Прокуратурата ще поиска имунитета на Сидеров и Чуколов

Води се разследване за хулиганство
Обновена: 10 окт 2015 18:17 | 10 окт 2015 16:23, Елка Василева
436
Прокуратурата ще поиска имунитета на Сидеров и Чуколов
Снимка: Bulgaria On Air

Прокуратурата ще поиска сваляне на имунитета на депутатите Волен Сидеров и Десислав Чуколов, съобщи софийският градски прокурор Христо Динев.

Още по темата

Извършено е хулиганско деяние с изключителен цинизъм от лица с имунитет срещу органи на властта. Това каза Динев на брифинг в Съдебната палата.

Динев уточни, че са дадени съответни указания да се извършат всички необходими законови действия за изясняване на данни, които да допринесат за изясняване на възникналия конфликт.

„Към настоящия момент са разпитани 15 свидетели, има назначени съдебно-медицински експертизи. От събраните материали е ясно, че хулиганско деяние, извършено от лица с имунитет, е извършено с изключителен цинизъм срещу органи на власти, които изпълняват задълженията си по опазване на обществения ред“, обясни Динев.

Той подчерта, че ще бъде изготвено предложение за сваляне на имунитета на народните представители, отправено към главния прокурор.

„Хулиганските действия са продължили около 3 часа”, каза още Динев.

От своя страна главният секретар на МВР Георги Костов коментира, че става дума за непристойни действия и упражнено физическо насилие от страна на лица с имунитет спрямо униформени служители на полицията, изпълняващи задълженията си по опазване на обществения ред.

„Направили сме пълна ревизия на действията на нашите колеги. Няма и намек за обвинения към нашите служители в противоправни действия. Те са се държали рамките на записания от закона ред“, каза още Костов.

Говорителят на Прокуратурата Румяна Арнаудова коментира, че при снощния инцидент "става дума за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, които се отличават с особена дързост и цинизъм, и са съпроводени със съпротива срещу орган на властта".

По думите й досега разпитаните "15 души еднопосочно сочат извършителите на деянията". В отговор на журналистически въпрос за конкретизиране на деянията, тя каза: "блъскане, удряне на полицейски служители, на граждани, на хора, които са се опитали да си закупят стока от магазина".

Директорът на Столичната дирекция на МВР Младен Маринов коментира, че "има ударен колега от МВР, който се е освидетелствал и експертизата е предоставена на досъдебното производство". По думите му в процеса на осъществяване на полицейската дейност от главния дежурен му е "докладвано, че Чуколов е нанесъл удар на униформен инспектор".

Народният представител и лидер на ПГ на партия "Атака" Волен Сидеров, който присъства на брифинга, отрече всички обвинения. Пред журналисти преди началото му той заяви, че не е нарушил закона. По думите му снощи случаен минувач му е подал сигнал за разпространение на дрога и цигари без бандерол в магазина на ул. "Раковски", за което Сидеров е подал сигнал на телефон 112.

Според Сидеров преди полицаите е дошъл собственикът на магазина, който се е нахвърлил върху него "с обиди, с удари, с опити за физическа разправа", които полицаите не са спрели.

Според лидера на "Атака" цивилни, представящи се за икономическа полиция, са дошли в магазина два часа по-късно, но без представители на НАП. "Проверката приключи много бързо и според мен те по-скоро прикриха, отколкото разкриха какво се случва в този магазин", каза Сидеров. Той изрази мнение, че полицията не е оказала съдействие, а "по-скоро извърши чадър". Народният представител се закани да извърши собствено разследване.

Обвиненията срещу себе си Сидеров коментира като целенасочена кампания, включително предизборна, която цели да го "изкара хулиган". Запитан дали ще даде имунитета си, Сидеров коментира, че това е измислено понятие, което няма никакво значение.

