Приятелите на Андрей: Обидно е! БХК е антибългарски комитет!

Момчетата се категорични: Паметта на Андрей ще остане неопетнена!
Обновена: 6 ное 2015 12:40 | 6 ное 2015 09:07,
128
Приятелите на Андрей: Обидно е! БХК е антибългарски комитет!
Снимка: Приятелите на Андрей пред БХК, Булфото

Огорчени сме от номинацията на убиеца на Андрей - Джок Полфрийман за "Човек на годината". Това заяви пред Нова тв Илия, съученик на убития Андрей.

"Обидно е човек, който излежава присъда за убийство да бъде номиниран", допълни той.

Според приятелите на убитото момче това е сигнал към и без това срутеното ни общество, че всеки убиец може да бъде "Човек на годината".

"Паметта на Андрей е свята и неопетнена. И такава ще остане", допълниха момчетата.

"В началото Пол се държеше изключително надменно в съда и показваше неуважение към българската държава", допълни друг от приятелите на наръганото момче.

"Когато видя, че нещата отиват на зле, се промени. А БХК го защитават от самото начало, те бяха на всички дела. Това е безочливо. Те дори не ни погледнаха в очите, когато вчера им връчихме подписката. Това е обида срещу обществото и срещу близките на Андрей", категоричен бе младежът.

Още по темата

По думите на момчетата, Джок Полфрийман се е разхождал във фаталната нощ с професионален военен 30-сантиметров нож.

"Този нож не цели рязане на хляб, а убийство. Притежанието му дава индикации за намерението. Това  един доказан убиец", допълни той.

По думите на момчетата един антибългарски комитет е дал грозен сигнал.

От своя страна председателят на БХК Красимир Кънчев заяви, че номинацията не е на комитета, а е допусната от него. Номинирано е дружеството и дейността му, на което Полфрийман е председател.

"Тази номинация по никакъв начин не може да се свързва с неговото деяние. Всички членове на това дружество са осъдени и то с ефективни присъди. Това е единствената в България регистрирана от съда организация с нестопанска цел на лишени от свобода, повечето от които изтърпяват присъди", поясни Кънчев.

"Дейността на това дружество е да защитава права. То се занимава със сериозни въпроси. Не сме дали награда, това е само номинация", допълни той. 

Номинацията на австралиеца Джок Полфрийман за наградате на БХК предизвика остра реакция сред близки и приятели на убитото момче.

Полфрийман излежава 20-годишна присъда у нас за убийството на Андрей Монов.

Недоволни граждани се събраха вчера на протест пред сградата на организацията. Сред тях имаше привърженици на футболен клуб "Левски", начело с председателя на фен клуба Владимир Владимиров - Гугутката.

От БХК разпространиха становище по повод номинацията, направена от съгражданка на австралиеца. Аргументът й - участието му в създаването и работата на първата и единствена към момента законно регистрирана организация на затворници в България.
 

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
22
 
! Отговори
Аз преди 8 години
БХК сами се оплетоха в обясненията си - номинацията била не за Полфрийман, а за организацията, на която е председател, но пък той е номиниран лично от негова сънародничка...Който влезе на сайта им може да види, че номинацията е лична! БХК е вредна и провокативна организация, чиято цел е да разделя обществото! Трябва да бъде забранена!
40
1
 
15
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Бойко, нали си голям мъж ... Нали си голям българин ! ...Защо не забраниш антиългарската организация БХК, както това направи Путин в Русия ?
39
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Рано или късно тоя *** К К ще си получи номинацията .
38
4
 
2
 
! Отговори
SILENCE преди 8 години
ИВАНЧО,като убиваш не помагаш никому. Да не споменавам,че имаме квантовата поговорка :Кой каквото прави,на себе си го прави!. Така начинът на величайший червей се е оказал доста лицемерен - дай да премахна всеки,който сега мисли различно от мен. Да беше помогнал наистина - да се бори с крадците на помощи и крадците на труда на хората,но не желаят да си ги заслужат,изпълнявайки задълженията си. А тоА дава оценки,като премахва носител
37
2
 
