Протестът под пагон: За принципи, чест и достойнство!

Прави се опит да се унищожи системата на МВР, смятат синдикалисти
8 ное 2015 19:50,
128
Протестът под пагон: За принципи, чест и достойнство!
Снимка: Bulphoto

"Спонтанните ни протести бяха една карикатура, само че никой не я разбра. Знаете ли какво казваха колегите на "Орлов мост": "Извикайте полиция!". Поставихме обществото в положение да видим докъде ще бъдем доведени – при положение, че 10 000 колеги напуснат и се създадат такива ситуации, кой ще реагира?"

Това заяви заместник-председателят на Синдикалната федерация на служителите на МВР Илия Кузманов пред bTV.

Той обяви, че няколко хиляди полицаи са дошли на протеста срещу спорните текстове в Бюджет 2016, с които се орязват социалните придобивки в сектор "Сигурност".

Още по темата

"За момента оттегляне на текстове няма – заявено е намерение да бъдат оттеглени. България е парламентарна република. Нещата не се случват, когато някой каже нещо, а когато в пленарна зала се изгласува нещо", отбеляза Кузманов.

Той смята, че "някой прави чудовищен опит да унищожи системата на сигурността", като обвини финансовия министър Владислав Горанов в "необмислени действия".

Кузманов подчерта, че днешният национален протест всъщност е 15-и от 2008 г. насам. Според него "няма министър, на който да му се е разминало".

"Въпреки че голяма част от аудиторията, която ни гледа, няма да повярва – днес беше за принципите (...) за принципа на ненарушаване на обществения договор, за принципа на несриване на имиджа на професията", подчерта Кузманов.

По думите му предишните акции на МВР през годините са били изключително за условията на работа, а днес отново служителите на реда не са излезли заради заплащането на труда си. "За реформи в МВР сме още от 2008 г.", посочи синдикалистът. Той посочи, че ръководството на ведомството трябва да отговори кога и в какъв обем ще дойдат резултатите от предлаганите промени.

Илия Кузманов се извини на гражданите за затрудненията, причинени от спонтанните протести на полицаите, в същото време отбеляза: "След като имаш 14 национални протеста и никой не ти обръща внимание, как да фокусираш вниманието към сектор "Сигурност"? Хора, разберете – лампата трябва да светне в червено".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От 25 г в България има протести и на всичкитях са присъствали полицай униформени и цивилни и като са били там явно нищо не са чули защото ако слушаха какво се приказва на протестите щяха да разберат поговорката кучето си лае кервана си върви!Някои да ми каже протест след които да се е случило някаква промяна в държавта
8
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
срам нямат...
7
10
 
14
 
! Отговори
ДО ОВЧИЯ НАРОД преди 8 години
БОЙКО КЛЕКНЕ ЛИ ПРЕД УШЕВ.ТОВА ОЗНАЧАВА ЧЕ ЩЕ ВДИГНЕ ВИНЕТКИТЕ НА 140 ЛВ ЗА ДА КОМПЕНСИРА МВР.ТРЯБВА ДА ИЗЛЕЗЕМ НА КОНТРА ПРОТЕСТ В ЗАЩИТА НА БОЙКО И ДА ИЗМЕТЕМ УШАНКИТЕ
6
2
 
17
 
! Отговори
ауслендър преди 8 години
Кои трябва да подкрепим? Тия, които живеят на гърба на народа и изпълняват поръчки на властимащите! Та те се борят за заплатите и облагите си, тях не ги интересува живота на народа! В утрешния ден пак ще бият и унизяват народа ни!
5
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато граждани протестираха за достоен живот те ги набиха !
4
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
браво , отвоюваха си спокойните старини и да си кютат по старому на гърба на данъкоплатеца . Интересно каква ли е средната годишна смъртност при изпълнение на служебните задължения в МВР? А тази в строителството , например? Много българи работят в много по-вредни и опасни условия и за по-ниски заплати, но категоризация на труда не съществува на практика извън МВР , ако ние обаче протестираме тея същите охранени търтеи ще ни поступат
3
4
 
12
 
! Отговори
ТОЧНО ТАКА! преди 8 години
ТОВА СОЦ-ОТРОЧЕ НА МВР , ПО ОБРАЗ И ПОДОБИЕ НА СЪВЕТСКИТЕ МИЛИЦИИ---ТРЯБВА ДА УМРЕ!!В ЕВРОПА и САЩ, ИМА ДОСТАТЪЧНО ПРИМЕРИ ----ЗА ФОРМИРАНЕ НА НОВИ И ЕФЕКТИВНИ ПОЛИЦЕЙСКИ СЛУЖБИ!РЕФОРМАТА Е :ИЗМИТАНЕ НА "РУСКИЯ МИЛИЦИОНЕРСКИ СОЦ-МОДЕЛ" -- НА РЕКЕТ, РЕПРЕСИИ , КОРУПЦИЯ И НЕЕФЕКТИВНОСТ В СИСТЕМАТА НА МВР!!!СТИГА!!!!!!ВРЕМЕ Е ЗА ЕВРОПЕЙСКА ПРОМЯНА!!!НОВ ЗАКОН ЗА ПОЛИЦИЯТА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2
1
 
9
 
! Отговори
... преди 8 години
Не!За пари.
1
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересно за какво достойнство и чест говорят тия, повечето за нищо не стават, друга част са за затвора, а принципа им сигурно е рекета като са на служба .

Спонсорирани публикации