Приятелите на Андрей: Обидно е! БХК е антибългарски комитет!

Момчетата се категорични: Паметта на Андрей ще остане неопетнена!
Обновена: 6 ное 2015 12:40 | 6 ное 2015 09:07,
128
Приятелите на Андрей: Обидно е! БХК е антибългарски комитет!
Снимка: Приятелите на Андрей пред БХК, Булфото

Огорчени сме от номинацията на убиеца на Андрей - Джок Полфрийман за "Човек на годината". Това заяви пред Нова тв Илия, съученик на убития Андрей.

"Обидно е човек, който излежава присъда за убийство да бъде номиниран", допълни той.

Според приятелите на убитото момче това е сигнал към и без това срутеното ни общество, че всеки убиец може да бъде "Човек на годината".

"Паметта на Андрей е свята и неопетнена. И такава ще остане", допълниха момчетата.

"В началото Пол се държеше изключително надменно в съда и показваше неуважение към българската държава", допълни друг от приятелите на наръганото момче.

"Когато видя, че нещата отиват на зле, се промени. А БХК го защитават от самото начало, те бяха на всички дела. Това е безочливо. Те дори не ни погледнаха в очите, когато вчера им връчихме подписката. Това е обида срещу обществото и срещу близките на Андрей", категоричен бе младежът.

Още по темата

По думите на момчетата, Джок Полфрийман се е разхождал във фаталната нощ с професионален военен 30-сантиметров нож.

"Този нож не цели рязане на хляб, а убийство. Притежанието му дава индикации за намерението. Това  един доказан убиец", допълни той.

По думите на момчетата един антибългарски комитет е дал грозен сигнал.

От своя страна председателят на БХК Красимир Кънчев заяви, че номинацията не е на комитета, а е допусната от него. Номинирано е дружеството и дейността му, на което Полфрийман е председател.

"Тази номинация по никакъв начин не може да се свързва с неговото деяние. Всички членове на това дружество са осъдени и то с ефективни присъди. Това е единствената в България регистрирана от съда организация с нестопанска цел на лишени от свобода, повечето от които изтърпяват присъди", поясни Кънчев.

"Дейността на това дружество е да защитава права. То се занимава със сериозни въпроси. Не сме дали награда, това е само номинация", допълни той. 

Номинацията на австралиеца Джок Полфрийман за наградате на БХК предизвика остра реакция сред близки и приятели на убитото момче.

Полфрийман излежава 20-годишна присъда у нас за убийството на Андрей Монов.

Недоволни граждани се събраха вчера на протест пред сградата на организацията. Сред тях имаше привърженици на футболен клуб "Левски", начело с председателя на фен клуба Владимир Владимиров - Гугутката.

От БХК разпространиха становище по повод номинацията, направена от съгражданка на австралиеца. Аргументът й - участието му в създаването и работата на първата и единствена към момента законно регистрирана организация на затворници в България.
 

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТЕ РОДИТЕЛИТЕ ИМ НА ТИЯ ПРЕДАТЕЛЧЕТА БХК ПОЧТИ ВСИЧКИТЕ СА БИВШИ ЧЛЕНОВЕ НА БКП. НЕКА СЕ НАПРАВИ ОБЩЕСТВЕНА ПРОВЕРКА НА ТОЗИ ФАКТ.
20
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БХК са доказани българофоби. Ясно е,че не може да им се тегли един бой с пръчки,както си заслужават,но поне трябва след всяко подобно "велико" дело да им се показват имената и лицата на тези хубостници,та да им се радва народа български.
19
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БХК трябва да е без Б-то отпред. Този изсмукан от пръстите комитет почва да вие и да защитава всякакви вредни деяния срещу българския народ и държава. Най-пресен случай беше воя който тези платени клоуни нададоха срешу граничаря свършил си работата за която му плащаме.
18
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТЕ РОДИТЕЛИТЕ ИМ НА ТИЯ ПРЕДАТЕЛЧЕТА ПОЧТИ ВСИЧКИТЕ СА БИВШИ ЧЛЕНОВЕ НА БКП. НЕКА СЕ НАПРАВИ ОБЩЕСТВЕНА ПРОВЕРКА НА ТОЗИ ФАКТ.
17
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обидно ли ?! Кажете адреса и отиваме да ги измъкнем от там тия влечуги.
16
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хелзинския комитет ше ядат голата опашка!
15
1
 
5
 
! Отговори
Андей Андев Андеев преди 8 години
Бързата ***..............................
14
3
 
27
 
! Отговори
ВАШТА М@... преди 8 години
ПРОАМЕРИКАНСКА
13
3
 
41
 
! Отговори
До 1 преди 8 години
Дай да намерим изнасилвача на австралийката и да му дадем награда - "Мъж на годината". Щото да кажем направил първата организация в страната на обединените изнасилвачи ...
12
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БХК не е българки, кой им плаща той ги управлява.
11
13
 
9
 
! Отговори
мислете преди 8 години
И все пак ,аз така и не разбрах ,защо Монов е пребивал някакъв клошар пред Църквата в центъра на София. Не мога да си представя какво възпитание ,морал и душа трябва да имаш ,за да правиш това .Да,БХК не става ,да НПО са вредни .Но някак те са избуяли в една държава без християнски морал .
10
4
 
20
 
! Отговори
ПЛЕВНАЛИЕВ МЪЛЧИ преди 8 години
ЗАЩО?! Нали е български ПРЕЗИДЕНТ, а не ген-губернатор. Или се интересуваме повече от правата на руснаците. Май ги няма още ОПОРНИТЕ ТОЧКИ ит САЩ. Ама това е такъв дребен случай за ВЕЛИКИТЕ ДЕМОКРАТИ и нашенските ДУПЕДАВЦИ....
9
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименКомунизма ще се върне, понеже думократите сте некадърници и тогава жална ти майка!
8
1
 
13
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 8 години
поправете заглавието, че тоя "Андей" направо бърка в окото.
7
3
 
9
 
! Отговори
11 преди 8 години
До PILOTЕто, подписвайте на петиция точка ком! Добавете 129340 към адреса!
6
8
 
25
 
! Отговори
Сноудън преди 8 години
В една държава в която Волен Сидеров е обявен за престъпник 1 защо евроатлантика убиец да не се награди с орден Стара планина
5
2
 
45
 
! Отговори
Иван Димитров преди 8 години
БХК не се интересува от правата на чоека. БХК са просто едни жалки пиявици които биха продали собствените си маики за някой друк лев. абсолютнио искрено пожелавам на Красимир Кънев и всички други от тази организация да разберат какво чустват родителите и приятелите на Андрей.
4
2
 
46
 
! Отговори
PILOT преди 8 години
Този измислен комитет трябва да се забрани ! Само дразнят хората с него .
3
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
бхк, пиша го нарочно с малки букви, трябва много да внимават. Никак не ми се иска да пострадат, все пак са хелзински комитет.
2
2
 
42
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Не само БХК, повечето НПО работят против България, а ние си траем. Трябва да бъдат забранени със закон и изгонени от страната!