Протестът под пагон приключи, на изпроводяк – друснаха хоро

На 12 ноември обаче униформените ще са отново пред НС
8 ное 2015 16:15,
138

Снимка: БТА

Приключи националният протест на сектор "Сигурност" в столицата, движението по бул. "Цар Освободител" все още обаче е затворено, съобщи Агенция "Фокус".

В Деня на професионалния празник на полицията у нас, на площада се събраха няколко хиляди от работещите в сектора. Те развяваха български и европейски знамена. Представител на Синдиката на полицаите в Сърбия също застана на трибуната пред Народното събрание и подкрепи недоволството на служителите в МВР.

Още по темата

"Ние не сме тарикати, не можем да си ползваме отпуските, защото недостигът на служителите в системата сигурност, води до това, че ние работим наднормено", заяви Иван Петров от Синдиката на служителите на затворите.

"Преди време Владислав Горанов беше казал, че напуска парламента, защото не може да си храни децата с 2000 лева заплата, нека ни обясни как ние си храним нашите с 800 лева и иска да я намали", обърна се той към протестиращите. "Ние служим на Република България, на обществото и ще го правим", заяви още той.

Чавдар Петров, председател на Национална асоциация "Сигурност" посочи, че бившите колеги стоят изцяло зад протестиращите.

"Това, което се случва в сектор "Сигурност" не е реформиране, то е деформиране на системата за сигурност", настоя Петров.

С плакати: "С празна раница не се пази граница", "Спрете ограбването на правата и доходите ни" и "Повече така не може" полицаите протестираха пред парламента.

Емоционалният протест, започнал с изпълнение на химна, приключи с полицейско хоро на жълтите павета пред парламента.

Протестът под пагон ще продължи на 12 ноември, когато се очаква на първо четене да бъде приет законопроекта на бюджета за 2016 година. Протестът в четвъртък ще се проведе от 13 до 20 часа отново пред сградата на Народното събрание.

Малко по-рано днес правителството оттегли промените в бюджета, с които се орязваха основните привилегии на полицаите. Новината дойде от вътрешния министър Румяна Бъчварова след заседание на Съвета по социално партньорство в МВР.

Шефката на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова обясни, че още в понеделник ще започнат преговори с представители на полицейските синдикати и работни групи в парламента. Те ще уточнят как точно да бъде проведена реформата в полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
6
 
22
 
! Отговори
... преди 8 години
Улицата била блокирама, ама срещу 20 лева те пускат.
65
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Lele polizaite islojiha gerb pravitelstvo i bB ako Sam na mestoto na goranov si tragvam ot tosi Post samo sa da sa na vlast gerb sa saglasni na vsi4ko Fakt e Resultata
64
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГЛЕДАМ ГИ СЕГА ПО ТЕЛЕВИЗОРА ТЕЗИ ПРОТЕСТИРАЩИ!НИКОЙ НЕ МИ ПРИЛИЧА НА ПОЛИЦАЙ!ПОВЕЧЕТО МИ ПРИЛИЧАТ НА МУТРИ А ОСТАНАЛАТА ЧАСТ НА СЕЛСКИ ПЪДАРИ!И ДОСТА ПИЯНИ И ТО ЖЕНИ ВИЖДАМ!ТОМА НИТО СА ПОЛИЦАИ НИТО СА МИЛИЦИОНЕРИ!КАКВИ СА ТИЯ БЕ?ТЕЗИ ЛИ СЕ НАРИЧАТ БЪЛГАРСКА ПОЛИЦИЯ?ЗА КАКВО РЕВАТ?ДА ГИ УВОЛНЯВАТ И НА ПРОКУРОРА!
63
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
все пак да се попита с какви пари се плаща присъствието на толкова протестиращи от цялата страна. То една примитивна сметка за 10000 души х 50 лв праеви 500000 (половин милион) лв само за транспорта.
62
4
 
32
 
! Отговори
Ченгето от пожарната преди 8 години
Оня къде вечно десната ръка му е в джоба и се движи като павиан къде е? Къде си бе смелчагата с 30 000 лева от неизползвани отпуски?
61
25
 