13
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
БХК - доказано антибългарска организация, откровен защитник на престъпността! Няма изненада от безпроблемното му съществуване предвид отсъствието / в добрия случай!/ на правосъдие в държавата!
36
1
 
4
 
! Отговори
Монов е от БСП също преди 8 години
Глупавото в БГ е че никой не мисли с главата .И използва сила без да мисли .А трябва първо да се мисли и след това да се ползва сила.Затова и не сме велика сила .
35
3
 
9
 
! Отговори
Спонги преди 8 години
Ха, та този БХК не беше ли една ромска организация защитаваща всеки един ром извършил престъпление.
34
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"...Тази номинация по никакъв начин не може да се свързва с неговото деяние. Всички членове на това дружество са осъдени и то с ефективни присъди. Това е единствената в България регистрирана от съда организация с нестопанска цел на лишени от свобода, повечето от които изтърпяват присъди", поясни Кънчев..."Тогава защо изрично не обявихте, че е номинирано дружеството заради дейността му, а не личността/личностите в него? Или първо трябва да затънем в л... до шия, след това да почваме с локумите?
33
21
 
3
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Пишете ми минуси, но така е - истината винаги боли. Повечето от нас биха отминали с бързи крачки и биха оставили Андрейчо и компания да пребият някого само заради цвета на кожата му. Аз гласувам за Полфрийман, защото само можем да се учим от него на гражданско поведение и съвест.
32
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
оставте доброто желание на страна. не искаме да си го признаем ама закона не е на наша страна на този убиец от БХК може да му слажат и орден стара планина ако искат и ние по законен пън не можем да направим нищо. аз живея далече и не мога да си позволя патуване до софия тка че от сарце моля вски софиянец които се чуства убиден от това да направи нещо. последваите примера на полицаите НАРУШЕТЕ ЗАКОНА. благодаря предварително
31
3
 
25
 
! Отговори
МРАВКА преди 8 години
ТОЯ АНТИБЪЛГАРИН КРАСИМИР КЪНЧЕВ И ВСИЧКИ В ТОЯ АНТИБЪЛГАРСКИ КОМИТЕТ НА СЪД ЗА АНТИБЪЛГАРСКА ДЕИНИСТ ПОД ЧУЖД ДИКТАТ И ТО ПО-СКОРО ЗА ДА НЯМА НАРОДНА "БЛАГОДАРНОСТ"
30
2
 
12
 
! Отговори
уа преди 8 години
Какви са тези шущляци,бе-български хелзински комитет-а бе ,я улево !
29
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За предателите винаги има възмездие, винаги!
28
27
 
3
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Джок Полфрийман плати с 20 години от живота си, защото се опита да помогне на ром, нападнат от компанията на Андрей Монов. Още тогава трябваше да го обявят за човек на годината, драги демократи.
27
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 39 абе пич моля ти се престани никой не се интересува от извратените ти фантазии с австралйки. тука обсъждаме сериозна тема ако икаш да кажеш нещо по темата кажи ако не не ни занимавай с секуалните си фантазий
26
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И шефчето на хелзинския комитет се оказа агент на ДС, някой нещо?
25
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НЯМА НИЩО ПО-ЛОШО ОТ КОМУНИСТ СТАНАЛ КАПИТАЛИСТ - ДЕМОКРАТ!
24
15
 
7
 
! Отговори
капути преди 8 години
Кви са тия мутри на снимката ,феновете .айде бягайте оттука.Да издигнем Монов за човек на годината ли?Ритане на клошар.Герой .
23
32
 
2
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Някой направи ли си труда да влезе в сайта на БХК и да прочете мотивите и начина, по който е направена номинацията? И кои точно ще гласуват за личност на годината? Май не, все пак сме в България, където не е модерно да си забавяме затормозяваме мисловните инерции.
22
4
 
43
 
! Отговори
Тихо преди 8 години
На всички, освен на кръглите *** е ясно, че БХК е антибългарска организация, която защитава всички вредни елементи в обществото ни. Защитават убийци, всеки извършил престъпление, веднага се подкрепя от техните адвокати. Сега държавата трябва да се възползва от този случай на безпрецедентна наглост от тяхна страна и да забрани дейноста им в България.

Спонсорирани публикации