Прокуратурата ще поиска имунитета на Сидеров и Чуколов

Води се разследване за хулиганство
Обновена: 10 окт 2015 18:17 | 10 окт 2015 16:23, Елка Василева
436
Прокуратурата ще поиска имунитета на Сидеров и Чуколов
Снимка: Bulgaria On Air

Прокуратурата ще поиска сваляне на имунитета на депутатите Волен Сидеров и Десислав Чуколов, съобщи софийският градски прокурор Христо Динев.

Още по темата

Извършено е хулиганско деяние с изключителен цинизъм от лица с имунитет срещу органи на властта. Това каза Динев на брифинг в Съдебната палата.

Динев уточни, че са дадени съответни указания да се извършат всички необходими законови действия за изясняване на данни, които да допринесат за изясняване на възникналия конфликт.

„Към настоящия момент са разпитани 15 свидетели, има назначени съдебно-медицински експертизи. От събраните материали е ясно, че хулиганско деяние, извършено от лица с имунитет, е извършено с изключителен цинизъм срещу органи на власти, които изпълняват задълженията си по опазване на обществения ред“, обясни Динев.

Той подчерта, че ще бъде изготвено предложение за сваляне на имунитета на народните представители, отправено към главния прокурор.

„Хулиганските действия са продължили около 3 часа”, каза още Динев.

От своя страна главният секретар на МВР Георги Костов коментира, че става дума за непристойни действия и упражнено физическо насилие от страна на лица с имунитет спрямо униформени служители на полицията, изпълняващи задълженията си по опазване на обществения ред.

„Направили сме пълна ревизия на действията на нашите колеги. Няма и намек за обвинения към нашите служители в противоправни действия. Те са се държали рамките на записания от закона ред“, каза още Костов.

Говорителят на Прокуратурата Румяна Арнаудова коментира, че при снощния инцидент "става дума за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, които се отличават с особена дързост и цинизъм, и са съпроводени със съпротива срещу орган на властта".

По думите й досега разпитаните "15 души еднопосочно сочат извършителите на деянията". В отговор на журналистически въпрос за конкретизиране на деянията, тя каза: "блъскане, удряне на полицейски служители, на граждани, на хора, които са се опитали да си закупят стока от магазина".

Директорът на Столичната дирекция на МВР Младен Маринов коментира, че "има ударен колега от МВР, който се е освидетелствал и експертизата е предоставена на досъдебното производство". По думите му в процеса на осъществяване на полицейската дейност от главния дежурен му е "докладвано, че Чуколов е нанесъл удар на униформен инспектор".

Народният представител и лидер на ПГ на партия "Атака" Волен Сидеров, който присъства на брифинга, отрече всички обвинения. Пред журналисти преди началото му той заяви, че не е нарушил закона. По думите му снощи случаен минувач му е подал сигнал за разпространение на дрога и цигари без бандерол в магазина на ул. "Раковски", за което Сидеров е подал сигнал на телефон 112.

Според Сидеров преди полицаите е дошъл собственикът на магазина, който се е нахвърлил върху него "с обиди, с удари, с опити за физическа разправа", които полицаите не са спрели.

Според лидера на "Атака" цивилни, представящи се за икономическа полиция, са дошли в магазина два часа по-късно, но без представители на НАП. "Проверката приключи много бързо и според мен те по-скоро прикриха, отколкото разкриха какво се случва в този магазин", каза Сидеров. Той изрази мнение, че полицията не е оказала съдействие, а "по-скоро извърши чадър". Народният представител се закани да извърши собствено разследване.

Обвиненията срещу себе си Сидеров коментира като целенасочена кампания, включително предизборна, която цели да го "изкара хулиган". Запитан дали ще даде имунитета си, Сидеров коментира, че това е измислено понятие, което няма никакво значение.

Припомняме, че тази нощ Сидеров реши да предизвика проверка в малко магазинче в центъра на София, защото според него там се продавали наркотици. Според свидетели политикът е проявил агресия към собствениците на магазина. Служители на МВР са направили проверка на магазинчето. Резултатът според собственичката е, че в него няма нито дрога, нито цигари без бандерол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


436
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тука се пропихме от чакане на справедливост и спирането на реваншизъм от страна ,,господата,, важни и мазни уж независими от чужди страни.Наздраве, честито братя българи ,става все по мазно и гадно
38
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хора, уморих се и да коментирам вече тази абсурдщина в България.Просто имам само сили да си пусна на Дългия " Нема такава държава", да си налея едно вино и да се отпусна! Нямам сили наистина за друго, защото виждам, че няма смисъл от каквато и да е битка срещу системата.
37
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво ли е в главата на Волен?
36
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СИДЕРОВ ПАК СИ ПРАВИ БЕЗПЛАТНА РЕКЛАМА!!!СА ВСИЧКИ МЕДИИ СЕ ЗАНИМАВАТ С НЕГО И ТО НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО !!!!!
35
8
 
