Протестът под пагон приключи, на изпроводяк – друснаха хоро

На 12 ноември обаче униформените ще са отново пред НС
8 ное 2015 16:15,
138

Снимка: БТА

Приключи националният протест на сектор "Сигурност" в столицата, движението по бул. "Цар Освободител" все още обаче е затворено, съобщи Агенция "Фокус".

В Деня на професионалния празник на полицията у нас, на площада се събраха няколко хиляди от работещите в сектора. Те развяваха български и европейски знамена. Представител на Синдиката на полицаите в Сърбия също застана на трибуната пред Народното събрание и подкрепи недоволството на служителите в МВР.

Още по темата

"Ние не сме тарикати, не можем да си ползваме отпуските, защото недостигът на служителите в системата сигурност, води до това, че ние работим наднормено", заяви Иван Петров от Синдиката на служителите на затворите.

"Преди време Владислав Горанов беше казал, че напуска парламента, защото не може да си храни децата с 2000 лева заплата, нека ни обясни как ние си храним нашите с 800 лева и иска да я намали", обърна се той към протестиращите. "Ние служим на Република България, на обществото и ще го правим", заяви още той.

Чавдар Петров, председател на Национална асоциация "Сигурност" посочи, че бившите колеги стоят изцяло зад протестиращите.

"Това, което се случва в сектор "Сигурност" не е реформиране, то е деформиране на системата за сигурност", настоя Петров.

С плакати: "С празна раница не се пази граница", "Спрете ограбването на правата и доходите ни" и "Повече така не може" полицаите протестираха пред парламента.

Емоционалният протест, започнал с изпълнение на химна, приключи с полицейско хоро на жълтите павета пред парламента.

Протестът под пагон ще продължи на 12 ноември, когато се очаква на първо четене да бъде приет законопроекта на бюджета за 2016 година. Протестът в четвъртък ще се проведе от 13 до 20 часа отново пред сградата на Народното събрание.

Малко по-рано днес правителството оттегли промените в бюджета, с които се орязваха основните привилегии на полицаите. Новината дойде от вътрешния министър Румяна Бъчварова след заседание на Съвета по социално партньорство в МВР.

Шефката на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова обясни, че още в понеделник ще започнат преговори с представители на полицейските синдикати и работни групи в парламента. Те ще уточнят как точно да бъде проведена реформата в полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някои хора се стреснаха наистина кой ще ни пази от тая ***,наричаща себе си пазители на общественият ред и същевременно нагло нарушавайки го.Борисов отново се измъкна,като обвини Горанов.Ами той Горанов не може еднолично до тоалетната да отиде без да пита Шефа си.Трябваше веднага да се приложи грузинският модел.Дисциплинарно уволнение на всички протестиращи и назначаване на нови хора,мотивирани и достойни.А иначе 106 е прав ще дойдат спец части от НАТО и тия ще го отнесат.
85
3
 
3
 
! Отговори
Браво! преди 8 години
Празнувате празника, другари полицаи?
84
3
 
2
 
! Отговори
abe преди 8 години
Абе кой ги пази тия да не направят зулум? "Ако няма кой това ми намязва на рекет или по скоро на преврат..
83
3
 
19
 
! Отговори
Аспарух преди 8 години
А лекарите от спешна помощ, а миньорите, а металурзите, ако щете дори учителите и много други - на тях да не им е по-лесно, с доста по-малки заплати и без други привилегии. Да не говорим за надменното и безнаказано поведение и действия на голяма част от полицаите. Ай сиктир!
82
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От 17 снимки не видях един нормално изглеждащ и интелигентен човек - все ***.
81
21
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички които сте си написали тука грозните и прости коментари да ви питам що не плюете съдиите бе, що не плюете митничарите бе що не плюете докторите бе те рушвети не взимат ли,а и да ви питам вие данъчното знаете ли въобще къде се намира че все се изхвърляте че плащате заплатите на полицаите , простаци долни
80
4
 
14
 
! Отговори
Станислав Кръстев преди 8 години
На 14-та снимка като ги гледам и се чудя тези полицаи ли са или "мутри" ???Все едно братя Галеви гледам - нагли, безочливи и лъхащи простота !!!Това е МВР или по-точно това ли е МВР?!
79
6
 
