Народът не подкрепи полицията, но иска промяна

Всеки пети българин подкрепя масов протест, сочи анкета на Dnes.bg
11 ное 2015 07:00, Красимир Ангелов
113
Народът не подкрепи полицията, но иска промяна
Снимка: БТА

В последната седмица София и страната бяха сковани от невиждани до този момент протести на служителите в сектор "Сигурност". Кулминацията на протестите бе в неделя, когато хиляди излязоха в центъра на София като реакция срещу мерките на финансовия министър Владислав Горанов за реформа в сектора.

В крайна сметка за момента управляващите дадоха задна и обявиха, че оттеглят промените в бюджета, с които се орязваха основните привилегии на полицаите. Решението на властта дойде само няколко часа преди пред парламента да се съберат хиляди полицаи от цялата страна.

Още по темата

Въпреки решението на правителството, служителите от сектор "Сигурност" се заканиха, че на 12 ноември (четвъртък) те отново ще излязат на улицата в отстояване на своите права.

В разгара на недоволството на хората с униформи Dnes.bg попита своите читатели: Подкрепяте ли протеста и исканията на полицаите?

Оказа се, мнозинството от нашите читатели не подкрепят исканията на служителите в сектор "Сигурност", като цели 40% от участвалите в анкетата над 3450 души са на това мнение.

Едва 17% от анкетираните са посочили, че застават твърдо зад исканията на полицаи и пожарникари, а други 5% са споделили, че принципно ги подкрепят, но не и по начина, по който те протестираха с блокирани улици и пътища.

Всеки десети анкетиран (10 %) сочи, че не подкрепя исканията на полицаите, но пък ги разбира, защото в крайна сметка всеки си пази хляба.

Любопитното е, че почти всеки пети анкетиран (21%) сочи, че не само служителите на МВР трябва да излязат на протест, а към него трябва да се присъединят всички и така да се организира мащабен протест срещу случващото се в страната.

Крайните песимисти в анкетата са 7% от отговорилите, според които и политици, и полицаи са наглеци и никой не мисли за народа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
2
 
! Отговори
Алекс 1 преди 8 години
До Анонимен Поне тези, които познавам, са "назначени" на принципа:"Връзките на тате, който е платежоспособен, началникът на Областната е роднина на зълва ми или сват на брат,чеда, а момчето - учено-недоучено, с триста бели зад гърба си, с три-четири катастрофи от превишена скорост, за нищо не става като занаят или професия, срича като чете, пише, като си диктува на глас, капа без винетка, детето му седи в коленете зад волана...От тези ли искаме сигурност? Е, хайде да си говорим за ***!
46
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Моделът в МВР от назначаването, обучението и пр. е тотално объркан. Назначават се хора без качества, без човешси добродетели, в някои случаи дори с отклонения от нормалната човвешка психика и пр. И накрая каквото каже психолога / понеже взимат при него уроци срещу заплащане/ и началника ако му и близък или роднина.Българската полиция, не е в помощ на гражданите. Разкриваемост абсолютно ниска, униформените пък се правят на богове когато те спрат с повод и най често без повод, рекет, и пр
45
0
 
17
 
! Отговори
Аз Малдив преди 8 години
Когато полицаите биеха протестиращите срещу високите цени на тока, знаех, че и това време ще дойде...
44
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съвсем заслужено ще изчезнем като народ. В това няма нищо страшно - природата се чисти от гнилото и некачественото. Нарича се естествен подбор.
43
5
 
14
 
! Отговори
Един Българин преди 8 години
Е няма как народът да подкрепя душманите си! Не сме чак такива мазохисти! Аман от корумпирани пед***ли. Дори и гърлежите, които откровено ни мразят нямат чак такава "държава в държавата" и да обират всеки преминаващ, пък бил той и Българин. Всички участници в протестите трябва да бъдат дисциплинарно уволнени без 20 заплати и съдени да изтърпят най-тежките възможни ефективни присъди. Не е нормално някакви си хора със заплати доста над средните от министерството с най-голям бюджет да ни рекетират.
42
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези 17%, които уж били застанали твърдо зад исканията на полицаите са самите полицаи и техните роднини - те са долу-горе 20% от населението на България. Забелязвате ли кои непрекъснато протестират и искат все повече и повече пари - ПОЛИЦАИ, ВОЕННИ И СЪДИИ. САМО ТЕ - НАГЛИ ТЪРТЕИ, ВПИЛИ СЕ В ДЪРЖАВАТА И СМУЧАТ И ПРЕТЕНДИРАТ НИЕ ДА ИМ ПЛАЩАМЕ ПРИВИЛЕГИИТЕ..... ДОКОГА БРАТЯ БЪЛГАРИ ЩЕ ТЪРПИМ ?!?! НИЕ СМЕ ПОВЕЧЕ ОТ ТЯХ И СМЕ ПО-СИЛНИ !!!
41
1
 
3
 
! Отговори
Dvijenie преди 8 години
Chastni katadjii i chastni policai praviat promenite:-):-):-):-) Regulirat, regulirat, regulirat....
40
6
 
6
 
! Отговори
Хилари преди 8 години
"Любопитното е, че почти всеки пети анкетиран (21%) сочи..."Кво па му е любопитното ? Тъкмо толкова са ви лумпенизираните атакисти и БСП дегенератите взети заедно плюс един процент бареци-дудуковци.
39
0
 