8
 
! Отговори
ХХХ преди 8 години
Кога ще се осъзнаете че подобни неща няма да променят хала на държавата ни . Залъгват ви медиите с подобни незначителни глупости ! Сидеров и да е вън от парламента какво ? Ще заживеете по немски стандарт ли ? Онея горе ви затриват и ви хвърлят подобни теми за отклоняване на вниманието от истинските проблеми . Сидеров никога не е бил премиер , дали ще е вътре или вън .....се тя простолюдие ...вие винаги ще сте на дъното и *** на Европа !
34
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЗА ТОВА ЧЕ Е ПРОТЕСТИРАЛ СРЕЩУ НАРКОТИЦИТЕ ПРОКУРАТУРАТА ОЖИВЯ? МАЛЕ !!!!! АМИ НА ТЕЗИ КОИТО Я ПРОДАВАТ И ПЛАСИРАТ ? А ТАМ ПОЛИЦИЯТА И ПРОКУРАТУРАТА СА СЛЕПИ И ГЛУХИ
33
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оная Луна от Брадъра не за Бойко, а за Волен трябва да се омъжи! Двамата ще си паснат идеално. Толкова лудост едва ли има някъде!
32
7
 
9
 
! Отговори
<><> преди 8 години
Много ми напомня тази случка и дереджето в България на една песен . "За милиони няма закони , за кокошка няма прошка" Никой не разследва контрабандата кой от властта я държи , никой не разследва кой и защо разпродаде заводите в България, никой не разследва кой ограби КТБ и къде отидоха 16-те милиарда заем който народа ще плаща .....а се хващат за такива като Сидеров или Босия .....След 2 дни няма да има и помен от адската катастрофа на Витиня ...ама още ще се лае с пълна сила за тази случка !
31
1
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
изобщо не ме интересува никакъв имунитет бой до дупка
30
7
 
16
 
! Отговори
ТОВА Е УМИШЛЕН ЦИРК! преди 8 години
ПРАВИ СЕ СЪВСЕМ СЪЗНАТЕЛНО ---ЗА ДА ОТБЛЪСНЕ ЕВРОПА И ЕВРОПЕЙЦИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ , И ДА НИ ВКАРА В РУСЛОТО НА АЗИАТСКАТА РУСКА СФЕРА НА ВЛИЯНИЕ!!!!БЪЛГАРИТ----КАЗВАМЕ "НЕ", на простотията, гадостите и руската азиатщина НА СИДЕРОВ И ПОКЛОННИЦИТЕ МУ!
29
3
 
13
 
! Отговори
славянин преди 8 години
Колко имунитета има Сидеров, нали вече му го взеха преди година!?
28
7
 
14
 
! Отговори
:D преди 8 години
Болен Псидеров упорито се прави на луд. Според парагараф 22 въобще не е луд. Явно иска да е пред камери човекът,защото така е казал императорът-жуже. Интересно колко ли ще получи за поредното треторазредно актьорско етюдче? Смях се от сърце как се намести пред камерата ,когато интервюираха полицая.
27
7
 
7
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 8 години
А с оня Цв Цв ли Ц Ц ли какво стана ? Той отказа да си даде имунитета и до там ?! Ни в затвора влезе да си излежи присъдата ни нищо ! И то при него ставаше дума не за хулиганство ами за баш престъпление и то организирано !
26
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 33Младеж, дрегер се иска само за водач на МПС!
25
5
 
15
 
! Отговори
г-н, Борисов.... преди 8 години
....ЗАЩО се ДОПУСКА , ПИЯНИ ДЕПУТАТИ ДА СЕ ПОДИГРАВАТ С ГРАЖДАНИТЕ И ДА УНИЖАВАТ ОРГАНИТЕ НА РЕДА от МВР..???ТОВА В КОЯ ДЪРЖАВА ОТ ЕС , МОЖЕ ДА СТАВА..??!!!ИМА ЛИ ПРАВДА, ЗАКОНИ И СЪД В ТАЗИ УЖ,...".ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА"....??!!ТОВА ДЪРЖАВА НА "ХУЛИГАНИ И НЕГОДНИЦИ"... ЛИ Е...??!ТОВА,..... В ЕВРОПА ЛИ СТАВА??!!!
24
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сидеров не се нуждае от коментар. НО хора, там сте били доста хора, защо не викахте в един глас "дрегер, дрегер". Полицаите да викнат катаджии с дрегер и Сидеров ако е трезвен да го надуе!!! Ако откаже, то всички свидетели да повтарят в показанията си, че е бил във видимо нетрезво състояние! Също и за Чуколината дето е до него!
23
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
в тази държава няма и един селски кмет осъден,че камоли депутат и лидер на партия,много приказки на празно.
22
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Явно според Сидеров българската мафия се крие в този клекшоп. Не стига това, ами и пристигналата полиция започнала да опъва чадър над мафиотския клекшоп :) Съответно един огромен заговор се изправил с цялата си мощ срещу Волен, накърнил интересите на клекшоп-ската международна организирана престъпност.
21
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е абсолютна провокация от страна на Сидеров,за да влезе в медийното и обществено пространство в предизборната кампания.Ефектът който търси е да бъде задържан или полицията да му повдигне някакво обвинение в дребно хулиганство което ще се точи с години.На него му е нужна публична изява за която да се шуми,а той да твърди,че властта го репресира и да го използва в предизборната си кампания.
20
6
 
11
 
! Отговори
д-р Радева преди 8 години
От лудницата не могат ли да се заемат? Имунитета си е имунитет.. шизофренията си е шизофрения!

Спонсорирани публикации