Припомняме, че тази нощ Сидеров реши да предизвика проверка в малко магазинче в центъра на София, защото според него там се продавали наркотици. Според свидетели политикът е проявил агресия към собствениците на магазина. Служители на МВР са направили проверка на магазинчето. Резултатът според собственичката е, че в него няма нито дрога, нито цигари без бандерол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


436
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
10
 
10
 
! Отговори
ххх преди 8 години
Крайно време беше - да им свалят имунитета и да ги съдят! Искаме ги в затвора !
58
10
 
8
 
! Отговори
:) преди 8 години
Удобният *** Сидеров влезе във военизираната структура на КГБ, явно без да си дава сметка, че оттам се излиза или с краката напред, или прецакан тотално. Явно вече не е нужен, щото БСП се нагърбиха със задачата да вършат пропагандата на Кремъл, и ще го засилят в трета глуха. А между другото, само да питам русофилите, какво е усещането да си в един файтон с Волен?
57
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Псидеров е лицето на Руската хибридна война срещу нормалността в България!
56
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да му свалят имунитета, но защо го чакаха досега, та да пищи, че това е предизборна разправа с него ?
55
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добра предизборна реклама - '' нещастният герой Сидеров ''- а в крайна сметка просто ще го глобят за хулиганство, нали вече не пращат в тухларната....
54
10
 
9
 
! Отговори
Ами ,да.... преди 8 години
САМИЯТ СИДЕРОВ --СЪЩО Е В БИЗНЕСА С НАРКОТИЦИТЕ!!КАКВО ПРАВИ ТАМ ТОГАВА....в 3,00 -ч. през ноща....????!!ДРОГА И АЛКОХОЛ---"ОБИКНОВЕННАТА КОМБИНАЦИЯ"....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
53
7
 
13
 
! Отговори
някой преди 8 години
ако Сидиеров обещае да изгони половината полицаи и прокурори , да ги нарита здраво - гласувам за него и поне още сто гласа му осигурявам (с агитация)
52
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С очите си съм виждал как полицаи пушат трева след полунощ в столичен подлез.
51
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За последните две години в Студенстки град няма нито един заловен или арестуван наркодилър.
50
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колко магазини има дето продават трева на свои сигурни хора не е истина. аз 10 години съм бил редовен клиент на един чичак от квартала за алкохол и цигари. И като ме пратиха да купя трева от него, чичо Марин ме погледна през вежди и ми вика: Да ти приличам на ***? Изпробваш ли ме? Кой те прати? Повече не искам да те виждам.Потънах в срам ви казвам.
49
9
 
11
 
! Отговори
военна комисия преди 8 години
Сидеров време е да вземеш майчинство да гледаш осиновеното си маймунче.. Такава е опцията за тези които не ги взимат в казарма.
48
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И КАК ТАКА ТОЗИ СКАНДАЛ СТАВА ТОЧНО ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ????????????????
47
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Луна-президентшаТиквата- президентСидера на Варадеро!Местан в Анадола!Казах!
46
0
 
4
 
! Отговори
до славянин преди 8 години
За небългарин много добре пишеш на български. Поздрави. :)
45
5
 
14
 
! Отговори
Цък преди 8 години
Що за глупост, що за евтина РR акция?От каква се опитват да отклонят ощественото внимание?Кому е нужно политическо и социално напрежение в Бг, преди местните избори?Що за поръчкова акция съшита с "бели конци"?Не съм фен на Болния и на хАтака, но вече става очеВадно, че други дърпат конците в Бг.
44
10
 
8
 
! Отговори
ххх преди 8 години
Не затвор, а доживотна каторга за тия двамата наглеци !
43
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цирковете на Сидеров са много. Не се учудвам и на този. Така че какво сте се разпенили? Ден като ден.
42
7
 
11
 
! Отговори
Да свалим Альоша преди 8 години
Номера е ясен-безплатна политическа реклама и да втълпява че е жертва на власта.Стар КГБ-гейски номер
41
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Юруш Сенчъри Фокс представя:Болен срещу клекшоп-комедия-пародия с елемент на елементарен предизборен пиар.Пълен смях!
40
5
 
9
 
! Отговори
ванката от банката преди 8 години
И аз бях там. Сидеров извади една стъклена бутилка и я счупи в главата на собственика. Имаше и други хора снимаха, незнам защо още го няма този клип в интернет пространството. Сигурно ще се появи в Господари на ефира. После като си тръгнаха всички, този другия Чуколов, намери една метла и замете стъклата.

Спонсорирани публикации