Родната полиция: Шамари, шутове и реплики "Пръдло!"

Брутални кадри с полицейско насилие
Обновена: 7 юли 2015 14:16 | 7 юли 2015 09:30,
435
Родната полиция: Шамари, шутове и реплики "Пръдло!"
Снимка: Кадър "Господари на ефира"

Полицейски произвол, бруталност и абсолютно недопустимо поведение. Такива кадри излъчи Нова телевизия в предаването "Господари на ефира". В скандалното видео полицейски служители нападат момче и момиче. Обвинението им – младежите са пийнали.

Действието се развива в центъра на столицата, а улицата е "13-и март". Часът е два след полунощ, а записът е направен от терасата на жилищна кооперация. Първоначалната проверка започва кротко. Думите на униформените и двойката младежи не се чуват ясно. Полицаите искат личните им документи. Разговорът продължава тихо и не става ясно дали младата двойка представя исканите лични карти.

В един момент, предизвикан или не, единият полицай хваща грубо момчето за рамото, а младежът се отдръпва рязко. За отдръпването си получава мощен шамар от същия "пазител на реда". Напрежението се изостря. Единият от полицаите и момичето започват да си разменят обидни реплики, но словесната тирада е започната от униформения.

"Пръдло!", изкрещява служителят на реда. "Стига, че ще те наритам!", прозвучава и първата заплаха към девойката. А действията не закъсняват - няколко полицаи нападат беззащитното момиче и го повалят на земята. Единия рита падналата девойка. Следва блъскане в патрулката и закопчаване с белезници. Момичето започва да ридае, за което получава втори ритник.

Тъй като единият служител дълго не може да закопчае белезниците на момичето, въпреки че то не се съпротивлява, със сила е повалено на земята, където е брутално натиснато от двамата мъже, които сякаш разиграват арест на дълго издирван престъпник. Момчето започва да се моли да оставят приятелката му, но без успех. Въпреки молбите му и припомнянето, че е момиче, униформените без капка жал продължават да блъскат и удрят младата жена, чиито вещи вече са разпилени по земята.

Независимо, че част от ударната патрулна група седи безучастно и държи задържания младеж, униформените викат още един екип за подкрепление. Докато полицаите вкарват момичето в колата, момчето получава профилактично още един удар с юмрук в гърдите, въпреки, че не оказва абсолютно никаква съпротива.

Видеото спира, тъй като патрулите тръгват, явно към районно управление. "Престъпниците" са заловени. Работата е свършена. А какво се е случило в ареста и дали боят е продължил и там, вече при закрити врата, само задържаните могат да кажат. 

Скандалните кадри вижте тук!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


435
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вижда се че и момчето и момичето са *** невъзпитани. Момичето се съпротивлява и държи нагло.В Америка опандизват такива парцали.
64
13
 
18
 
! Отговори
Случайно минаващ преди 8 години
"В един момент, предизвикан или не, единият полицай хваща грубо момичето за рамото"...Какво значи предизвикан или не?Според авторката дали си предизвикан или не си-няма никакво значение...Защо сама пише,че първоначално разговора започва тихо и кротко и ей така изведнъж полицаите стават агресивни?Това изведнъж е провокирано от държанието и репликите на тези двамата които също не чувате! С НИКОЙ КОЙТО СЕ ДЪРЖИ ВЪЗПИТАНО И НОРМАЛНО ПОЛИЦАИТЕ НЯМА ДА ПОСТЪПЯТ ПО ТОЗИ НАЧИН! УЧЕТЕ СЕ НА КУЛТУРА!
63
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
P R E S T A P N I C I tova moje da se kaje samo za tezi taka nare4eni policaiii ... noo kakvoo da o4akvame drugo darjavata skapana i policiata sashtoo!!
62
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
голяма част от българите са садисти.
61
1
 
8
 
! Отговори
В,Василев преди 8 години
Не , не може да бъде това да са наши полицаи , те не биха могли да направят такова нещо ! Това са или извънземни или някой внедрени в полицията ни милиционери , мамичката им и *** марсианци , , , , ,
60
3
 
