Приятелите на Андрей: Обидно е! БХК е антибългарски комитет!

Момчетата се категорични: Паметта на Андрей ще остане неопетнена!
Обновена: 6 ное 2015 12:40 | 6 ное 2015 09:07,
128
Приятелите на Андрей: Обидно е! БХК е антибългарски комитет!
Снимка: Приятелите на Андрей пред БХК, Булфото

Огорчени сме от номинацията на убиеца на Андрей - Джок Полфрийман за "Човек на годината". Това заяви пред Нова тв Илия, съученик на убития Андрей.

"Обидно е човек, който излежава присъда за убийство да бъде номиниран", допълни той.

Според приятелите на убитото момче това е сигнал към и без това срутеното ни общество, че всеки убиец може да бъде "Човек на годината".

"Паметта на Андрей е свята и неопетнена. И такава ще остане", допълниха момчетата.

"В началото Пол се държеше изключително надменно в съда и показваше неуважение към българската държава", допълни друг от приятелите на наръганото момче.

"Когато видя, че нещата отиват на зле, се промени. А БХК го защитават от самото начало, те бяха на всички дела. Това е безочливо. Те дори не ни погледнаха в очите, когато вчера им връчихме подписката. Това е обида срещу обществото и срещу близките на Андрей", категоричен бе младежът.

Още по темата

По думите на момчетата, Джок Полфрийман се е разхождал във фаталната нощ с професионален военен 30-сантиметров нож.

"Този нож не цели рязане на хляб, а убийство. Притежанието му дава индикации за намерението. Това  един доказан убиец", допълни той.

По думите на момчетата един антибългарски комитет е дал грозен сигнал.

От своя страна председателят на БХК Красимир Кънчев заяви, че номинацията не е на комитета, а е допусната от него. Номинирано е дружеството и дейността му, на което Полфрийман е председател.

"Тази номинация по никакъв начин не може да се свързва с неговото деяние. Всички членове на това дружество са осъдени и то с ефективни присъди. Това е единствената в България регистрирана от съда организация с нестопанска цел на лишени от свобода, повечето от които изтърпяват присъди", поясни Кънчев.

"Дейността на това дружество е да защитава права. То се занимава със сериозни въпроси. Не сме дали награда, това е само номинация", допълни той. 

Номинацията на австралиеца Джок Полфрийман за наградате на БХК предизвика остра реакция сред близки и приятели на убитото момче.

Полфрийман излежава 20-годишна присъда у нас за убийството на Андрей Монов.

Недоволни граждани се събраха вчера на протест пред сградата на организацията. Сред тях имаше привърженици на футболен клуб "Левски", начело с председателя на фен клуба Владимир Владимиров - Гугутката.

От БХК разпространиха становище по повод номинацията, направена от съгражданка на австралиеца. Аргументът й - участието му в създаването и работата на първата и единствена към момента законно регистрирана организация на затворници в България.
 

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
2
 
3
 
! Отговори
2 преди 8 години
***, престъпността в щатите е по-висока поради една причина, която антибългарския комитет не желае да види- 80 процента от криминалните престъпления се извършват от афроамериканци. В Бг всички знаем как са нещата. Лошото е, че неадекватното правораздаване пречи на онези роми, които се образоват и трудят, да бъдат отличени от онези, които заради поведението си наричаме М..... И лошото е, че АБХК защитава всички М.... пречейки на и без това неадекватното правосъдие,и съсипва и българите и ромите
80
1
 
6
 
! Отговори
Ясно е преди 8 години
Всички Американски организации с "идеална" цел са другото лице на дявола :)
79
1
 
14
 
! Отговори
ХМ! преди 8 години
Този БХК е нещо като мафията! Все се говори за него и се чува какви са ги свършили, а никой не ги е виждал! Ами че покажете ги по някоя телевизия тия хубавци да ги видим! Изживяват се едва ли не като последна инстанция, а нито някой ги е избирал, нито ги иска в България! Действията им са откровено антибългарски! Махнете си Б-то от името, наглеци!
78
1
 
9
 
! Отговори
....по Ботев...... преди 8 години
Я някой,ако знае имената на ония юди,предатели,*** и народни изедници,да ги напише тук,та-като ги срещна някъде-С КУРШУМ ДА ГИ ПРИВЕТСТВУВАМ И СЪС САБЯ ПОМИЛВАМ!!....
77
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Парите и грантовете от държавно-частни западни фондации не миришат - римска пословица
76
2
 
