Борисов привиква МВР-ейци и Горанов заради хаоса

Ще му разясняват за орязаните привилегии в сектор "Сигурност"
4 ное 2015 08:15,
150
Борисов привиква МВР-ейци и Горанов заради хаоса
Снимка: БТА

Премиерът ще се срещне днес с министъра на финансите и с министъра на вътрешните работи заради избухналото напрежение в МВР.

В 08.30 часа, преди началото на седмичното заседание на правителството, министър-председателят ще приеме Владислав Горанов и Румяна Бъчварова, за да обсъдят съкращаването на социалния пакет и привилегиите при пенсиониране на служителите в МВР и Министерството на отбраната.

Още по темата

Снощи МВР шефката направи опит да потуши напрежението сред подвластните й, като обеща, че няма да има намаляване на работните заплати, а социалният пакет ще се запази.

Тя обясни, че за най-болезнения аспект от реформите (съкращаване на парите при пенсия от 20 на 10 заплати, премахване на класа прослужено време – бел.ред) има предложение да важи само за влизащите в момента в сектор "Сигурност".

"Всички, които се вълнуват, ги разбирам чудесно – призовавам ги към известно търпение, за да можем да стигнем до най-доброто решение", призова ги силовият министър.

По думите й има възможност "в много по-широк политически формат" да се обсъдят социалните промени в сектор "Сигурност", които са залегнали в проектобюджета за 2016 г.

"Оставката е най-последната възможност, която е най-лесна. По-трудно е сега да намерим най-доброто решение", категорична беше Бъчварова.

Вчера униформените излязоха на непланиран протест в страната заради проектобюджета за 2016, в който са включени спорните текстове.

За часове полицаи от столицата и страната блокираха ключови кръстовища, проходи и магистрали, след като синдикатите на служителите в МВР не постигнаха консенсус с управляващите.

За днес се планират нови протести и блокади на пътища. За 12 часа е обявена полицейска блокада на прохода "Маказа".

По-късно вечерта полицаите във Варна са обявили, че ще затворят изхода на града за магистрала "Хемус". За днес е предвиден и протест на граничните полицаи в Свиленград.

Вчера органите на реда блокираха движението на магистрала "Марица" и главен път Хасково- Димитровград, на международното шосе Е-79 край Враца, както и в едното платно по автомагистрала "Тракия".

Очаква се към недоволството на полицаите да се присъединят и военните. Министърът на отбраната Николай Ненчев пък свиква извънреден Съвет по отбрана заради промените в проектобюджета, които предвиждат ограничаване на социални права на военнослужещите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
6
 
8
 
! Отговори
реалист преди 8 години
*** народ сме. Вместо да сме заедно опозиция на правителството, ние си завиждаме и караме един срещу друг. Заслужаваме си да ни мачкат политическата мафия. Утре друга гилдия ще е наред.
69
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Boiko Pak giranov ba4variva te islojiha prosti be obrasovanie Bestbesetzung smardat na zigari slkohol iskat visoki saplati a pokritie nama. Boiko nali vijdasch v eu stranite polizaite kade sa te i kafe sa bG milizioneri iskat da vsimat pove4e ot tebe ba4variva te islaga a sa goranov Tova e vtoria Dankov i toi schte otide v Moskva nikakvi vdigana na saplati i 20 dena kskto vischidtite s ne s kiliino obradovanie
68
0
 
7
 
! Отговори
#КОЙ + #ТОЙ = #TE преди 8 години
Да се изправим и свалим #КОЙ .................., а #КОЙ + #ТОЙ = #TE
67
1
 
16
 
! Отговори
аз-ът преди 8 години
Най-гнилия сектор си стана мафия! Нищо ново!
66
2
 
24
 
! Отговори
Даниел преди 8 години
Аман от тази полиция, най-много на глава от населението, когато ти трябва никога я няма, когато стане нещо ти казват, абе не ме занимавай. Искат 20 заплати при пенсиониране, защо? Привелегии? Айде у лево....
65
4
 
16
 
! Отговори
АЗ преди 8 години
МОЖЕ И МИТНИЧАРЧЕТО ДЕТО ПРЕГАЗИ ДРУСАН И ПИЯН БЕБЕ ДА ГО ПУСНЕТЕ ДА ПРОТЕСТИРА.....
64
14
 
7
 
! Отговори
полицай от кариерата преди 8 години
Нека да не си оставяме магарето в калта, не може когато си се посветил да служиш на народа и си дал целия си живот за това, насреща да получваш подоно отношение.Да кажем НЕ.
63
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вчера ви писах, че бащицата най-накрая ще се направи на велик и всички ще го обожават. Вие не вярвате. Мислете малко, кой си съобразява че има някакви реформи в държавата?
62
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От к`ъв зор 20 заплати при пенсиониране? По КТ имаше нещо за 6, и то е обвързано с шестмесечния срок, в който трябва да излезе пенсионното решение, т.е. за не стоиш без пари половин година.В частния сектор - рядко се назначават хора над 40 г., в бюджетната сфера, почти "по правило" съкращават хората с година-две до пенсия. Така че шесте заплати преди пенсиониране, много малко хора могат да ги получат, ако още е валидна тази разпоредба.На тия - по 20! И то пенсионери по на 45-50 години! Де бре!
61
1
 
