Протестът под пагон: За принципи, чест и достойнство!

Прави се опит да се унищожи системата на МВР, смятат синдикалисти
8 ное 2015 19:50,
128
Протестът под пагон: За принципи, чест и достойнство!
Снимка: Bulphoto

"Спонтанните ни протести бяха една карикатура, само че никой не я разбра. Знаете ли какво казваха колегите на "Орлов мост": "Извикайте полиция!". Поставихме обществото в положение да видим докъде ще бъдем доведени – при положение, че 10 000 колеги напуснат и се създадат такива ситуации, кой ще реагира?"

Това заяви заместник-председателят на Синдикалната федерация на служителите на МВР Илия Кузманов пред bTV.

Той обяви, че няколко хиляди полицаи са дошли на протеста срещу спорните текстове в Бюджет 2016, с които се орязват социалните придобивки в сектор "Сигурност".

Още по темата

"За момента оттегляне на текстове няма – заявено е намерение да бъдат оттеглени. България е парламентарна република. Нещата не се случват, когато някой каже нещо, а когато в пленарна зала се изгласува нещо", отбеляза Кузманов.

Той смята, че "някой прави чудовищен опит да унищожи системата на сигурността", като обвини финансовия министър Владислав Горанов в "необмислени действия".

Кузманов подчерта, че днешният национален протест всъщност е 15-и от 2008 г. насам. Според него "няма министър, на който да му се е разминало".

"Въпреки че голяма част от аудиторията, която ни гледа, няма да повярва – днес беше за принципите (...) за принципа на ненарушаване на обществения договор, за принципа на несриване на имиджа на професията", подчерта Кузманов.

По думите му предишните акции на МВР през годините са били изключително за условията на работа, а днес отново служителите на реда не са излезли заради заплащането на труда си. "За реформи в МВР сме още от 2008 г.", посочи синдикалистът. Той посочи, че ръководството на ведомството трябва да отговори кога и в какъв обем ще дойдат резултатите от предлаганите промени.

Илия Кузманов се извини на гражданите за затрудненията, причинени от спонтанните протести на полицаите, в същото време отбеляза: "След като имаш 14 национални протеста и никой не ти обръща внимание, как да фокусираш вниманието към сектор "Сигурност"? Хора, разберете – лампата трябва да светне в червено".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
7
 
16
 
! Отговори
антов преди 8 години
ОТКАЗВАМ ДА ПЛАЩАМ ВЕЧЕ ДАНЪЦИ И ДА ИЗДЪРЖАМ ТОВА МРЪСНО СБОРИЩЕ МВР !!!!!!! КЪДЕ ОТИДОХА 1 милиард и 300 000 ЛЕВА ОТ БЮДЖЕТА БЕ ????? НЯКОЙ ЩЕ ОТГОВОРИ ЛИ ??? КОЛКО ПРЕСТЪПЛЕНИЯ РАЗКРИХА ТЕЗИ МИЛИЦИОНЕРИ ??????
28
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това някаква сатира ли е? Полицай и достоинство????? Айде да не слагаме тия две думи в едно изречение, става ли? Някак нелепо става...
27
3
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Да се РАЗФОРМИРОВАТ слабите звена и структури в МВР Да се назначават млади и образовани българи с истинска мотивация и пригодност ! Всички некадърни и корумпирани остатъци от социализма -търтеи - милиционери да се освободят веднага ! ТОВА Е ПОСЛЕДЕН ШАНС ЗА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ !!!! АКО ОТНОВО СЕ НАПРАВЯТ НА УМРЕЛИ ЛИСИЦИ, НЕ ГИ ВИЖДАМ. ...............
26
4
 
2
 
! Отговори
! преди 8 години
Добре, толкова ли не могат да Ви уврат тъпите глави, че България работи с това , което има. Тия момчета и по-добре магат да работят , но няма истински лидер който да ги води, но това вече е др. работа !
25
9
 
8
 
! Отговори
Цветанка преди 8 години
Тоя аутист Ненчев плаши военните с наказания....А когато ги изпращаха за пушечно месо по света не ги заплашваха с наказания а ги будалкаха с какво ли не....Хайде ходете пак в чужбина да ви убиват и осакатяват а други да си играят с вашите жени и приятелки.....вместо да му запушите устата на тоя гад с крушуми!
24
5
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Всички, които участват в протести трябва незабавно да бъдат уволнявани !!! Престъпноста в страната достига невероятни размери, а тези вместо да работят здраво, ходят и плюят и крякат по площадите ! В никоя държава по света тази анархия няма да се търпи !
23
0
 
15
 
! Отговори
сержант преди 8 години
в армията има не повече от 20000 редови военни останалото е все администрация и пенсионирани полковници. В МВР полицаите на улицата са не повече от 25000. Интересно ми е защо КАТ са униформени а ДАИ не са. Привилегиите трябва да са само за хората на улицата и в строя. Има колеги за 20 год служба не са виждали жив войник или престъпник , а също и са скарани с оръжието и физическата подготовка. За това 20 години в строя и след това на бюро и качествено провеждане на годишните изпити. КОНТРОЛ
22
2
 
