Затиснато момче крещеше! Живо ли е?

Не секват разказите за кошмарния удар в тунела на "Витиня"
9 окт 2015 10:42,
90
Затиснато момче крещеше! Живо ли е?
Снимка: архив, Булфото

"Нещо беше разлято на пътя. Натискахме спирачки, но колите не спираха. Видяхме смъртта си. Едно момче пред нас беше затиснато и крещеше за помощ, не знам дали е оживяло", попита пострадала при тежката катастрофа жена, която е настанена в "Пирогов".

Още по темата

В столичната болница е приет и нейният съпруг. По думите ѝ близо час и половина е отнело на линейките, за да стигнат до мястото на произшествието в тунела на Витиня, където вчера се нанизаха 50 автомобила, в една от най-тежките верижни катастрофи в историята на България.

По-рано днес други шофьори разказаха, че в тунела е миришело на разлят дизел.

По думите им магистралата преди тунела се е била превърнала в пързалка от разлято гориво.

Шофьор разказва, че около 200 метра се е опитвал да спре, но неуспешно.

"Настилката беше много хлъзгава, но не само заради дъжда. Имаше разлив на някаква течност - масло или дизел, а колите просто не спираха. Те се удряха една в друга", разказа Йонко Цеков.

От полицията не потвърждават версията на шофьорите, че разлив на гориво е причинил адската катастрофа.

Припомняме ви, че движението по магистралата беше възстановено след полунощ - повече от 12 часа след жестоката катастрофа, кято отне живота на трима души.

От Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че около 10 000 души са загинали през последните 10 години вследствие на катастрофи у нас - толкова е населението на град като Сопот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КАТ и АПИ не са си свършили работата, а сега дращят по форумите, че шофьорите са виновни.А бе хора, заради вас загинаха трима души, а 50 коли се нанизаха в една катастрофа. Това нищо ли не ви говори?
47
4
 
8
 
! Отговори
До 51 преди 8 години
Май ти си неграмотният. Даваш кръгово определение на несъобразена скорост и се мислиш са много умен. Примери за кръгови определение:Добър е този, който е добърНесъобразена с пътните условия скорост е тази скорост, която не е съобразена с пътните условияНеграмотен е този, който е неграмотен.*Дано не срещам "шофьори" като теб по пътя си!
46
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
oh mnoko hubava novına eıtaka vsekı ten tano ı po malko gıavurı ostanat
45
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 56Не са карали всичките 50 с несъобразена скоростполовината са успели да спрат, но са били блъснати от идващите след тях джигити
44
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
при наличие на толкова много *** на глава от населението в Българиякаращи пияни, без книжка, неспазващи ограничениятаизобщо не е чудно че стават толкова много катастрофи
43
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
само са били с несъобразена скорост, да... и гонка са си направили сигурно... марш бе катаджийски толупи...
42
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи 50 автомобила и тирове са карали с не съобразена скорост,така ли!??Вярвайте още на медий и на кат! Едните си гонят медийните сензации, а другите просто лъжат и си измиват ръцете! Явно нацията ни е много найвна, да не кажа по силни думи
41
5
 
21
 
! Отговори
Марио преди 8 години
Пътувам всеки ден по дестинация Димитровград - Хасково. Карам почти винаги с пределната разрешена скорост и за тези 11-12 км. ме изпреварват поне по 20-30 коли. Сами преценете как карат! А в района на тази катастрофа вчера е имало намалена видимост и е започвало да вали! А тогава става хлъзгаво! Никаква нафта и масла не са били разлети! И точно преди мазалото има ляв завой - т.е. видимост - почти никаква. И като са карали с 90-100 минимум, какво очаквате...! Бог да ги прости! И умната!!!!!!!!!!!
40
7
 
10
 
! Отговори
Киро кофражиста преди 8 години
При толкова намачкани ламарини и резервоари, много ясно че ще има разлято масло и горивоможе и телесни течности да е имало разлети, щото като се уплаши човек се напишква, че и насир@ понякога
39
3
 
12
 
! Отговори
xaxoto преди 8 години
Това изречение поражда няколко въпроса "Шофьор разказва, че около 200 метра се е опитвал да спре, но неуспешно." 1. с колко е карал, че се е опитвал да спре2. никой ли не му е казал, че по-ефективна спирачка от двигателя няма3. защо никой от така наречените шофьори в ситуацията не е взел предвид пътните условия и че прахоляка нанесен в тунела ще се пързаля заради влагата от мъглатаЖалко за жертвите.....
38
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 45Явно си неграмотен пишман шофьор, щом не знаеш какво е "несъобразена скорост"Скоростта е съобразена, когато се съобразяваш с пътните условия и видимостта за да можеш да спреш във всеки един моментНе може да влизаш в тунел с 120 км/час без видимост, при валеж на дъжд и при наличие на знак преди тунелаОт такива пишман шофьори като тебе стават катастрофите
37
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На следващото интервю на Цветан Василев ДПС ГЕРБ може о самолет да свалят за да изместят фокуса на кражбите си.Виждате ,че тези нямат спирачки а човешкият живот за тях е нищо
36
6
 
7
 
! Отговори
akut преди 8 години
има ли вариант полицията да прикрива предомишлени действия
35
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много бързаше Главния секретар на МВР да каже, че разлятата хлъзгава течност била следствие на катастрофата, а не причина. Т.е. всичките 50 шофьора са джигита и за забравили и за дъжд и за скорост, което не вярвам да е така, може и една част да не са съобразили скорост и дистанция, но съм сигурен, че сред тези 50 е имало и доста шофьори, които са преценяли при мократа настилка с колко да карат и на каква дистанция при еветнуален инцидент. А и от какъв зор да твърдят, че е имало разлята течност?
34
1
 
13
 
! Отговори
:I преди 8 години
КАТ, не работи както и Съда.Няма патрулки по магистралите. Сигнализирам за автобус каращ с 120-130 км/ч, след тунела посока пловдив, и до пловдив никой не се появи да го спре. А все така си караше с 130.
33
8
 
7
 
! Отговори
логика ? преди 8 години
eми при толкова смачкани коли в затворено пространство е повече от нормално да се спука някой резервоар и да се разлее гориво вътре и да им замирише.
32
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трима загинали, 50 коли в ужасна катастрофа, а КАТ блаженно спи и похърква. После се събужда, казва несъобразена скорост и пак заспива.
31
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не може несъобразената скорост да е причина 50 коли да се нанижат по този начин в тунела. Крайно време е на КАТ с закон да му се забрани да използва несъобразената скорост за скриване на истинските причини за произшествията.
30
17
 
1
 
! Отговори
bmw rasing преди 8 години
да бях там да надъня и аз двама трима да ги направя на пастарма кайзер...
29
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КАТ са проспали разлива на масло или нафта и сега ще изкарат шофьорите виновни, че не са съобразили, че на пътя има разлято масло или нафта, т.е. движели са се с несъобразена скорост.

Спонсорирани публикации