Военните внасят респект, ако дойдат лошите, разясни Борисов

204 млн. лева трябвали за охрана на границите до края на годината
110
Военните внасят респект, ако дойдат лошите, разясни Борисов
Снимка: БТА

204 милиона лева са поискали МВР и Гранична полиция за охраната на границите ни до края на годината. Това съобщи премиерът Бойко Борисов по време на военното учение край Шабла.

"Това са огромни пари, всеки ден се командироват хора. Нашите граничари изнемогнаха. Затова ние взехме решение, тъй като в тези огромни маси от хора, които преминават границата ни, може да има и такива, които не са добре дошли, малка част от армията да подпомага там, на място, граничните полицаи", разясни той.

Още по темата

Борисов коментира, че е абсолютна спекулация, че някой по границите ни би използвал сила срещу бежанците.

"Военните са там, за да внасят респект, за да внасят сигурност на тези хора, и ако дойдат лошите, да мога да реагират", каза още Борисов, цитиран от "Фокус".

Премиерът беше категоричен, че не може десетки да минават границата, а държавата да не взема елементарни превантивни мерки, "като си ескортираме по-сериозни подразделения там".

По думите му трябва или да се направи така, че тези хора да си стоят по родните места, или Европа да се готви за огромна хуманитарна криза през зимата.

Премиерът заяви, че е готов да обезпечи веднага ремонтите на изтребителите МИГ-29 със сумата, която договори военният министър Николай Ненчев с полския министър на отбраната, който пристига утре на посещение у нас.

В коментар на това, че СГС пусна от ареста автокрадеца Ярослав Димитров, който открадна 2 коли под домашен арест, Борисов заяви, че само в България кражбата на кола се нарича противозаконно отнемане.

"Съдебната система е абсолютно независима от нас. Какво да коментираме – че са откраднати две коли от гаража на човека и че само в България кражбата на кола се нарича противозаконно отнемане? Защо отнемане, а не кражба? Това, докато не се поправи в закона, а това е в парламента, аз мога по тази тема да се изкажа, че е толериране на крадците", настоя Борисов.

"Аз съм залавял маса крадци в кариерата си, които са ми казвали: "Влязох, защото валеше дъжд и да не ме намокри", даде пример той.

Бойко Борисов подчерта, че проверките за качество на горивата няма да са кампанийни. "Искаме хората да зареждат качествени горива на нормални цени. И съответно толкова, колкото плати - да му налеят в резервоара", отсече той.

Премиерът коментира и сумата, която ще е необходима за провеждането на местните избори през октомври - близо 51 млн. лв. "Когато правят закони, трябва да мислят, че някой трябва да ги плаща. Пак ги плаща народът и данъкоплатецът", пресметна министър-председателят. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
еми като дойдат лошите Бойко се обади на Меркел и Обама да си ги приберат разбра ли
61
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Леле не думай бе Бойче,Изборите ще струват 1/4 от парите за защита на Границите ?А как ще разберете кои са лошите , щото си влизат заедно с майките с деца , като божи кравички , а на следите от огнестрелно оръжие му казват били от катастрофи ? И след време какво правим ??
60
0
 
4
 
! Отговори
АЛОООУУУ преди 8 години
ЛОШИТЕ СА ТУК, И НИ УПРАВЛЯВАТ
59
0
 
8
 
! Отговори
морски преди 8 години
Бойко Борисов - мафиот и контрабандист на нелегални стоки,разпространител на наркотици на територията на България,ограбващ легално чрез десетките си фирми еврофондовете.И тръгнал да говори за борба с корупцията!!!
58
0
 
0
 
! Отговори
оправетеси закона преди 8 години
Разбираемо е възмущението на ББ от лицемерните юридически и айдукатски ефимизми на думата кражба.Нали ГЕРБ имате най-много дупутати,нека ги събере ББ и прати да гласуват всички тънко или дебело-...ерковци,кражбата да се напише в закона кражба,а не друго.То и убийството айдукатите и други покровители на мафията ще нарекат противозаконно отнемане на живот.Отнели са им и двете гънки в сивото,то съвест нямат отдавна...
57
0
 