3
 
! Отговори
! преди 8 години
Само да кажа , че тези които плюят по полицията или и за полицаи не стават или полицейската професия е примитивно неандерталска за тях и в двата случая нямат правото на коментар поради липса на качества !
60
5
 
8
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 8 години
А защо да не протестират и за привилегиите.?!С какво депутати, юристи и други подобни съветници да са с предимство и да си правят каквото искат , а пък и този пусти имунитет да се снеме на всички защото не го заслужават. За да заслужиш нещо ти трябва да се докажеш, но не с бой, ритници по кокалчетата и заплювки.
59
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Legnahte li na Grab Polizai Pak vi sabludiha. Sega saplatite schte sa vi ot 2000 lv na Gore 20 saplati i Po ranno pensionirane s i 3o dena otpuska e ok da ama ne vajno e da varvate na bogataschite
58
3
 
1
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 8 години
Кой от генералите поведе хорото?! И ако е баш генерала - браво!
57
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Протестират за това че им отнемат привилегиите , ако е за това не ги подкрепям ! Ако протестираха срещу некадърното управление на Борисов , който не може да им осигури достоен живот ,бих ги подкрепил !
56
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо промените не станаха известни преди изборите?
55
6
 
18
 
! Отговори
Истината! преди 8 години
БЯГАЙТЕ ДОКАТО Е ВРЕМЕ! НЕ ОБРИЧАЙТЕ ДЕЦАТА СИ! Ако все още има млади учени в България (университетите и БАН), лекари или умни деца спечелили олимпиади и т.н., напуснете държавата незабавно. Тук в която и да е западна държава или в САЩ ще бъдете най-уважаваните хора. Това в което се инвестира най-много е науката и умните хора. Търсят се лекари, биолози, химици, физици и особено в областа на приложните науки и нанотехнологиите. Тук във всяка акдемия, институт или университет, най-ниската заплата с която ще започнете първия месец ако имате докторска степен е 2500-3000 до 7000 евро (да не говори
54
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каква пародия-най-облагодетелстваните-протестират!
53
4
 
8
 
! Отговори
Рали1 преди 8 години
"БСП София изразява подкрепата си към протестиращите служители на МВР и се солидаризира с недоволството им срещу текстовете в проектобюджета за 2016 г....По-рано днес подкрепа за привилегиите в сектор "Сигурност" заявиха и от ДПС" -Дневник
52
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БОРИЧКАНЕТО ЗА БЮДЖЕТА ОТИВА НА НОВА ФАЗА.ДА МУМИСЛЯТ ТЕЗИ,КОИТО ГО ПЪЛНЯТ!
51
7
 
17
 
! Отговори
Рали1 преди 8 години
"Правителството одобри допълнителни разходи в размер на 5,5 млн.лв.по бюджета на МВР. Средствата са необходими за осигуряване на униформено облекло за полицаи,пожарникари и спасители."-13.05.2015Миналата година увеличени заплати със задна дата от 1 януари,без да е заложено в бюджета!Протести,протести....На всичките снимки все едни сгодни,охранени,бузести лица.И телефоните им ги бива.След като са изпълнени всичките им желания,защо още ще протестират?Кои са сценаристите на този протест?
50
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мухъл!
49
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На 7 млн население - 240 депутати. На 320 млн американци - 535. Руската Дума е с 420 при население 150 млн.
48
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички протестиращи да бъдат уволнени ! Що за полиция е това с хиляди привилегии..... Интересно ми е какво друго би могъл да работи един полицай, а сетих се НИЩО !!!
47
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГОСПОДИН БОРИСОВ,ДЕТО СЕ ВИКА-ЗАОБЩА КУЛТУРА ПРОЧЕТЕТЕ КАКВА РЕФОРМА ПРОВЕДЕ В МВР,ВАШИЯТ КО-ЛЕГА ОТ ГРУЗИЯ.МИСЛЯ ЧЕ В ТАКЪВ МО-МЕНТ ТРЯБВА ДОБРА ПРЕЦЕНКА И БЕЗКРОМПРОМИСНИ ДЕЙСТВИЯ.ВСИЧКОДРУГО ЩЕ Е ПРОВАЛ НА ВСЯКА ПРОМЯНА.