4 000 свободни места в и без това скромната ни армия

1200 от тях са за офицери, призна Николай Ненчев
109
4 000 свободни места в и без това скромната ни армия
Снимка: Булфото

Около 4 000 са свободните места в иначе 30-хилядната ни армия, като от тях 1200 са за офицери, обяви военният министър Николай Ненчев пред “Труд”.

Той призна, че е притеснен от намаляване на числеността на армията ни, тъй като особено за определени дейности се чувства липса на обучени кадри. Ненчев обаче увери, че ще се справи с парите от бюджета за заплати на военните до края на годината.

Военният министър посочи, че ще започне ремонт на руските транспортни хеликоптери МИ-17, тъй като бил силно впечатлен от тях, след като видял с очите си как гасят пожари. В края на 2014 г. обществената поръчка за ремонт и за възстановяване летателната годност на 4 хеликоптера МИ-17 на стойност 20 млн. лв. беше спряна от Министерството на отбраната, припомня изданието.

На 24 октомври в протокол на комисия от военното министерство се казва, че фирмата, поканена за изпълнение на поръчката, е собственост на офшорна фирма и няма право да участва в обществени поръчки. Комисията беше поканила за участие единствено фирма „Авионамс" АД. Това е бившият военен завод ТЕРЕМ „Георги Бенковски"-Пловдив, който беше приватизиран преди четири години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
2
 
33
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 8 години
до 58 Излишно е да задаваш въпроси - ако си от София поразходи се до кварталите на богатите и ще ти стане ясно защо преди е имало а защо сега няма. Ами крадат, крадат, крадат, дано се затъкнат та да пукнат. Това е сегашна България. Какво ще ми се прави на велик Бойко - майка Тереза. Един човек който не уважава собствения си народ какво можем да очакваме.
47
2
 
21
 
! Отговори
Сливналия преди 8 години
Преди десетина години на квартира до нас дойде да живее млад лейтенант от парашутистите.Добро и интелигентно момче,ама само не ми е ясно за каква служба може ше да се говори и оставаха ли му сили за нея.То бяха ден и нощ купони,веселби,оргии,зари с каквото дойде..УжасНяма работен няма почивен ден- все едно утре ще се мре.А как смогваше и на парите не знам.И общи събрания правихме,и на командира му се оплаквахме,и полиции...Бяс бе!Няма мирясване.Та оттогава имам едно на ум за тези хора
46
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
През 78 като новобранец за три месеца четири пъти сменях чепиците сега за пет години един път егати армията скоро четах че от къщи си носят чорбата щото нямали кухня униформите им и те като на концлагеристи заплатите за банички само тая държава нещо не е в ред
45
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бюджетът е отделял средства за напълно безплатно образование, здравеопазване, дотирсл е и културата и изкуствито, а сега се карат министрите за1милион. Преди от военно-промишления комплекс в бюджета са влизали годишно 1 милиаред долара. Сега колко пари влизат от него в бюджета и колко в джобовете на новите собственици. Преди обвиняваха държавата, че била лош собственик, а сега-колко отпреватизираните предприятия оцеляха и колко са вноските им в бюджета?
44
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След 3-4 години в МВР ще има същия проблем. Там младите служители няма да има от кой да се учат на работа. Така в армията. А що се отнася да МВР, целта на новата реформа е МВР и МО по състав да се изравнят. А по татово време БНА е била много над 100 000 хиляди души. В случая нито МВР и МО служутелите са виновни. Не може преди 25години бюджета да е стигал да поддържа силови структури около 200 000 души, да плаща дотации за градски транспорт, детски стоки, селскостопанска продукцив, ток, топлофик
43
7
 
25
 
! Отговори
BG преди 8 години
Само да питам, някой от тук дето коментират да са ходили в някой днешна казарма че знаят какво е положението. Прав е 54 - наднормени търбуси с по 2 метра шкембета и бузи - това са хора упражняващи професия изискваща добра физическа подготовка !!! Може да проверите - почти всички пушат и пият като разпрани и немогат и 30 мин да вървят без да се задъхат, за тичане да не говорим ! Който им е пък съсед си знае - денонощни купони. Наистина и 650 лв са им МНОООГО. Да идат в частния бизнес да видят !
42
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има ли луди за едните 500 лева да седят в армията? Преди поне ранното пенсиониране крепеше положението. Очаквайте да става и по-зле.
41
2
 
1
 
! Отговори
odessa преди 8 години
hei veschica, a zaschto sinyt ti stoi tam? da se mahne da si nameri po dobre platena rabota i da si kupi ako iska i akvalang. az si hodia sys maratonki koito sym si kupil sam. sys izkliuchenie na petyk vecher. :)
40
2
 
26
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 8 години
до 49 Ами ще ти кажа колко е заплатата на един обикновен войник - 650 лв. Къде полицаите взимат двойно и са двойно повече по численост . Такова животно няма полицията да е в повече от армията по численост.
39
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
namalete im zaplatite 400 lv kato na ostanalite hora deto po cql den blaskat v zavoda na 3 smeni
38
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
49, 800 лева
37
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
dobre de kolko vzima sega edin obiknoven voinik 4e napuskat
36
0
 
8
 
! Отговори
odessa преди 8 години
furajka nosih samo na kvletvata, predi 20 godini. inache tankistite si hodehme s kepeta. sreshtu okolu pari za edin stek arda na mesec. ama biahme voinici na bylgaria.
35
1
 
26
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 8 години
Синът ми е военен, е не офицер ами от 4 години не е получавал облекло и кубинки. Толкова се окъсааха дрехите му, а пък за кубинките пръстите му излизат вече от пред. Недейте да плюете по обикновения войник а надникнете в канчето на висшите офицери. Нима редниците са виновни за това състояние. Никой не го е еня за войниците, затова състоянието е така. Всичко се окраде и разпродаде от командването. Сърдете се на тях.
34
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама ние и армия ли сме имали?!?
33
2
 
21
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 8 години
За какво им е армия на правителството, та нали тя в даден момент ще ги свали от власт и няма горките да могат да продължат с безумияята си. Не си го изливайте на обикновените редници. Те нямат вина, че няма пари за подготовката им, както и за учения. Сърдете се на командването което е в услуга на властта и безприкословно изпълнява техните желания. Те и за това си затварят очите за безобразията които стават в армията. Ами вижте какви са заплатите на висшите офицери и на редника. Защо ?????
32
2
 
42
 
! Отговори
кука преди 8 години
Съзнателно и целенасочено унищожиха армията. Нарязахме ракетите, разпродадохме танкове, самолети, кораби и останахме с едни смъкнати *** и надупени за който иска да ни оправи. това бяха условията, за да ни приемат в нато. За сметка на това полицията стана двойно по-голяма по численост спрямо армията. Не се сещам за друга държава с подобна аномалия. Май сме единствените. А полицията трябва, за да може да пази властта от народната любов.Престъпността се увеличава право пропорционално на полицията
31
18
 
9
 
! Отговори
BG преди 8 години
Ей, фуражките голяма работа бе :))) Един път в годината отишли да помагат на пожарникарите и фукане до бога :)))) Ц -ц - ц, боже "колко много" работа свършили и "колко много се преуморили" - направо да им дават по 1 година отпуска и пенсиониране още на 35 г :))) Ами то по цял ден висене в кафенетата - наистина подобна работа им се вижда ОГРОМНА !
30
2
 
15
 
! Отговори
Сандо преди 8 години
... те и сега взимат по една шапка пари, ама стинки
29
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да намалят половинта полицаи и да създадат условия за повече армия. И без това ченгетата само дремят, файда от тях никаква

Спонсорирани публикации