4 000 свободни места в и без това скромната ни армия

1200 от тях са за офицери, призна Николай Ненчев
109
4 000 свободни места в и без това скромната ни армия
Снимка: Булфото

Около 4 000 са свободните места в иначе 30-хилядната ни армия, като от тях 1200 са за офицери, обяви военният министър Николай Ненчев пред “Труд”.

Той призна, че е притеснен от намаляване на числеността на армията ни, тъй като особено за определени дейности се чувства липса на обучени кадри. Ненчев обаче увери, че ще се справи с парите от бюджета за заплати на военните до края на годината.

Военният министър посочи, че ще започне ремонт на руските транспортни хеликоптери МИ-17, тъй като бил силно впечатлен от тях, след като видял с очите си как гасят пожари. В края на 2014 г. обществената поръчка за ремонт и за възстановяване летателната годност на 4 хеликоптера МИ-17 на стойност 20 млн. лв. беше спряна от Министерството на отбраната, припомня изданието.

На 24 октомври в протокол на комисия от военното министерство се казва, че фирмата, поканена за изпълнение на поръчката, е собственост на офшорна фирма и няма право да участва в обществени поръчки. Комисията беше поканила за участие единствено фирма „Авионамс" АД. Това е бившият военен завод ТЕРЕМ „Георги Бенковски"-Пловдив, който беше приватизиран преди четири години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
който иска да го пращат в странство по задачи, да тича да го назначат.
67
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който не храни своя армия ,храни чужда. Ами, рантутим американците . Малко ли е да ползват безплатни бази ,. А в Турция за база ,, Инджирлик ,,по - малка от Безмер ,плащат 300 милиона . И да сметнем ,Ново село , Граф Игнатиево , Айтос . Еми рантутим !
66
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До едно време *** ! Едно време се ставаше старшина ,след като завършиш ,,Средно Сержантско Училище ,,в Горна Оряховица , а не с връзки. И ролятя на,,старшина,, на батарея или рота можеше да изпълнява сержант. Явно гласувалите в зелено, не са били воиници и не знаят нищо от армейската действителност на нормалната армия от миналото .
65
1
 
4
 
! Отговори
Фелдо преди 8 години
4 хеликоптера МИ-17 на стойност 20 млн. лв.! Кой е собственик на Терем Пд?А Заплати нема...!4000 вакантни длъжности..!От ТЯХ 1200 ЗА ОФИЦЕРИ...! А останалите 26 000 души? Колко от тях са за военни длъжности?...ВВС без самолети, но с поне 10 000 на заплата/няма вакантниВМС с кораби без оръдия - поне 6000 души на заплата/няма вакантниСВ /които трябва да са мин 20 000/ - 10 000 /4000 вакантни....Колко полицаи имаме? Какво са свършили?МВР И МО тр да се разпуснат и изградят от нула. Грузия!
64
4
 
5
 
! Отговори
Не съм ефреитор преди 8 години
А брат ми е военнен и не е дебел .ей такива висшисти като тебе грамотни без морал доблес и чест алчни и корумпирани продадоха България и е направиха страна от третия свят.а ние неграмотните ви лапаме мухите вече 26г
63
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 84 Ефрейтор:Много си интелигентен, имаш особено фин метод за изразяване, правописа ти е перфектен, какъв речник. Направо засужавате десеторно увеличение на заплатите.
62
1
 
3
 
! Отговори
Ефреитор преди 8 години
И не говорете глупости че в цивила немогат да си намерят работа защото кадърните стават вип охранители содаджйи И не завиждаите че ходят на мисйи защото ви пожелавам да отидете в ирак афганистан сирия на мисия 6 месеца и да видите вашите родители и жени как се чустват и колко дена не са спали.защото имаше тумбаци който за нищо не ставаха мн пари вземаха и ги върнаха в ковчези.Амин .бог да ги прости че служиха на тая държава
61
5
 
6
 
! Отговори
BG преди 8 години
Слушай, фуражко 76, в частния бизнес получавам тройно повече ! Само че, когато аз учих за тази професия, тия дето сега са в армията пушеха цигари зад училището и бягаха от час с двойка до двойка в бележниците ! Напротив - за тия умения и тая работа и 590 лв са ви МНООООГО !!!! Хайде като не ви харесва - елате в частния бизнес. Гарантирам че за половин година дебелите шкембета ще ви се стопят :) Нямало и офицери - ами подкупите нещо взели да намаляват :))
60
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
който не храни свойта ще храни чужда армия в България хранят 55000 полицаи изедници
59
1
 
