Гърменци на жълтите павета: Бойко, докога беззакония?

Над 700 души са сложили подписа си под искането за незабавно действие
20 юли 2015 17:13,
90
Гърменци на жълтите павета: Бойко, докога беззакония?
Снимка: bTV

Бойко, докога ще има беззакония? Къде са нашите права? Цацаров, докога ще те чакаме? Това попитаха жителите на община Гърмен, които днес протестираха на жълтите павета в столицата.

Те внесоха в Министерски съвет подписка с искане държавата да възстанови законовия ред, а МВР да гарантира сигурността на жителите в района от ромските набези.

Още по темата

Над 700 души са сложили подписа си под искането за незабавно действие на институциите. Жителите на Гърмен настояват държавата да приложи закона по отношение на незаконните постройки на ромите и да ги събори.

Събарянето на незаконните къщи започна на 29 юни с първите 4 къщи, но планирания за 18 юли втори етап беше отложен заради решение на Европейския съд за правата на човека.

Българите от Гърмен настояват още ефективни мерки от МВР за гарантиране на сигурността, спокойствието и неприкосновеността на собствеността на жителите на Гърмен.

"Вече всички разбраха, че Гърмен не е просто едно село или една община накрая на България! Искаме тези закони, които са за всички граждани, да бъдат приложени и да се обърне внимание на начина, по който се отглеждат и живеят тези хора. Най-вече децата им, защото тези деца, пораствайки в такава среда, са лишени от всякакво бъдеще. Искаме МВР да гарантира реда и спокойствието на всички граждани в общината", обобщи пред bTV исканията Делян Тошев от Гърмен.

Писмото е адресирано до Министерския съвет, президентството, парламента, главния прокурор и всички отговорни институции.

Напрегнатата ситуация в Гърмен продължава вече втори месец. В края на май напрежението ескалира след скандал между ромското население и българите заради непрестанните обири.

От общината и ДНСК взеха мерки по отстраняване на незаконните постройки. На жителите на ромската махала беше предложено да закупят общински жилища, но те въпреки това отказаха да напуснат домовете си. Не искат и общината да им търси алтернативни жилища, защото няма да изоставят бараките си в квартал "Кремиковци".

"Искаме да сме си накуп, а не да ни разселват по селата, да ни разделят. Няма да мръднем от махалата, не щем други жилища", казаха тогава те.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
11
 
68
 
! Отговори
до АЗ преди 8 години
То червената мафия сте вие -Герб , няма по-уродливи комунисти от герберите, ония комунисти поне строяха държавата! Повечето инфраструктура е построена от Тодор Живков и още държи! Да не говорим за заводи и фабрики! Каквото е направил Тодор Живков , Борисов не можа само да го боядиса, ще му трябва помощ от Брюксел!
16
10
 
52
 
! Отговори
непукист преди 8 години
Нима вече не стана ясно на всички,че на тази територия българите са последната дупка на кавала . Винету и политическата пасмина по принцип се сещат за матрЯла само преди избори но и тогава едни са по по най от други ,а всъщност изпълняват заповедите на господарите си без да ги е еня за това какво мислят хората.
15
10
 
53
 
! Отговори
Д. Чинтулов преди 8 години
Докъде я докарахме с тези избори - да сме чужди в собствената си държава. Българино, събуди се. Време е дружно да запеем "Стани, стани юнак балкански" и да изметем нищоправещите, защото предците се срамуват от робското положение в което сме изпаднали.
14
12
 
59
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Може да изнасилват момичета ни , може да убиват българи , да крадат и заплашват , но за ВАС е важни да гласувате за Бойко , защото те са най твърдият му електорат. В тази ИЗМИСЛЕНА ДЪРЖАВА няма нищо .Нито Президент , нито М-р Председател, няма управляващи и опозиция , няма СЪД.ЗА БОГА БРАТЯ ........ЗАЩО ГЛАСУВАТЕ....
13
9
 
59
 
! Отговори
Мдааааа преди 8 години
Когато ви чуят в Брюксел тогава ще ви чуе и Г-н Брюксел Борисов! Те изрично са му казали ромите да не се пипат а да се пазят и отглеждат от държавата, защото са ценен изборен матриал за неговото управление!
12
8
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То това да е проблема само, питайте го докога заплатите ще са по 500 лева а цените европейски!
11
10
 
73
 
! Отговори
Ей Гърменци преди 8 години
Трябва да викате с пълно гърло ОСТАВКА а не да му се мазните на тоя брюкселски страхливец! Защото в белите държави хората скачат за най-малкото и свалят управление за най-малкия проблем, за тях щом има проблем човека не се справя и трябва да се смени, няма време за втори шанс! Така се намират качествени хора а не компромисни варианти щото нямало кой!!!
10
9
 
47
 
! Отговори
ОТГОВОР: преди 8 години
ДО КАТО СЪМ НА ВЛАСТ!
9
12
 
53
 
! Отговори
Боко закон не преди 8 години
признава! Той е законът! Един вид Чък Норис, ама на живо и на ваш гръб! Избрахте си го, сега си го трайте! След като го изметоха първия път, мислех, че има надежда някаква за територията, но след като си го избраха наново, аз категорично не смятам да се връщам, ще ви гледам като аматьорско театро отдалеко...***, мутри, чалгарки.
8
10
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сигурен съм че скоро Борисов ще се появи и ще използва стария трик - да говори разговорим диалект и просташка реч! И тогава всички ще си отидат!
7
9
 
63
 
! Отговори
Парадокс преди 8 години
Протестирайки българина пак се подмазва срещу този който протестира...хахаха ..Бойко , дори фамилиарничат с най-големия *** и предател!Жалкото подсъзнание на роба!
6
9
 
59
 
! Отговори
Щирлиц преди 8 години
Докато е на власт,все ще е така.Комунисти докато ни управляват,ще гледаме един и същ филм,само различни артисти ще се редуват да плямпат едни и същи простотии.
5
9
 
75
 
! Отговори
До протестиращите преди 8 години
"Бойко, докога беззакония?"Докато не го изметем от властта! Та беззаконието е неговата марка! 90-те години Тиквата така си е изкарвал хляба -от беззаконие и рекет! Ама вие продължавайте да го питате и да му се четкате!
4
8
 
82
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Живеем в нация, в която:- мафията унищожава държавата, правителството свободата, банките икономиката, съдиите законите, лекарите здравето, училищата знанието!Крайно време е за действие
3
10
 
74
 
! Отговори
Блъско преди 8 години
трябва си гражданска война да се избият всички *** и да се гради отначало,няма друго решение на проблема,който рано или късно ще доведе до това.Абсурд е да се интегрират хора които не искат да се интегрират
2
8
 
76
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
Институциите в България трябва да започнат да си вършат работата или всички трябва да спрем да си плащаме данъците. За едни има закони, а за други не. Кои са дискриминираните в момента?
1
8
 
76
 
! Отговори
Елемаг преди 8 години
Решение няма.Има само препоръка от ЕС.Има и изразяване на мнение.Никой,никога и някъде от ЕС не е забранявал ако трябва, още утре да се гътне всичко за 1 ден.Няма забрана!Задайте си въпроса:Защо тогава не ги пипат?