5
 
! Отговори
хахах преди 8 години
Абе тия са новите умни и красиви ли?! Щото студентите чакат само да напуснат като завършат другите вече са си били камшиците и тия го играят "протестърчета" :) не им отива ама какво да се прави хахах Имаше сега един нов виц кой ще охранява полицейския протест отговора бил че правителството преговаря с агитките на Левски и ЦСКА :)
38
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Демокрацията ни научи да сме индеферентни към чуждото нещастие и нужди, докато се опитваме по някакъв начин да опазим себе си и децата си. Демокрацията ни научи, че може да работиш много, но ще ти се плаща малко и парите няма да стигат и за храна. Демокрацията ни учи, че всеки може да успее сам, но реално всичко става с връзки, а не с учене и труд. Демокрацията ни учи, че ВСЕКИ ТРЯБВА ДА има мнение и смелост да протестира, но когато някой го направи, е навиран в миша дупка и нищо не се променя.
37
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега беше удобният момент да се закрие сегашното МВР, защото то освен да пази политиците от гнева на хората, нищо друго не прави.
36
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Полицаите се проявиха като добре организирана сила, срещу която няма кой да застане. Учителите преди време стачкуваха доста по-дълго време, но клекнаха, защото не са въоръжени като полицаите, а и имат срещу себе си полицаите. Сега е нормално хората пострадали от тези полицаи, да не ги подкрепят.
35
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нормално е човек хем да подкрепя, хем да не подкрепя полицаите в техните протести. От една страна, всички виждат, че МВР не работи и не защитава гражданите на България. От друга страна и полицаите, като всички нас, са жертва на управляващата в България мафия.
34
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ВасилевГражданино Василев, от коментара ти под 88 става ясно че дълго трябва да изтръсквате сламата и сеното от раменете си, а също и от каскета си ! Ще е добре да погледнете и галошите си, че нещо май намирисват и те на оборски тор !? С две думи .... не се прави на по-голям католик от Папата !!!! Т. е. спомни си родното село от което се тръгнал ....
33
0
 
13
 
! Отговори
Истината преди 8 години
Отговорите в анкетата, както обикновено, те принуждават да избереш отговор, който не отговаря на личното ти мнение, защото няма такъв сред отговорите. При това човек може да иска да посочи няколко отговора едновременно, но не може. С други думи пак поредната лошо направена анкета.
32
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ВасилевГражданино Василев, Япония е още по-бедна страна от България погледнато от към ресурси, но нека погледнем коя е Япония на световния пазар и къде сме ние на него !? Какво излиза ? Че богатството е в акъла и трудолюбието ! А нас 75 г. ни забраняваха да сме по-умни от партийния секретар, и насила ни караха от селяни да станем граждани ? Какво очакваш сега ? Всички сме дърво без корен !!! Нито сме селяни, нито сме граждани !?
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ВасилевГражданино Василев, ти какво разбираш под бедна държава ??? Всичко зависи от какъв ъгъл гледаш на това понятие ! Ако вземем за пример една Швеция на която цялата и икономика е в ръцете на 6 /шест/ семейства, то това ще рече че народа и е беден защото 9 милионното и население са наемници на тези 6 семейства, т. е. без собственост !? А всъщност така ли е в Швеция ? Или пък Китай ? Въпреки че системата там е друга !?
30
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 76ДА !!! ТОЧНО КОМУНИЗМА ГИ НАУЧИ ДА СА ТАКИВА - КРАДЛИВИ, ЛЪЖЛИВИ, КОРУМПИРАНИ, ПРОДАЖНИ И Т.Н. !!! ТОЧНО КОМУНИЗМА ИМ ДАДЕ ТЕЗИ ПРИВИЛЕГИИ ЗА ДА ПАЗЯТ ПАРТИЯТА И ЛИДЕРИТЕ И, А НЕ НАРОДА !!! ЗА ТОВА И ДАЦАТА НА ПОЛИЦАИТЕ СТАВАТ ПОЛИЦАИ, ЗАЩОТО НАЙ-ЛЕСНО СЕ ЖИВЕЕ НА ЧУЖД ГРЪБ И БЕЗ ОТГОВОРНОСТИ, И ОТГОРЕ НА ВСИЧКО ТИ ПЛАЩАТ ДОБРЕ + БОНУСИ + ПОЧИВКИ + РАННО ПЕНСИОНИРАНЕ,+ 20 ЗАПЛАТИ, И ОЩЕ КУП СКРИТИ И НЕСКРИТИ ПРИВИЛЕГИИ ! КОЙ ДРУГ ИМА ТЕЗИ ПРИВИЛЕГИИ ???
29
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ейй тоя Василев голяма работа бе.С цялото ЦРУ си пие ракията....
28
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За каква полиция ни говорят пък тия ??? За групите поръчкови изпълнители на поръчки на власт и пари имащите ли ??? Излишно е да говорим че в България има полиция ! Тази наша "полиция" която имаме в момента няма нищо общо с полицията по света, която защитатва гражданските права, осигурява реда и спокойствието на гражданите и ги брани от престъпниците ! Нашата полиция са платини банди за поръчки и нищо повече !!! А от такава "полиция" ние нужда нямаме !!!