4
 
! Отговори
До 101 преди 8 години
Говориш всъщност какво ще правим ако полицайте направят държавен преврат срещу законната власт избрана с мнозинството на народа.Тоест една шепа хора хранени от нас срещу избора на мнозинството.Ще ти кажа веднага -ще дойдат спец. команди от НАТО (от Москва от където най вероятно дърпат конците на протестите няма как да дойдат)и първо ще се разправят с тези който организират протестите тук.
78
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако полицаите бяха умни хора и истински патриоти, щяха да направят преврат и да изритат хунтата ГРОБ от властта, щеше да отнеме едва няколко часа. Сега дупката в бюджета ще бъде запълнена от вдигане на данъците, а полицаите ще станат най-верните кучета на ХУНТАТА...
77
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кво стана с винетките , и да кажат полицайте ша ни ли глобяват ако немами винетки от новите цени, за да знаем да ги покрепями ли или не.Всичко началник се е изпокрило. Още нема КНСБ нема и профсъюз " Подкрепа".Полицайте си направиха разходката, изпохарчиха се и това ще остане.
76
10
 
23
 
! Отговори
и аз преди 8 години
и аз щях да друсам хорце със заплата за нищоправене от 1000лв , че и нагоре......ама нема,бате,немааааааааа
75
3
 
6
 
! Отговори
Умен и красив до 67 преди 8 години
До АнонименТи какво искаш от нас, да ходим да се бием с милиционерите докато протестират ли?
74
5
 
20
 
! Отговори
Една преди 8 години
Ами утре и банкет да им дадат, стана ясно, че ние всичко плащаме така или иначе.
73
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
KARVAVO HORO IGRAIAT POLIZAITE NA GARBA NA NARODA.GRABIAT NARODA KAKTO I TURCIN NE GO E GRSABIL.
72
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хоро играели,затова в България никога няма да се промени нищо. Срещу Орешарски също така протестираха,с ръченици. Това не е начин да се променят нещатата. Сега трябва към полицайте да се обедини целият народ за да може света да обърне внимание и да видят че в тази страна нещо става и че хората са недоволни. Както винаги обаче голяма част от народа е против полицайте,както винаги българите са разделени. Така е било винаги,затова този народ е обречен
71
6
 
36
 
! Отговори
rossen преди 8 години
И ако излязат сега лекарите и рекат - искаме същите социални привилегии, като тези гащници, иначе няма да ги лекуваме! Тогава какво става?
70
7
 
31
 
! Отговори
rossen преди 8 години
Ако сме народ на място, сега трябва да спретнем един грандиозен граждански протест срещу цялата тази ченгеджийска пасмина, която откровено рекетира държавата и цялото общество! Тези нехранимайковци не само че не вършат нищо полезно, но тежат на държавата с тежката битова корупция, двойната игра с подземния свят и хроничната си некадърност!
69
6
 
30
 
! Отговори
мвр преди 8 години
Аз ако съм на мнистърката почвам да изисквам резултати от пухльовците на които им предстои пенсия. Няма ли резултати...уволнение. Това МВР да не е благотворително дружество. Станал полицай и си мисли ,че ще векува. Па и жена му веднага у МВРто. И шурея...това да не ви е бащиния .Полицай може да си кара пил. Може да кара мотоциклет без каска. Закона не важи за тях. Ако сигнализираш, колегите му го пазят.Уволнение на пиловината състав. Като се почне от пред-пенсионните.
68
7
 
36
 
! Отговори
до 92 преди 8 години
..ТЕ ДАЖЕ И ШАПКИ НЕ НОСЯТ И СЕ ТЪТРЯТ КАТО НЯКАКВИ ГАЩНИЦИ КОГАТО СЛУЧАЙНО НЕ СА С ОПЪР..ДЯНАТА ПАТРУЛКА!ДА ЕА И БАШИБОЗУКА МУ НЕНАСИТЕН ДА ЕА!
67
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ба си , тия шапконосци се изкараха най работните в държавата ,бе и пак никаква файда от тяхната безкрайна работа няма , толкова ли са *** ,бе

Спонсорирани публикации