4 000 свободни места в и без това скромната ни армия

1200 от тях са за офицери, призна Николай Ненчев
109
4 000 свободни места в и без това скромната ни армия
Снимка: Булфото

Около 4 000 са свободните места в иначе 30-хилядната ни армия, като от тях 1200 са за офицери, обяви военният министър Николай Ненчев пред “Труд”.

Той призна, че е притеснен от намаляване на числеността на армията ни, тъй като особено за определени дейности се чувства липса на обучени кадри. Ненчев обаче увери, че ще се справи с парите от бюджета за заплати на военните до края на годината.

Военният министър посочи, че ще започне ремонт на руските транспортни хеликоптери МИ-17, тъй като бил силно впечатлен от тях, след като видял с очите си как гасят пожари. В края на 2014 г. обществената поръчка за ремонт и за възстановяване летателната годност на 4 хеликоптера МИ-17 на стойност 20 млн. лв. беше спряна от Министерството на отбраната, припомня изданието.

На 24 октомври в протокол на комисия от военното министерство се казва, че фирмата, поканена за изпълнение на поръчката, е собственост на офшорна фирма и няма право да участва в обществени поръчки. Комисията беше поканила за участие единствено фирма „Авионамс" АД. Това е бившият военен завод ТЕРЕМ „Георги Бенковски"-Пловдив, който беше приватизиран преди четири години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не се лъжете - Българската армия не се нуждае от военнослужещи,Българската армия се нуждае от ***.Познавам цялото ръководство на т.н. Българска Армия - не си губете времето,един курс по програмиране да завършите, ще имате по-големи переспективи в живота.Бягайте и мислете за децата си!
7
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
30 000 ??? Глупости! Тя дали има 20 000!!!
6
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До BGНай-големия *** и *** от коментиращите тук си ти. Простата ти кратуна от армия не разбира, но тръгнал *** да коментира. Ти в казарма изобщо ходил ли си бе ***!
5
4
 
57
 
! Отговори
ОР преди 8 години
Бях офицер, но за да ни приемат в НАТО унищожиха армията. Поделението в което служех го унищожиха, както и още много други и ни съкратиха. Сега уж не им достигали военнослужещи. Пак кьорфишеци. Всички бивши военни се водим на отчет във военните окръжия. Как до сега никой не ни потърси!
4
1
 
47
 
! Отговори
о.з. полк. Чепиков преди 8 години
На нашата армия са необходими не 4000 войници и офицери , а 100 000 човека, за да я наричаме армия. Разбира се, необходим е и министър, а не този льольо, който е служил като трудовак в ТЕЦ "Марица-Изток-2". Трудовашката количка няма нищо общо с изтребител МИГ-31, както и кривата лопата няма общо с автомат "Калашников". Едно е да си цапаш оределия перчем със "Себорал-форте", друго е да си министър на отбраната.
3
23
 
30
 
! Отговори
BG преди 8 години
Имало свободни места при фуражките - ами нормално, там се взимат най - големите ***, некадърници и всякакви *** които не са могли да си намерят друга работа. Ходят само заради мисийките в чужбина - и като няма мисийки - напускаме :)))Кой нормален човек може да кара с такива *** като колеги и началници ?! Направо да закриват армията - ако някой си мисли че тия могат да пазят държавата е в ГОЛЯЯЯМО ЗАБЛУЖДЕНИЕ :)
2
3
 
62
 
! Отговори
ефрейтор преди 8 години
Колко тъжно е да гледаш агонизиращата ни армия, а някога горда, с подводници, с авиация, с ракети / от които ги беше страх накои/, а сега....? С министър който не знае защо е там, и сигурно няма и стрела изстреляна, камо ли патрон ...Чак след пожара той горкия се убедил за характеристиките на вертолетите ни......???!!! Какво по вече да се коментира, то е писано в статията...
1
8
 
50
 
! Отговори
пазарен спец преди 8 години
Вдигайте заплатите в армията бе, неолиберални ***!могъщата ви неолиберални държавица май закъсва по всички фронтове!Нали тъй беше - пазарът всичко оправя! Ха да ви видя сега.Но както винаги - посерат неолиберално поредния сектор и после - не били те!

Спонсорирани публикации