Гърменци на жълтите павета: Бойко, докога беззакония?

Над 700 души са сложили подписа си под искането за незабавно действие
20 юли 2015 17:13,
90
Гърменци на жълтите павета: Бойко, докога беззакония?
Снимка: bTV

Бойко, докога ще има беззакония? Къде са нашите права? Цацаров, докога ще те чакаме? Това попитаха жителите на община Гърмен, които днес протестираха на жълтите павета в столицата.

Те внесоха в Министерски съвет подписка с искане държавата да възстанови законовия ред, а МВР да гарантира сигурността на жителите в района от ромските набези.

Още по темата

Над 700 души са сложили подписа си под искането за незабавно действие на институциите. Жителите на Гърмен настояват държавата да приложи закона по отношение на незаконните постройки на ромите и да ги събори.

Събарянето на незаконните къщи започна на 29 юни с първите 4 къщи, но планирания за 18 юли втори етап беше отложен заради решение на Европейския съд за правата на човека.

Българите от Гърмен настояват още ефективни мерки от МВР за гарантиране на сигурността, спокойствието и неприкосновеността на собствеността на жителите на Гърмен.

"Вече всички разбраха, че Гърмен не е просто едно село или една община накрая на България! Искаме тези закони, които са за всички граждани, да бъдат приложени и да се обърне внимание на начина, по който се отглеждат и живеят тези хора. Най-вече децата им, защото тези деца, пораствайки в такава среда, са лишени от всякакво бъдеще. Искаме МВР да гарантира реда и спокойствието на всички граждани в общината", обобщи пред bTV исканията Делян Тошев от Гърмен.

Писмото е адресирано до Министерския съвет, президентството, парламента, главния прокурор и всички отговорни институции.

Напрегнатата ситуация в Гърмен продължава вече втори месец. В края на май напрежението ескалира след скандал между ромското население и българите заради непрестанните обири.

От общината и ДНСК взеха мерки по отстраняване на незаконните постройки. На жителите на ромската махала беше предложено да закупят общински жилища, но те въпреки това отказаха да напуснат домовете си. Не искат и общината да им търси алтернативни жилища, защото няма да изоставят бараките си в квартал "Кремиковци".

"Искаме да сме си накуп, а не да ни разселват по селата, да ни разделят. Няма да мръднем от махалата, не щем други жилища", казаха тогава те.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
11
 
67
 
! Отговори
Стоян преди 8 години
Аз не мога да разбера за в в тази фалшива държава КВАРТИРИ НЯМА ЛИ!???Или квартирите са само за бедните българи!???От 12 години живеем на квартира със съпругата ми, децата ми пораснаха по квартири
36
11
 
50
 
! Отговори
Иван Пешев преди 8 години
Писна ми в тази държава всеки да нарушава някакъв закон на база някаква измислена привилегия или толериране , много обичам пркуратурата да каже "Решихме да не повдигаме обвинение" или да сменят формулировката до най-леката ако извършителя е от нашите. Тази държава не аслужава подчинение заслужава всеки път като минете покрай някоя институция да се изплюете на входа.
35
14
 
56
 
! Отговори
ККК преди 8 години
Трябва да паднат турските крепости в София ! Едно българско светило да стане свидетелство на ново освобождение ! Да бъдат проклети избирателите на Герб и ДПС ! Едно и също нещо са !
34
33
 
47
 
! Отговори
Кико от Бостъ(А)н преди 8 години
Тези на снимката са платените комунистически *** от Днес-а!Не ги слушай тези Бойко, мачкай комунистите!!!
33
13
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде сте бе овце заспали? Някой помръдна ли си *** да излезе да подкрепи тези хора? Защо след като ромската безнаказаност е такъв проблем там имаше една шепа хора? Защо в Гърция на митинги излизат по няколко стотин хиляди човека? Докато тук чакате някой някак си да оправи проблема - ромите директно ни "оправят"!
32
12
 
43
 
! Отговори
Б.Б. преди 8 години
Време бе време се иска ! Ама много мразя въпросите бе !Трайте бе !
31
13
 
51
 
! Отговори
шоп преди 8 години
Боци-Моци мълчи по темата Гърмен от самото начало. Защо ли!? Вече всички знаят отговора...Да ви е честит Бойкомунизмът...
30
13
 
39
 
! Отговори
timi77 преди 8 години
най сетне държавта трябва да се сети и да застане на своето място да не пряви разлика за да се наества сцялата си строгост към всички които са нарушили закона но първо трябва да покаже МВР че спазва законите като се реформира изцяло и си изчисти собствената къщичка и предприеме сериозни наказания за тези служители който се подиграват с пагона който носят тогава цялата държава ще започне да спазва законите
29
12
 
50
 
! Отговори
Ей, кметицата преди 8 години
Какво прави тази кметица, нали уж щеше да спазва закона, а той реши ДА СЕ СЪБАРЯ ВСИЧКО НЕЗАКОННО. Вижте на други места как събарят, без да им осигуряват НИЩО. Защото всичко е подготвено законно и даже лежперите от Ес или някакви си комитетти не могат нищо да кажат. Например - Бургас. Явно някой не познава закона или го прави нарочно.
28
15
 
47
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
БОЙКО си го П Р Е М Е С Т И .....
27
9
 
47
 
! Отговори
Bulldozer преди 8 години
Булдозерите да дойдат!
26
16
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този принтиран надпис от снимката е едно към едно с ония от контра протеста за цацата,даже големината и шрифта са му еднакви,само сравнете по снимките.Пълен смях.
25
21
 
35
 
! Отговори
Опа преди 8 години
Гледам голяма битка ,голямо надъхване и громене,само че в коментарите на днесбг.Смешни ***,я вземете си прочетете излиянията и някой да се самосезира , да разкрият ип-та и да подведат някой за подклаждане на расизъм и етническа нетолерантност.
24
12
 
39
 
! Отговори
анониме преди 8 години
А стига сте плакали , като вашите деди преди 130.няма го вече дядо ИВАН.Имате ли смелост да вземете , живота , честа ,имота си в ръце си.Ами вземете го вместо пак да хленчите.Кой се бори във Влашко,Сърбия и Гърция за свободата си.?Кой *** балкански народ върна някой от от бившите си владетели обратно.ЕстественО , сано НИЕ.ЗАЩО??Остра сабя не сече,преклонените главици....
23
8
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Pratete gi vsi4ki v bruksel
22
8
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде пак лъжи. Няма решение на ЕСПЧ, а само препоръка. Щом клякат пред една препоръка и не изпълняват законите, смятайте какви капацитети управляват
21
10
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 26Бате, софиянци са си на място, ама на работното!!! Щото от работа не пускат, за да се ходи по протести. Ама пък има за социални помощи.... И се получава 2 в 1- или както викат онези - "2 по 1" !
20
9
 
53
 
! Отговори
До Гърмен преди 8 години
"Бойко, докога беззакония?" .....:))Вие шегувате ли се?:))
19
9
 
53
 
! Отговори
мимоза преди 8 години
Добре де, докога ще продължава този цирк?!?!Докога българските бащи и синове ще позволяват всичко това??? Свършиха ли вече МЪЖЕТЕ??? Или освен побои, трябва и убийства да станат, за да се задействат?
18
10
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко, ти баща, ти майка - спаси ни от собствената ни простотия, чрез която те сложихме начело на държавата. Една проста, неграмотна мутра, но с болни амбиции и огромно самочувствие.