3
 
! Отговори
българина преди 8 години
с вас сме. от 7 г доходите са замръзнали! тия *** предателски трябва да си ходят ама не по живо и здраво..
21
0
 
6
 
! Отговори
Хипохондрик преди 8 години
7% от БВП отива за Сектор "Несигурност" щото мутрете ги стра Народа да ги не набие на колец... Но полицаите се усетиха че настройват народа против тях.... И че и се е... майката скоро на тия негодници...
20
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
PRIZIVOT UTRE POISKAT LI VI PARI POLIZAITE,IZNUDVAT LI VI VEDNAGA SE OBAGDAITE NA TELEFON 112,SADETE GI PODAVAITE INFORMAZIA NA VESTNIZI,RADIO I TELEVIZIA,PISHETE PO FORUMITE DAVAITE GLSNOST NA TIAHNITE PRESTAPLENIA.NARODA E PO-SILEN OT POLIZIATA.
19
7
 
26
 
! Отговори
СРАМ И ПОЗОР! преди 8 години
В БЪЛГАРИЯ ИМА 60-ХИЛ. ПОЛИЦАИ И.....40-ХИЛ. ВОЙНИ ЗА ЗАЩИТА НА РОДИНАТА НИ!ДОКОГА ---МЪРДИТЕ НА МВР /по съветски образец/---ЩЕ НИ РЕКЕТИРАТ И УНИЖАВАТ ПО ПЪТИЩАТА НА СТРАНАТА??!!ДОКОГА ---МЪРДИТЕ НА МВР/..по съветски образец/--ЩЕ МАРОДЕРСТВАТ НАРОДА ЗАЕДНО С УБИЙЦИ, ГАНГСТЕРИ И МОШЕНИЦИТЕ В СТРАНАТА??!!! ДОКОГА---ПОЛИЦИЯТА В БЪЛГАРИЯ ,ЩЕ БЪДЕ "СТРАНИЧЕН НАБЛЮДАТЕЛ" ---НА ИЗВРАЩЕНИЯТА НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ И УБИЙЦИТЕ!!ЗА КАКВО да ПЛАЩА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД...??!!ЗА " НАБЛЮДАТЕЛИ " ли??!
18
0
 
15
 
! Отговори
Деивит Айк преди 8 години
За да си отговорим на някои въпроси които имаме относно бъдещето трябва да погледнем в миналото !Какво се случи в не далечното минало в България !?Обезлюдиха селата и ги населиха с едни без морал, които грабят малцината останали да живеят там пенсионери и ги насилват зверски . Къде е в случая полицията !?Същото ще стане и в градовете в следващите 20 дори по малко години.Тези които грабеха по селата вече са тук и чакат знак да почнат с терора ... имате ли нови съседи ? Аз имам с.о.к.о.л.и.
17
4
 
27
 
! Отговори
Истината преди 8 години
Протестите са за запазване на привилегии, такива които за данъкоплатците няма. Затова и никой не се трогва , а дори и хората са против.
16
3
 
8
 
! Отговори
ДО 19 преди 8 години
И КАКВО ...3 МИЛЯРДА ДА ГИ ДАДЕ НА МВР ЛИ?ТИ ПЛАТЕНА *** ЛИ СИ ....СКОРО ЩЕ ТИ СПРАТ ХРАНИЛКАТА
15
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
има ли някой който не знае че ако ти изчезне колата в София , именно в полицията те насочват къде и колко откуп да платиш
14
3
 
20
 
! Отговори
гошо преди 8 години
Чета,чета и не разбирам....написано е само по партийна заповед.Ако не става нтищо от тези 35 000 милиционери ,освободете ги и назначете нови 35 000 на тяхно място.Но аз искам като данъкоплатец да съм спокоен в моята държава и ако нещо се издъни,да го отнесе този,който е издал заповедта....другото е лъжа и измама
13
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тепърва почват протестите , след нова година ще е още по-интересно. Лук-ойл ще вдигне още малко бензина , нови данъци и винетки , фермерите нямат никаква работа и разбира се Волени ще кажем чао на Бойко . Тея мърди няма сила на света , която да ги накара да намерят една кола , но някак си се организираха с хиляди на центъра на София
12
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
след 10 години съвсем няма да има кой да ги храни това са добрите дни още
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
2017 управляващите ще избягат сами
10
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дупката в сектор Енергетика е 4 милиарда ако не се запуши ще има режим на тока а за да се запуши трябва да вдигнат цената на тока двоино и като сложим и другите увеличения като винетки и гражданска плюс увеличени цени на хранителните стоки в следствие на тока народа ще изперка и да ви кажа не бих искал да съм полицай в този момент .

Спонсорирани публикации