21
 
! Отговори
едно време преди 8 години
Трябваха връзки да се уредиш за старшина, понеже нищо не правеха и само се чудеха какво да откраднат и да го занесат в къщи...А в днешната армия явно няма нищо за крадене ( за малките чинове де) и освен това трябва да воюва по света....
58
3
 
14
 
! Отговори
СУПЕР!!! преди 8 години
ЕТО КЪДЕ---ХЕМ ЩЕ ПОЛУЧА "ПРОФЕСИОНАЛНО ОБУЧЕНИЕ" ...ХЕМ ЩЕ МИ ПЛАЩАТ МЕСЕЧНА ЗАПЛАТА!!!ВОЙСКАТА ДАВА УЧЕНИЕ И ДИСЦИПЛИНА НА МЛАДИТЕ!ИМА ЧУДНИ ПРОФЕСИИ В АРМИЯТА !!!!!
57
1
 
14
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 8 години
до BG препоръчвам му след като е много измъчен в частния сектор и не получава това което заслужава а в армията подаряват едни огромни 650 лв да влезе в армията. Няма да работи на смени, няма да има работодател изедник, цял ден ще пие кафета и пуши цигари, и той ще добие бирено коремче, спокойствие голямо, рахатлък и накрая на банкомата чисти 590 лв и ще бъде от доволен пре доволен.
56
7
 
18
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 8 години
До BG О ти си бил в казармата ама не като войник, а страничен наблюдател. Излишно е да коментираш. Аз много добре и повече познавам нещата от теб дребна душицо. Не ни е виновна армията. Рибата се вмирисва от главата. Явно много обичаш Бойко и сие и също натовската армия която в момента те брани а не знаеш, че за това сме платили 4 млр. лв от големия заем който изтеглиха да хрантутим и издържамие янките. Празни приказки на пазара.
55
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 71Отиди и ти за 300 на ден +........
54
6
 
22
 
! Отговори
BG преди 8 години
Слушай фуражко 63 - за твое сведение съм работил в казарма. Е, не като войник а като служител на външна фирма така че много добре знам какво представлявате дебелог.. шкембелаци такива ! И второ - нямало пари а, ама за 300 долара/ден + заплата в България по мисийки има нали ! И трето - я ми кажи физическата подготовка какви точно пари изисква ?!??! Щото ако се намери свестен министър на отбраната който да въведе от малко малко физически нормативи - всичките сте за *** !
53
2
 
23
 
! Отговори
2 преди 8 години
само който не е служил не може да разбере какви безполезни *** са тези на снимката.....и най долнопробните кашици бяха много над тези тюфлеци...
52
3
 
38
 
! Отговори
сс преди 8 години
Влязох в казармата през 87 танкист. За две години съм изтрелял една влакова композиция снаряди. Стрелял съм сас почти всичко което беше на въоръжение в пехотата. Като гледам сега докаде са докарали войската не мога да спра да пцувам
51
8
 
22
 
! Отговори
бореца преди 8 години
Няма страшно ще ни пази великата турска армия!Всички сваляйте гащите и се надупете и така ще бъдем пазени!Бог да пази България от т.н. приятели а от враговете си ще се опази някак!А като гледам новите войници ме хваща срам една гаубица не могат да вземат за бой като хората а да го говорим за норматив като по-мое време за 4-5 минути не виждам как ще стане с тия дебелаци и тюфлеци!Мисля че е дошло време да почетем заупокойна молитва на нашата велика армия от миналото!
50
0
 
38
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 8 години
До 57 Препоръчвам ти да се разходиш го ГЩ и Бойко и оня *** Плевньо и да ги попиташ защо е така. Ами всички парички отиват за всички хрантутници горе. Те се страхуват да поддържат силна армия - защото може да се простят в един момен с лукса в който живеят.Ако не знаеш да ти кажа какви луди пари отиват за НСО които в повечето случаи охраняват мутри от твоите пари които внасяш като данъци.
49
2
 
19
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 8 години
До 57. Ей *** ти да не би да си бил. Задаваш ли си въпроса защо армията стои и не си изпълнява задълженията. Не се прави на измъчен. За да бъде както преди армията ни требва средства. Погледни статистиката чуждите държави какъв бюджет отделят за подготовка на армията си. То с плюнка не става. Та те нямат гориво камионите им да излязат на учение. Ами да ти каж ли, че във пистолетите на дежурните патроните са ръждясали и защо защото нямало пари за муниции. Недей да плюеш по редовия войник .

Спонсорирани публикации