23
 
! Отговори
бай Петко преди 8 години
Уважаеми протестиращи, не пречете на хората, които нямат вина и ви изкарват заплатите. Блокирайте МС, НС тези които приемат т.н. закони против БГ граждани. Арестувайте виновниците и тогава НАРОДА ще ви подкрепи. Да не ви заблуждават, че като са взели цялата власт ще заживеем по-добре !
60
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До анонимен 93Прословутата балканска слепота. Вряща завист и "всеки срещу всеки". Вместо да си отворим зъркелите и да видим, кой, аджеба, дирижира позорната вакханалия в БГ, ние врещим с кухненските си претенции към полицията. Да, не всички полицаи са ангели, но има безкрайно честни момчета. А вие, критикарите им, вие, какви сте? Дори от частния си бизнес крадете и прогонвате с простотия клиентите си. Проста нация, разядена от комплекси и злоба. Народ, който не храни полицията си, храни чужда!
59
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бях свидетел на катастрофа. Една богата кифла удари две момчета на моторче. Не излезе да ги види дори. Обадих се на 112, трагедия, *** въпроси и смотаност. Извика ме дознателка в СДВР. Наперена млада жена, не помня името. Все едно Наоми Кембъла, държание на сърдита и непризната жена. Все едно нещо възвишено попаднали случайно в една *** стая с още някакъв. Излязох с мисълта, никога няма да се обадя каквото и да видя. Унижение е чувството което остана. Сега искат подкрепа, ще я дадем ли?
58
2
 
20
 
! Отговори
ПР ПРОСТОТИИ преди 8 години
Очаквайте 101-ви епизод на турската сапунена опера "Бойко Спасителя". Към 10 и нещо ще се появи Тиквата на бял кон и ще каже, че е оправил нещата, а Горанов е предупреден да внимава.Пълен майтап е това правителство, но това ще го разберете след 1-2 години, когато България няма да има средства да обслужва дълговете си и ще фалира официално.
57
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имам приятел работил в Тежки престъпления - убийства, грабежи, изнафилвания. Спортист, здрав, с отношение към хората. Ядосваше се, че докараните нови джипове, Ровъри, за дежурните се карат от прости хора които ще ги разбият, така и стана. Преди са били УАЗ, ужасни! Районното мръсно, мирише на урина, стаите трагични, дежурните също, условията плачевни. И го пенсионираха на 49, някакъв Танев изгони от СДВР 2500 оперативни. Той бе в силата и групата бе от здрави и силни мъже които се поддържаха.
56
5
 
11
 
! Отговори
ХРИСТО АНГЕЛОВ преди 8 години
ОТКРАЙ ВРЕМЕ АРМИЯТА И ПОЛИЦИЯТА СА ОБЕКТ НА ВНИМАНИЕ ОТ СТРАНА НА МЪРЗЕЛИВИ , СЛАБО ГРАМОТНИ И ПОДАТЛИВИ НА ИЗМАМИ И КОРУПЦИЯ ЕЛЕМЕНТИ ОТ ОБЩЕСТВОТО .70 ПРОЦЕНТА ОТ ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА СТАВАТ НЕ БЕЗ ПОКРОВИТЕЛСТВОТО НА ПОЛИЦИЯТА . КОГАТО ТЕ СПРАТ И ПАЛКАТА Е В РЪЦЕТЕ ИМ СА КАТО ГОСПОД , И ВЪПРОСЪТ - КО ШЪ ПРАИМ СЕГА А - КОЙТО ИСКА ДА СИ ХОДИ . ЧАКАЩИ БЕЗХАБЕРНИЦИ МНОГО .И ЗА АРМИЯТА Е СЪЩОТО . ТЕ СЛУЖАТ НА НАТО . ТО ДА ИМ ПЛАЩА . АБСОЛЮТНИ ЧОБАНИ.
55
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 85Ако си мислите, че полицията действа по свой почин и решение, просто се лъжете. Нима смятатате, че на тях не им се нарежда всичко. И толкова хора от тях изпълняват заповедите с угризения на съвестта, които ние просто няма как да знаем. Но къде да търсят работа? И при тях - непрекъснати, *** реформи(поне на външен вид), които ги държат в постоянен стрес. Всичко е предначертано и издиктувано далеч от България. Ние сме само парализирани неми зрители.
54
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С пазенето и охраняването на убийците с брадви в Гърмен, спечелихте обичта на народа към вас.
53
4
 
13
 
! Отговори
реалист преди 8 години
С орязване на пари работата на полицаите няма да се подобри, напротив. Не трябва да се режат пари , а да се промени организацията на работа и контрола.
52
2
 
0
 
! Отговори
GANIO преди 8 години
Do Lajnoto VasilevAloooo selskiq gas! Da vzemesh da se gramnesh pomiar mrasen! Agent Stirlic KGB!!!
51
7
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Точно така - плюйте по полицаите, които изпълняват заповеди на по-висше стоящите и така нагоре по веригата.Но не виждайте онези 240 хрантутника с огромните привилегии, нароилите се безбройни партии, получаващи субсидии незнайно защо.Не виждайте онези шуробаджанашки назначения в безбройните комитети, агенции и какви ли не институции.Не виждайте милионите, които се хвърлят за избори, резултатите от които изобщо не са реални.Най-лесно е да се плюе по обикновения човек от низините.Жалко.