Приятелите на Андрей: Обидно е! БХК е антибългарски комитет!

Момчетата се категорични: Паметта на Андрей ще остане неопетнена!
Обновена: 6 ное 2015 12:40 | 6 ное 2015 09:07,
128
Приятелите на Андрей: Обидно е! БХК е антибългарски комитет!
Снимка: Приятелите на Андрей пред БХК, Булфото

Огорчени сме от номинацията на убиеца на Андрей - Джок Полфрийман за "Човек на годината". Това заяви пред Нова тв Илия, съученик на убития Андрей.

"Обидно е човек, който излежава присъда за убийство да бъде номиниран", допълни той.

Според приятелите на убитото момче това е сигнал към и без това срутеното ни общество, че всеки убиец може да бъде "Човек на годината".

"Паметта на Андрей е свята и неопетнена. И такава ще остане", допълниха момчетата.

"В началото Пол се държеше изключително надменно в съда и показваше неуважение към българската държава", допълни друг от приятелите на наръганото момче.

"Когато видя, че нещата отиват на зле, се промени. А БХК го защитават от самото начало, те бяха на всички дела. Това е безочливо. Те дори не ни погледнаха в очите, когато вчера им връчихме подписката. Това е обида срещу обществото и срещу близките на Андрей", категоричен бе младежът.

Още по темата

По думите на момчетата, Джок Полфрийман се е разхождал във фаталната нощ с професионален военен 30-сантиметров нож.

"Този нож не цели рязане на хляб, а убийство. Притежанието му дава индикации за намерението. Това  един доказан убиец", допълни той.

По думите на момчетата един антибългарски комитет е дал грозен сигнал.

От своя страна председателят на БХК Красимир Кънчев заяви, че номинацията не е на комитета, а е допусната от него. Номинирано е дружеството и дейността му, на което Полфрийман е председател.

"Тази номинация по никакъв начин не може да се свързва с неговото деяние. Всички членове на това дружество са осъдени и то с ефективни присъди. Това е единствената в България регистрирана от съда организация с нестопанска цел на лишени от свобода, повечето от които изтърпяват присъди", поясни Кънчев.

"Дейността на това дружество е да защитава права. То се занимава със сериозни въпроси. Не сме дали награда, това е само номинация", допълни той. 

Номинацията на австралиеца Джок Полфрийман за наградате на БХК предизвика остра реакция сред близки и приятели на убитото момче.

Полфрийман излежава 20-годишна присъда у нас за убийството на Андрей Монов.

Недоволни граждани се събраха вчера на протест пред сградата на организацията. Сред тях имаше привърженици на футболен клуб "Левски", начело с председателя на фен клуба Владимир Владимиров - Гугутката.

От БХК разпространиха становище по повод номинацията, направена от съгражданка на австралиеца. Аргументът й - участието му в създаването и работата на първата и единствена към момента законно регистрирана организация на затворници в България.
 

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
5
 
32
 
! Отговори
АМЕРИКАНСКИ Е БХК преди 8 години
Всички вече са наясно, че "ПРАВОЗАЩИНИЦИТЕ" са на хранилка на Държавния Департамент. Ама в КОЛОНИИТЕ Е ТАКА. Само не знам защо лягаха едно време по паважа за да свалят Тодор Живков и да дойдат ТАКИВА БЪЛГАРОМРАЗЦИ на власт. Май ще искаме КОМУНИСТИТЕ да правят пак НАРОДЕН СЪД над ПРЕДАТЕЛИТЕ

Спонсорирани публикации