4
 
! Отговори
Илин да 74 преди 8 години
Да бе да, айде нагледахме се и на доста клипчета на тези западни полицаи дето първо стрелят и после питат. Не че ги оправдавам нашите ама недей да ми ги хвалиш и чуждите!
59
2
 
6
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
И едните и другите са израсли и възпитани при демокрацията която така с нетърпение очаквахте.По зле ще става докато това поколение ,без съвест и морал изживее живота си.
58
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как не се намери една групичка, патриоти с маски, да отиде да им разбие муцуните, докато протестират пред парламенте. Пенсии искали ! Песнийте трябва да ги получавата под формата на палки ! НА ГОЛО ! Мързеливи, некадърни, корумпирани и прости - това са българските полицаи !
57
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не виждам обаче проверяваните да съдействат на полицията. Не може докато ти проверяват документите да тръгваш да се разхождащ и не е добре да спориш и да им отговаряш с крякане за да се направиш на интересен. А това, че полицията действаше доста грубо е факт, но и двамата проверявани се държаха нагло и предизвикателно спрямо униформените.
56
12
 
7
 
! Отговори
Стършел преди 8 години
Преди време имаше една госпожица където обикаляше с баща си по телевизиите да се жалва от "полицейско насилие", а се оказа, че лъже нагло, та да не излезне и сега същата работа, че полицаите са провокирани за да се държат така....не ги защитавам има много некадърници в МВР, които не са за там, но според мен трябва да бъдат и много по строги, защото някои индивиди прекаляват с арогантното си поведение.
55
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** фуражки...
54
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ченге, *** си ти.
53
30
 
7
 
! Отговори
Ченгето в мен преди 8 години
Така трябва да се действа със самозабравили се ***. Браво на полицията.
52
0
 
25
 
! Отговори
Тракийски преди 8 години
Един ден ще има видовден и за вас, *** ! Няма по-голям грях, от това да тероризираш онези, които си се клел да защитаваш ! Фалшивите ви маски започват падат, заптиета ! Скоро ще останете, половината, без работа и тогава ще срещнете на улицата всички хора, на които сте си го изкарвали, затова че сте ***.
51
1
 
11
 
! Отговори
Б преди 8 години
Ей съгласен съм че полицаите в БГ в 95% от случаите за нищо не стават, но казвайте полицаи не МВР защото пожарникарите особено боеваците са си съвсем друга категория, защото не са толкова хората дето с техника и облекло на 20-тина години влизат в огъня, баща ми има няколко белега след влизане в горящи сгради
50
1
 
4
 
! Отговори
! преди 8 години
Когато обществото е престъпно справедливост няма! (полицайте и семействата им и те са част от обществото).
49
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Насилието на така наречените силови структури е нормално в държави като Русия и България.в Русия не просто милиционерите бият - там директно вземат каквото им хареса - вещи, имоти, бизнеси ... изнасилват задържаните и така на татък.Правят го защото ЗНАЯТ, че са недосегаеми, а са такива, защото защитават властта, която като благодарност им дава да дерибействат.в Западна Европа полицая не смее една груба дума да каже защото знае, че на среща си има ГРАЖДАНИН с права !
48
1
 
11
 
! Отговори
aaa преди 8 години
rodnata policia ni gazi
47
14
 
14
 
! Отговори
ppp преди 8 години
Всъщност изобщо не е ясно какво се случва от този запис. Аз не бих съдил полицаите преди да чуя тяхната версия и да разбера защо са били повикани (или е било рутинна проверка). Точно такива пияни произволки по улиците са ни нападали когато съм бил с жена ми без дума да сме обелили. Момичето оказва съпротива и освен че я просват на колата и на земята удари не виждам. Набедения за ритник просто стъпва на краката и защото се съпротивлява. НО полицаят който удря момчето трябва да понесе отговорност.
46
4
 
11
 
! Отговори
Веско преди 8 години
Така е когато в полицията приемат кадри от "кол и въже".Вярвам ,че тези полицаи и мат поне по две регистрации в полицията преди да са постъпили на работа в полицията.