1
 
! Отговори
BAI TOHO преди 8 години
Interesno pri bai toho dali htiaha da preminat granitsata tezi rezatsi - mini poleta na 3 plasta signalna sistema brazda vihki kucheta i natsionalno osaznati voinitsi i pri zastrelian naryhitel nagrada
56
0
 
5
 
! Отговори
журналя преди 8 години
За какво се поддържа НАТО,след като не може да защити членовете си?За какво са морските армади,ако не могат да блокират едно Средиземно море?А сухоземната граница(на България и Гърция с Турция) е само 500км-толкова ли не може да се защити?Каква еврейска отрова са изпили управляващите в Европа,та я предават отвътре?????Не се ли вземат твърди мерки сега-след 5-10 години ще загинат десетки милиони бели европейци,а континентът ще бъде разсипан!
55
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нашичкият като, че е завършил ВИТИЗ а не Пожарникарското училище. Фернандел или Мистър *** могат да му завиждат. Рядко се ражда такъв ***. Но има които си го харесват. Да си го изберат отново и му се радват на простотиите. всеки народ заслужава управниците си! Радвайте му се!
54
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Респект !Моля , утре като стане напечено да не се отметнете от думите си и да забегнете зад граница даже зад океана
53
0
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Абе другарю Борисов, ако ще се оплакваш от опазване на Държавната граница що за Министър председател си!!? На тази Държава не и трябват само ленторезовци за всяка запълнена дупка по пътищата за което си има минстри и хиляди началници! За опазване на Държавната граница трябва решителност и твърдост, нещо дето ама много ти липсва !
52
2
 
1
 
! Отговори
Винету преди 8 години
До ала-бала. Има, има - червени домати, сини фесове, русисти и разни други буболечки.
51
5
 
0
 
! Отговори
Елица преди 8 години
Да работим за чиста и свята българска страна.Няма по-трудна борба от борбата срещу природните сили-дъжд,гръм,мълнии и пожари.Разрухата отнема човешки животи и съграденото от нашия труд се заличава от лицето на земята.Това за мен са единствените бедствия с катастрофални последици.Човешкия разум,работещ за комфорта на мирно съжителство намира правилен смисъл за справяне с конкретни ситуации.Решение има и крайния резултат оправдава вложените усилия и мерки за безопасност.
50
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вече съм щастлив,че сме бедни голтаци!Поне тея бежанци няма да останат тук!
49
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
MNOGO MIE SMESCHNO KOGATO NQKOI TYPUNGER NAPISCHE MACHKAI BOKO CHERVENITE BOKLUCI IDE MI DA PUKNA OT SMQX AAXAAXAAX
48
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
мачкай боко червените ***
47
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
BACE AMI TO PO LOSCHI OT TIQ DETO SA DOSCHLI U NAS NQMA U SVETA VE.RAZKARVAT SI TANKOVETE I VOISKITE IZ BG.TYI CHE KOITO I DA DOIDAT SCTE SA PO DPBRI OT TIQ KRAVARI DET SI GI DOVEL
46
2
 
11
 
! Отговори
Ала-Бала преди 8 години
По-лоши от боковата *** няма!
45
0
 
5
 
! Отговори
най-после преди 8 години
военните да започнат да си гледат работата, а не да се бъркат в цивилните и граждански Институции. Ето това е нещо за уважение, а не да КОМАНДВАШ цивилни, ти НЕКОМПЕТЕНТНИЯ с чин полковник!
44
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като не спират бежанците на границата за какво ги командироват там.Може би като престигнат бежанците да им осигорят транспорт до градовете ли.Не разбирам.Скоро бежанците ще станат повече и от .Вече са във всеки град.
43
1
 
15
 
! Отговори
Дядо Петър преди 8 години
Тоя, с манталитет на четвъртокласник, за когото бай ви Тошо е патрон, ментор и кумир, се пъне да ни "упранвлява" вече втори мандат.Докога ще го търпим?