Преследват ме заради вота, рече кметът на Ботевград

Всичките имоти на семейството ми са законни, кълне се той
Обновена: 14 юли 2015 09:51 | 14 юли 2015 09:47, Веселина Йорданова
11
Преследват ме заради вота, рече кметът на Ботевград
Георги Георгиев. Снимка: архив, БулФото

Кметът на Ботевград Георги Георгиев е убеден, че срещу него се извършва преследване заради предстоящите местни избори, които можел да спечели.

Не съм удобен за някой, който строи незаконно, който иска нещо да се случи в Ботевград и се разминава с общественото мнение, отсече той, но отказа да замесва политически партии.

Георгиев заяви и че не упреква ГЕРБ и в частност лидера Бойко Борисов за оттеглената подкрепа към него.

Още по темата
Вчера стана ясно, че прокуратурата иска отстраняването на Георгиев, защото проверка е установила, че докато е бил градоначалник, той е бил и шеф на дружество.

В края на миналия месец кметът беше извикан и на принудителен разпит. Той обаче е категоричен, че нито той, нито семейството му са имали фирма в последните 15 години.

Георгиев коментира, че в Ботевград работят повече от 15 строителни фирми, но няма нито един сключен договор, без да са спазени изискванията на Закона за обществените поръчки.

"Имотите на моето семейство се проверяват от една година. Всички имоти, включително на сина ми (депутата Даниел Георгиев - бел. ред.), са закупени законно от свободния пазар", обясни той.

Дъщеря му пък строяла дом за гости на 2 етажа, който не бил луксозен. За целта двамата със съпругата му изтеглили пет заема. Колата й също била закупена от Георгиев. Нормално е, тя е на 20 години, ще й я купи баща й, не любовник, коментира кметът.

"През първия си мандат имах 34 прокурорски преписки. Важното е в хода на преписките да се докаже, че няма престъпления", обясни още ботевградският градоначалник.

Кметът уточни, че колата, на която се вози, е на 10 години и е била купена за около 40 хил. лв. преди около 8 години.

Георгиев не се е отказал да стане кмет и четвърти път. Вече имал няколко партии зад гърба си.

"Печелил съм три поредни мандата с подкрепата на избирателите. Досега съм подкрепян от различни партии. Аз съм неудобен кмет за някои", смята той.

Ако жителите на Ботевград ми подскажат, че искат отново да бъда кмет, ще се кандидатирам, подчерта Георгиев. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От БКП те всички са от там
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чичака гепил да се забравил. Станал феодал и като такъв се държи. Защо хората от този беден и изостанал град търпят този ***? Например в САЩ ако се разбере за придобивките на този които в стотици пъти надхвърлят доходите щеше да е в ареста и гаранцията щеше да е 1 милион. А дъртака си го канят по ТВ тата като герой и им се надсмива. От коя партия беше този музаверник, припомните ми.
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а ти си мислеше, че ще минеш метър ли, чиче?
3
0
 
7
 
! Отговори
Чачаров преди 8 години
чиче,ти си един нагъл и *** крадец!
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този *** чичко по-нагъл и от Рапоня бе!!! Тази партия ГРЕБ идва от гребане, гребат от народеца се възпроизвежда по подобие на Вожда, умни, честни и много скромни, мислещи и работещи само за народното добруване. Крадливият чичка няма да осъдят. Ще плати на Вожда и ще мине в забрава.
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименПо-точно ***!