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ШопКо колко ти е работното време в интернет, ***?
67
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хомосексуалността е противоестествена страст..кратко, точно и ясно! някой нещо да не е разбрал? да се е намерил метод хората да се размножават чрез хомосексуализъм? някой хомосексуалист да е минал през ситото на естествения подбор и продължаването на поколението? иначе ми е все тая кой къде си бърка и с какво. само не го изкарвайте естествено, защото не е. не Бог, Природата не го намира за естествено.
66
1
 
6
 
! Отговори
Рачо преди 8 години
Всичко това ще извършим под девиза:ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ГРАЖДАНСКИТЕ МУ СВОБОДИ!
65
0
 
10
 
! Отговори
Рачо преди 8 години
насилието, садизма, предателството тоест безнравствеността. Нужни са писания, осмиващи естествеността и почтеността като архаични отживелици. Простащината, наглостта, лъжата и измамата, пиянството и наркоманията, животинския страх сред хората, безсрамието, доносничеството и още много пороци заложени в човека трябва да се раздвижат. Така ще разклащаме поколение след поколение, ще предизвикваме развращаване на младежта. Ще създадем човек с консумативна психика на елементарен потребител.
64
4
 
16
 
! Отговори
Рачо преди 8 години
Годината е 1947 началото на Студената война .АЛЪН ДЪЛЕС първият шеф на ЦРУ заявява:Ние ще хвърлим всичкото злато на САЩ, цялата сила на САЩ за измамване и оглупяване на хората от социалистическия свят. Незабелязано ще подменим човешките ценности с фалшиви. КАК? Ще намерим единомишленици в тези страни и Русия. Ще разгърнем грандиозна по мащаби разложителна работа, ще изтръгнем социалната същност на литературата, ще насърчаваме автори, които втълпяват в човека култ към секса, ...
63
12
 
4
 
! Отговори
мечо мангала преди 8 години
80% от църковните скандали са свързани с хомосексуализъм и педофилияНякой да е чул нещо за пари,дадени за гладни,болни,бездомни и заблудени души?Тръгнали да оправят света под егидата на ,,братята руси''Но на всички ние ясно че в най-голямата държава, има най-много хомоси. определен % ,от обществото са хомо.във всяка държава.Русия я е страх от всякакви граждански движения,или по точно узорпаторите от кремъл.Които са несменяеми увек.А колкото до хомосите,едва ли някой го интерисува това