8
 
! Отговори
Номинатор преди 8 години
Какво ще кажете за номинация в аванс на всеки ЧОВЕК, разфасовал активист от бхк? Шефа им като гледам си плаче за скорошна среща с Юда.
75
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АБХК - Антибългарски хелзинкски комитет. Или е български, или е хелзинкски. Да се прекръсти на Хелзинкски комитет в България. Проводник на чужда западна пропаганда.
74
2
 
10
 
! Отговори
БХК преди 8 години
,,Убил българин, стани личност на годината''новото ни мото.
73
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БХК не сьмо не са българи, те не са и хора, а долни отвратителни *** върху тялото на България. В сравнение с тях еничерите са патриоти и родолюбци. Няма измерение за човешкото падение на всички *** от БХК. Гнусна работа е да защитаваш хомосексуалисти, убийци и ренегати.
72
1
 
0
 
! Отговори
циника преди 8 години
98, нещо не ти разбрах примера със стрелбите в защита на собствеността. Ако някой е действал според закона , защитавайки своя имот, дори и да е убил крадеца, той няма да влезе в статистиката на престъпността - така че този довод като причина за високата престъпност в Америка отпада. Ако пък някой е убил умишлено някого използвайки довода за защита на собствеността и след това в съда това е доказано, то тогава той си е престъпник на общо основание
71
2
 
1
 
! Отговори
циника преди 8 години
най-голямото наказание е да оставиш някой да бездейства в килията си. Така ще бъде оставен сам със себе си и ще се депресира от състоянието си. Ако искаш да го извадиш от това състояние, намери му работа - така ще му е по-лесно
70
2
 
0
 
! Отговори
циника преди 8 години
93, ами сравни стастиката на тежките престъпления в Щатите с тази в Австрия и Германия например. Не става дума за разлика в проценти - става дума за разлика в ПЪТИ и то 7-8 пъти!
69
8
 
0
 
! Отговори
циника преди 8 години
а бе 95, ти звучиш като някой садист. Толкова си описателен в онова което трябва да се напарви върху някой затворен и безпомощен човек....да не стане така и ти да се окажеш в зандана?
68
1
 
6
 
! Отговори
сами м преди 8 години
Нима няма българин, достоен за това звание???!!!
67
7
 
1
 
! Отговори
циника преди 8 години
че де ги тези мини и кариери в капиталистическа България? Слава богу обществото е рационално и е отнело на емоционалния индивид правото да правораздава. Иначе и досега щеше да властва принципът на кръвно отмъщение а ние вместо да си пишем на компютъра щяхме да си пращаме димни сигнали и да говорим с 200 звука нечленоразделна реч.
66
3
 
2
 
! Отговори
циника преди 8 години
87, в САЩ наказанията са много по-тежки отколкото да кажем във Финландия. Но също така и престъпността в Щатите е много по-висока от тази в скандинавската държава. През средновековието престъпниците са ги разчленявали, разкъсвали на парчета между коне, подлагали са ги на нечовешки изтезания...и какво? През средновековието е било най-нормалното нещо ако пътуваш между две отстоящи на 10 километра селища да станеш обект на разбойническо нападение.Пътуването е било като руска рулетка.
65
2
 
5
 
! Отговори
Той е преди 8 години
БХК е антибългарски комитет! Ха добро утро, най-накрая се усетихте! От колко време го казваме, и колко хора не са го разбрали още?
64
5
 
0
 
! Отговори
циника преди 8 години
85, да и той си понася наказанието. В затвора ли е? В затвора е! Изпълнява ли предписанията на затворническия правилник и на закона за изпълнение на наказанията. Изпълнява ги! Значи той си търпи последствията от извършеното деяние. Ако той прави нещо, което не пречи на функционирането на системата и ако не накърнява параметрите на наложената му пирсъда, проблем няма.
63
5
 
0
 
! Отговори
циника преди 8 години
80, от теб разбирам, че писането на книги или проявяването на инициативи е сравнимо със спа център. Всъщност това си е сериозна работа, а не почивка. Така че да, затворът не е спа център, но е място, което работи на принципа на предприятието и от всеки се иска да даде от себе си, за да функционира това предприятие. И ако някой е достатъчно талантлив, за да стане неговият талант достояние и на хората извън затвора - още по-добре.
62
3
 
0
 
! Отговори
циника преди 8 години
затворът не било място където да се пишат книги или изразяват мнение. А бе, от небето ли падате? Дори и на осъдения на смърт му дават последна дума - т.е. правото на мнение остава до приключване нва физическото битие. Наказанието си е наказание и то се търпи - живееш в килия,ограничен ти е достъпа до външния свят и т. нат.Но също така общестовто е рационална машина и се стреми да извлече полза от всеки,вкл. и затворника-затова последният може да работи,да пише книги и пр.

Спонсорирани публикации