Прокуратурата гони кмета на Ботевград

Георги Георгиев още се водел управител на фирма
13 юли 2015 13:20,
10
Прокуратурата гони кмета на Ботевград
Снимка: архив Булфото

Окръжна прокуратура - София поиска предсрочното прекратяване на пълномощията на кмета на Ботевград Георги Георгиев. Обвинението е установило, че той е управител и съдружник на търговско дружество "Керам" - 97, а по закон градоначалниците нямат право да извършват търговска дейност.

Още по темата

Преди встъпването си в длъжност като кмет през 2011 г., а и до момента Георгиев, не е подавал молба и няма решение на Общото събрание на дружеството за изключването му като управител и съдружник, става ясно от съобщението на прокуратурата.

Обвинението е сигнализирало за нарушението ОИК в Ботевград и е поискало предсрочно освобождаване на Георгиев, но комисията е отказала.

Сега прокуратурата протестира решението на ОИК пред Административния съд в София, който предстои да разгледа делото.

Георги Георгиев напусна ГЕРБ преди два месеца след като лидерът на партията Бойко Борисов публично сне доверието си от него. Малко преди това кметът на Благоевград бе уличен от Сметната палата в злоупотреби за над 1,3 млн. лева, платени при строителството на депото за битови отпадъци в общината. Оказа се, че фирма вози пръст на 500 метра, а получава пари за 10 километра.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не разбирате ли, че докато има като този наглец да грабят, крадат и мамят, няма надежда за нормален живот. Този крадец е функция на политиката у нас. Там се влиза за да забогатееш и грабиш колкото може повече, защото имаш ли пари плащаш на прокуратура и съд, даваш на по-горните от теб които те пазят и така държавността умря.
7
0
 
2
 
! Отговори
Дякон преди 8 години
До анонимен 8-Аз не съм от поддръжниците на болкуци, но ми прави впечатление, че който се откаже от ГЕРБ и му започват проблемите. Дали е случайно или всички ръководни фактори от тази партия са в определени зависимости незнам. Оставям всеки да си направи сам изводите
6
0
 
6
 
! Отговори
ПроКурАтура преди 8 години
Егати прокуратурата -сега се сетили. Защо още с назначаването това не е проверено ? И егати наглеца - уволнение и съд за този тарикат
5
3
 
4
 
! Отговори
Дякон преди 8 години
Нормално е... нали напусна ГЕРБ и сега започват атаките. Прокуратура, съд, отстраняване...
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ботевград, не Благоевград
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя *** няма ли кой да го поотупа? Че съда ще го пусне срещу 1000 лв гаранция.
2
0
 
5
 
! Отговори
готин преди 8 години
така е рибата мирише от към главата а не от към опашката
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нещо като "Ну, погоди"? Колко време ще го гледаме сериалчето?