Народът не подкрепи полицията, но иска промяна

Всеки пети българин подкрепя масов протест, сочи анкета на Dnes.bg
11 ное 2015 07:00, Красимир Ангелов
113
Народът не подкрепи полицията, но иска промяна
Снимка: БТА

В последната седмица София и страната бяха сковани от невиждани до този момент протести на служителите в сектор "Сигурност". Кулминацията на протестите бе в неделя, когато хиляди излязоха в центъра на София като реакция срещу мерките на финансовия министър Владислав Горанов за реформа в сектора.

В крайна сметка за момента управляващите дадоха задна и обявиха, че оттеглят промените в бюджета, с които се орязваха основните привилегии на полицаите. Решението на властта дойде само няколко часа преди пред парламента да се съберат хиляди полицаи от цялата страна.

Още по темата

Въпреки решението на правителството, служителите от сектор "Сигурност" се заканиха, че на 12 ноември (четвъртък) те отново ще излязат на улицата в отстояване на своите права.

В разгара на недоволството на хората с униформи Dnes.bg попита своите читатели: Подкрепяте ли протеста и исканията на полицаите?

Оказа се, мнозинството от нашите читатели не подкрепят исканията на служителите в сектор "Сигурност", като цели 40% от участвалите в анкетата над 3450 души са на това мнение.

Едва 17% от анкетираните са посочили, че застават твърдо зад исканията на полицаи и пожарникари, а други 5% са споделили, че принципно ги подкрепят, но не и по начина, по който те протестираха с блокирани улици и пътища.

Всеки десети анкетиран (10 %) сочи, че не подкрепя исканията на полицаите, но пък ги разбира, защото в крайна сметка всеки си пази хляба.

Любопитното е, че почти всеки пети анкетиран (21%) сочи, че не само служителите на МВР трябва да излязат на протест, а към него трябва да се присъединят всички и така да се организира мащабен протест срещу случващото се в страната.

Крайните песимисти в анкетата са 7% от отговорилите, според които и политици, и полицаи са наглеци и никой не мисли за народа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой да познава човек, когото са обрали и МВР да е заловило крадецът? Аз не познавам, както и не познавам хора, които да познават такъв човек. За какво ни е това МВР тогава? Направо да го закриват, само цицат от на си никаква работа не вършат.
26
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ясно е, че хората няма да подкрепят полицаите - никой не обича търтеите, некадърниците и корумпираните, а повечето полицаи са такива. Примерно КАТ - те за 2 стотинки работа не са свършили, но тумбаците им са на 5 метра пред тях. Защо да плащаме за КАТ, който не работи, а не закрием КАТ?
25
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има някои не особено нормални, които и след 200 години ще твърдят, че полицаите са комунисти.А бе хора, 26 години минаха, полицаите се пенсионират рано-рано и сега ги няма полицаите от преди 1989-та. Осъзнайте се, какви глуп ости пишете.
24
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
26 години след 1989-та всички полицаи са рожби на демокрацията и затова са такива некадърни, подкупни и т.н.
23
3
 
14
 
! Отговори
58 -браво преди 8 години
точно така!Това са наследниците на главорезите, които след 1944 година изклаха и избиха елита на нацията!Това са хора бе съвест и морал.
22
0
 
20
 
! Отговори
Камила Паркър преди 8 години
За тия рушвечии дето искат да глобяват за зимни гуми на 25 жега и преди законът да е гласуван в парламента ли става въпрос? За същите тия муфтаджии ли говорим?
21
2
 
8
 
! Отговори
до василев преди 8 години
Ами то в БГ за това нищо не става, защото е пълно с некадърници , кото на времето партията създаваше а народа ги хранеше.
20
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много от хората тук бъркат понятията "свършена работа" и "привилегии". Колкото и работа да свършат, колкото и разкриваемост да имат, то това не определя тези комунистически привилегии, които имат!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
19
3
 
7
 
! Отговори
ДО42 преди 8 години
ALO, другарю,тези милиционери са от инкубатара на вашата партия-БКП!
18
3
 
11
 
! Отговори
Бай Миле преди 8 години
Всички звена от държавната администрация бяха реформирани след 89-та, само МВР - не! Защо?! Само един пример давам: бившето АДВФК на АДВИ - 2002г. Реформата е неизбежна поради простата причина, че МВР действа по система на СССР, която отдавна не съществува и режим, който също го няма. От планова към пазарна икономика преминахме...милиционерите трябва да я разберат тази работа
17
1
 
11
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
Като видях резултатите от изборите явно не иска промяна
16
3
 
6
 
! Отговори
СКБ преди 8 години
От кога 40% са мнозинство?
15
6
 
9
 
! Отговори
Честно преди 8 години
Кажи ми ти като протестираш, не протестираш ли пак за собствените си интереси?
14
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
полицаите са егоисти протестираха само за свойте интереси а народа кучета го яли
13
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма такава държава в европа дето полицията да взима толкова много пари от буджета. Полицейска държава, типично за режимите, само дето не сме северна корея.
12
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Народа не иска и Рапона който с простотията и лакомията си ни засили към колапс. Отношението на хората към полицията е такова защото с годините полицаите ги превърнаха в подчинини и неуважавани но плащащи им заплати. Така за около 25 тодини пропастта стана огромна. Такава е пропастта между Рапона и 90% от населението въпреки " Прославените му купени победи" на изборите. Каквото правителството такава и полицията. Не може да унижаваш народа си и да го грабиш защото не можеш да управляваш.
11
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до пишештия тиквун21 да продължавайте да вините червените даже може и Путин да обвините от личен опит знам че за една работа човек или го бива или не няма средно положение ако си вършат работата добре ще имат моята подкрепа но не мога да приема да не се случва нищо и винаги да ми се оправдават друг е виновен това говори за липса на потенциал да се справиш със задачите си естествено поради нежелание или некадърност
10
10
 
6
 
! Отговори
до пишештия тиквун преди 8 години
Бат Боко ли и виновен за разрухата след червените и сините "демократи".Какво не мина през народ за 26 години.
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен17 от колко процента гласували кажи ми го ти за да не спориш
8
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до пишештия тиквун14 защо си нервен ми се струва според мен над 60% са против глупостите на управляващите един път вече сдадоха властта което говори че и техните прехвалени структури не са толкова ефективни сега протести на полицай това какво ти говори на теб ако ще вършат работа да я вършат а не да се учат на чужд груб на това някой някъде го наричат некадърност