4 000 свободни места в и без това скромната ни армия

1200 от тях са за офицери, призна Николай Ненчев
109
4 000 свободни места в и без това скромната ни армия
Снимка: Булфото

Около 4 000 са свободните места в иначе 30-хилядната ни армия, като от тях 1200 са за офицери, обяви военният министър Николай Ненчев пред “Труд”.

Той призна, че е притеснен от намаляване на числеността на армията ни, тъй като особено за определени дейности се чувства липса на обучени кадри. Ненчев обаче увери, че ще се справи с парите от бюджета за заплати на военните до края на годината.

Военният министър посочи, че ще започне ремонт на руските транспортни хеликоптери МИ-17, тъй като бил силно впечатлен от тях, след като видял с очите си как гасят пожари. В края на 2014 г. обществената поръчка за ремонт и за възстановяване летателната годност на 4 хеликоптера МИ-17 на стойност 20 млн. лв. беше спряна от Министерството на отбраната, припомня изданието.

На 24 октомври в протокол на комисия от военното министерство се казва, че фирмата, поканена за изпълнение на поръчката, е собственост на офшорна фирма и няма право да участва в обществени поръчки. Комисията беше поканила за участие единствено фирма „Авионамс" АД. Това е бившият военен завод ТЕРЕМ „Георги Бенковски"-Пловдив, който беше приватизиран преди четири години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
21
 
! Отговори
българин преди 8 години
Как да има офицери при такъв министър и"главно командващ" ?
27
3
 
14
 
! Отговори
odessa преди 8 години
armiata besche 100 000, a celta i besche da izdyrji dva chasa dokato doidat migovete......
26
4
 
20
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
до Гошо 28,В допълнение на твоят пост да допълня, че най-правилното решение за съдбата на България беше да се въведе военен режим от тази голяма армия, докато още генерал Любен Гоцев не се отдаваше да служи на мутрите, а служеше на Родината. С такива като него военният преврат беше изпълним. Уви- Продадоха се.
25
0
 
46
 
! Отговори
Големи глупости преди 8 години
Как ремонта на 4 хеликоптера ще струва 20 милиона лева бе. Що за абсурд е това и някой изобщо вярва ли на подобни суми. Какво има да ремонтират на един хеликоптер за 5 милиона. Преди 3-4 години искаха да ги продават за 1 млн. бройката, сега ще ги ремонтират 5 млн бройката. Няма такъв абсурд, няма такава държава.
24
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Един мой съученик който беше най-големият тарикат в курса ни в техникума стана накрая военен. Иначе много се изхвърляше как щял да създаде фирма за тирове. На 16 изкара курса за Б категория, а на 21 вече имаше категория C. Сега е на 34 и за 800 лева дреме в едно поделение. Иначе голямата работа Ша знайте.
23
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За 25 години от 250 хилядна войска до 15-20 пехотинци. Добре ли е, мони паси?! Еврейчето си постигна целите. Която държава не храни своя армия ще храни чужда
22
7
 
6
 
! Отговори
SOLDIER BOY преди 8 години
За мен това не е армия ! Не може да се пенсионираш с кунинките, които са ти дали при постъпването при военните и основната ти задача да бъде разхождане по центъра на града.А и каква е файдата от тях при бедствия? Срам и позор! Пожарната излиза, че са тези, на които трябва да се разчита.Ааа да, забравих, че сме в България и всичко е наопаки при нас ....
21
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
S zaplatena rabota se jivee a ne s kubinki! Decata ne qdat kamoflaji!Po dobre da imame golqma armiq ot rabotodateli! Koito da ni davat rabota i zaplashtaneto primerno da e kato v Angliq!A za armiq misli posle kato zabogatee Darjavata!
20
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕЕЕЕЕеееее как ще ходят в армията на днешно време--не е фешън...не е куууллл..........
19
3
 
44
 
! Отговори
РЕАЛНО е така преди 8 години
КАКВА армия искате да имаме----с тези нови евро-атлантически ценности???Че то на гей парада се събират повече хора--отколкото имаме в армията си....запомнете го--Рибата мирише от главата--демек от Брюксел и Вашингтон...........
18
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Набират самоубийци за фашистките щати....
17
8
 
27
 
! Отговори
Да преди 8 години
Българската армия винаги е била гордост на нацията
16
5
 
19
 
! Отговори
До Злобния бг Народ преди 8 години
Айде кажете как да се оправи България! Нали виждате как се плюем един друг , как се оплюва армия, полиция, пожарникари и всякакви други професии! Всякакви нереализирани субекти злобеят и псуват ,че не им се получават нещата! Ама не трябвало да има полиция, не трябвало да има армия....искаме не искаме тези два сектора ги имало, има и ще ги има винаги както е в цял свят! А злобеещите да отиват и да се записват да служат места има , и в полицията има места, ако им е минало времето, да са мислели!!
15
4
 
37
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
В момента сухопътната ни армия по численост е около 15 хилядна,колкото 7-*** Ямболска механизир. дивизия преди промените.Цялостното негативно състояние на армията е в резултат на колективните обединени действия на всички политици и партии били на власт.Целта е ясна;да няма организирана сила,която да им потърси сметка за...зулумите.Сега по Боково време армията ни е неглижирана тотално.Министерството е пълно със цивилни гарги и всякъкви женички,от коафьори,до артистки и пр.специасти парт.протежета.
14
21
 
10
 
! Отговори
Хаха преди 8 години
Гасели с руски щото Кугарите не ставали. Ами да вземат и да орат с тях. И си вземете един руски телефон (не знам дали изобщо някога са правили телефони) и пишете коментари на тях а не на айфони
13
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде са трудовите войски ? Вместо да работят на държавни строежи и пътеща, те са наредени пред банкоматите, дърпат парите на данакоплатците за социални и майчинства цял живот. Всички младежи навършили 18 без основно и средно образование ги вземети трудоваци за 2 години, да се научат на труд и да компенсират майчинствата на майките, бабите и 12 годишните си сестри.Българската държава е безотговорно проста и в същото време страшно крадлива
12
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой разпродаде старата техника на определени хора за скрап,които карат ''Панамера''?!Защо когато обикновен човек иска да си купи един ''Зил'' бракуван от стотиците наредени за скрап,не може?!Само двама подставени имат право да купуват и продават!Яка кражба за милиони и никой журналист не разследва!А това е само една схема,да не говорим за имотите на армията!
11
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Po dobre *** v USA army.
10
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Галин: Предвид умствения ти капацитет, мисля да не споря с теб! Аз по принцип не влизам в диалог с избиратели на Герб!
9
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Армия от връзкари с роднински връзки е само фабрика за фекалии!Всичко в нея си е политизирано и си е както преди 1989.Армията се съсипва умишлено 25 години,иначе до сега да е направила преврат и да сме в пъти по-добре!

Спонсорирани публикации