Борисов привиква МВР-ейци и Горанов заради хаоса

Ще му разясняват за орязаните привилегии в сектор "Сигурност"
4 ное 2015 08:15,
150
Борисов привиква МВР-ейци и Горанов заради хаоса
Снимка: БТА

Премиерът ще се срещне днес с министъра на финансите и с министъра на вътрешните работи заради избухналото напрежение в МВР.

В 08.30 часа, преди началото на седмичното заседание на правителството, министър-председателят ще приеме Владислав Горанов и Румяна Бъчварова, за да обсъдят съкращаването на социалния пакет и привилегиите при пенсиониране на служителите в МВР и Министерството на отбраната.

Още по темата

Снощи МВР шефката направи опит да потуши напрежението сред подвластните й, като обеща, че няма да има намаляване на работните заплати, а социалният пакет ще се запази.

Тя обясни, че за най-болезнения аспект от реформите (съкращаване на парите при пенсия от 20 на 10 заплати, премахване на класа прослужено време – бел.ред) има предложение да важи само за влизащите в момента в сектор "Сигурност".

"Всички, които се вълнуват, ги разбирам чудесно – призовавам ги към известно търпение, за да можем да стигнем до най-доброто решение", призова ги силовият министър.

По думите й има възможност "в много по-широк политически формат" да се обсъдят социалните промени в сектор "Сигурност", които са залегнали в проектобюджета за 2016 г.

"Оставката е най-последната възможност, която е най-лесна. По-трудно е сега да намерим най-доброто решение", категорична беше Бъчварова.

Вчера униформените излязоха на непланиран протест в страната заради проектобюджета за 2016, в който са включени спорните текстове.

За часове полицаи от столицата и страната блокираха ключови кръстовища, проходи и магистрали, след като синдикатите на служителите в МВР не постигнаха консенсус с управляващите.

За днес се планират нови протести и блокади на пътища. За 12 часа е обявена полицейска блокада на прохода "Маказа".

По-късно вечерта полицаите във Варна са обявили, че ще затворят изхода на града за магистрала "Хемус". За днес е предвиден и протест на граничните полицаи в Свиленград.

Вчера органите на реда блокираха движението на магистрала "Марица" и главен път Хасково- Димитровград, на международното шосе Е-79 край Враца, както и в едното платно по автомагистрала "Тракия".

Очаква се към недоволството на полицаите да се присъединят и военните. Министърът на отбраната Николай Ненчев пък свиква извънреден Съвет по отбрана заради промените в проектобюджета, които предвиждат ограничаване на социални права на военнослужещите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АЗ селянинът, ти казвам, че полицаите протестират за тях си , а не за общото благо. Защо не протестираха ,когато видяха нередностите на последните избори, а си затвориха очитве
29
5
 
17
 
! Отговори
МММ ДА! преди 8 години
АЗ СИ МИСЛЯ ЧЕ БОРИСОВ Е СЪВСЕМ НАЯСНО ЗА ВСИЧКО КОЕТО КАЗВА ГОРАНОВ НО СЕГА ЩЕ СЕ НАПРАВИ НА "ДОБРИЧЪК" ПРЕД ПОЛИЦАИТЕ - И ПИТАМ ЗАЩО ТОВА ГОРАНОВ НЕ ГО ОБЯВИ НА 23 ОКТОМВРИ А СЛЕД 25 ОКТОМВРИ - ТЕЗИ ИГРИ СА ПРЕДЕЛНО ЯСНИ НА 80% ОТ БЪЛГАРИТЕ КОИТО НЕ ГЛАСУВАХА ЗА ГЕРБ
28
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако Борисов се огъне пред тези хрантутници, никога повече няма да гласувам за ГЕРБ!!!
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ВасилевСтига с това селяни ,че пречиш на кака да се концентрира.
26
8
 
6
 
! Отговори
до 34 преди 8 години
Ако ти нищо не правиш,аз не спя по 24 часа,спирам автомобили при -30 и +40 и през седмица съм по мачове и граница,за да могат такива като теб да спят на топло при жените си!
25
4
 
6
 
! Отговори
??? преди 8 години
Огромен проблем: Няма кой да арестува Сидероглу! Всички полицаи ще протестират!
24
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Народе ..........пак тишина.
23
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Народе ...............МЪРТВА ТИШИНА!!!
22
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
IQ-нулево по бандитски начин, вместо да протестират пред НС и МС, тръгнаха да правят народа за заложници.
21
5
 
1
 
! Отговори
ехо преди 8 години
И като заснемат един крадец с маска как ще го откриеш?Само с камери не става!Ще седиш и ще наблюдаваш как те крадат и няма да има кой да отреагира!
20
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
битите от Волен се жалват на бащицата.
19
3
 
11
 
! Отговори
така си е преди 8 години
Проблемът е огромен и се състои в това, че цялото законодателство е насочено към "изсмукване" до последно на РЕАЛНИЯТ сектор и трупане /утрояване за няколко години на държ.дълг/ за сметка на издържане на всевъзможни бюджетни нищоправци. Ордите по министерствата, субсидиите на партиите, влагането в всевъзможни техн.проучвания и медийни манипулации са за рязане не с проценти,а направо за закриване. Само УНИФОРМЕНИТЕ служители в армия/от военни мисии/, мвр и пожарна са вършещи нещо и е редно вземат
18
3
 
14
 
! Отговори
Пиле преди 8 години
Истината за полицията е една: Те лъжат, че работят, а държавата ги лъже, че им плаща!Първо трябва да се направи реформа в съда, а след това полицаите да се съкратят наполовина, като останат най-добрите! Заради смотания български съд, полицията се занимава само с едни и същи муцуни! РЕФОРМА!
17
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всичко е отново постановка. Съмнявам се че управляващите не са подозирали ,какво ще се случи, каква ще им бъде реакцията .Отново се разиграва някакъв цирк или се прикрива нещо . Отново Бойко ще излезе "сПАСИТЕЛЯТ "' Ще върне облагите на полицаите, а в замяна те ще му служат вярно и предано до гроб
16
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Платени проблеми и протести, на тези им се плаща за да протестират, полицаите изнесеха на гръб победата на изборите на ГЕРБ.
15
6
 
9
 
! Отговори
Бай Миле преди 8 години
До 15Какви са тия 2% стаж?! Къде го има това? Какви са тия грубо 200 кинта за храна?! Къде го има това?! И още мнооого други...А "Ко праим ся"? Айде лека нощ
14
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
уволнение за *** от МВР!
13
4
 
6
 
! Отговори
Абе преди 8 години
Вместо да ми хленчант.Да излязат да си свършат работата.Не може цял живот на сянка.Че не мога да си спомня кога последно видях потен полицай.
12
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
shte im zamajat ochite velikiyat kobinator tikvun shte gi izmami i sigurno pak drugi sa mu vinovni za situaciyata
11
3
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Заплатите и останалите бонуси на полицаите... - да са пряко обвързани с резултатите от работата...